استقبال کم نظیر مردم استان سمنان از طرح «زندگی با آیه‌ها»

خبرگزاری مهر سه شنبه 19 فروردین 1404 - 10:00
سمنان- استقبال چشمگیر از پویش ملی «زندگی با آیه‌ها» و نقش درخشان اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان در این پویش نشان از سطح فرهنگ دینی مردم دیار قومس می‌دهد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: پویش قرآنی «زندگی با آیه‌ها» به عنوان یکی از گسترده‌ترین و مردمی‌ترین برنامه‌های فرهنگی-دینی کشور، در سال جاری با استقبال بی‌نظیر مردم و مشارکت چشمگیر اقشار مختلف جامعه همراه شد. این پویش که با هدف ترویج حفظ، فهم و انس عملی با آیات قرآن کریم طراحی شده، توانسته است ظرفیت‌های بی‌بدیل قرآن در ایجاد نهضتی فراگیر و پایدار را به نمایش بگذارد.

این پویش امسال هم مانند سال‌های قبل با استقبال خوب مردم استان سمنان روبرو شد و همچنین این استان توانست به لحاظ تعداد محافل قرآنی و شرکت کننده و… رتبه بسیار خوبی را هم در سراسر کشور کسب کند و همه اینها باعث شد تا با حجت الاسلام علیرضا قنبری مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان درباره کم و کیف این پویش صحبت کنیم.

قبل از آن باید گفت که زندگی با آیه‌ها ویژه ماه رمضان بود و هر روز یک آیه از قرآن کریم برای تدبر، حفظ، اندیشیدن و به زندگی انسان‌ها آوردن قرآن مطرح می‌شد این آیه تفسیر نیز می‌شد و یک مسابقه پیامکی هم داشت که مردم می‌توانستند در آن حضور پیدا کرده و جوایز ارزنده‌ای نیز کسب کنند همچنین این طرح شامل محافل قرآنی بود تا از طریق مختلف قرآن به بطن زندگی مردم وارد شود.

استقبال کم نظیر مردم استان سمنان از طرح «زندگی با آیه‌ها»

دستاوردهای پویش «زندگی با آیه‌ها» را برای ما بگویید

ابتدا از مشارکت گسترده مردم باید شروع کرد که بیش از ۱۰ میلیون نفر در سراسر کشور در مسیر حفظ و درک آیات قرآن مشارکت کردند، سه میلیون نفر موفق به حفظ کامل ۳۰ آیه منتخب قرآن کریم شدند.

شکل‌گیری محافل قرآنی پویا دیگر دستاوردی بود که این طرح داشت برگزاری بیش از ۱۳۰ هزار محفل قرآنی (روزانه، هفتگی و مناسبتی) با همت ۸۰ هزار سفیر آیه‌ها در سطح کشور و تداوم ۷۶ درصدی این محافل پس از ماه مبارک رمضان، عمدتاً به صورت هفتگی از جمله دستاوردها بود.

ما همچنین تولیدات و نوآوری‌های دیجیتال را داشتیم راه‌اندازی اپلیکیشن «زندگی با آیه‌ها» برای تسهیل مسیر حفظ آیات به شیوه‌ای مسابقه‌محور، توسعه دستیار هوشمند تولید محتوای شخصی‌سازی‌شده جهت پاسخگویی به نیازهای متنوع مخاطبان، تولید هزاران محتوای مکتوب و چندرسانه‌ای برای جذب حداکثری گروه‌های سنی مختلف از دیگر دستاوردهای بود که خوشبختانه کسب شد.

درباره استان سمنان توضیح دهید

استان سمنان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی و هماهنگی نهادهای دینی، جایگاه شایسته‌ای در این پویش ملی کسب کرده است رتبه ششم کشور به نسبت جمعیت به این استان رسید و ثبت بیش از دو هزار و ۷۰۰ محفل قرآنی توسط فعالان قرآنی استان، که نشان از مشارکت بالای مردم سمنان در این حرکت معنوی دارد.

برای این استقبال چه کرده بودید؟

تبلیغات محیطی اثربخش یکی از اقداماتی بود که انجام شد. نصب ۱۰۰ استرابورد، توزیع ۲۴۰۰ پوستر و ۵۰۰ بنر آیات قرآن در مساجد، بقاع متبرکه و مراکز فرهنگی و برپایی ۱۰۰ نمایشگاه پوستر با موضوع «زندگی با آیه‌ها» در مساجد سراسر استان از جمله این اقدامات بود.

جوایز و انگیزه‌بخشی دیگر موضوع قابل توجه در این زمینه بود اهدای ۳۰ کمک هزینه سفر به کربلا و ۱۵۰ هدیه نقدی ۲ میلیون ریالی به برگزیدگان پویش از جمله کارهایی بود که در استان سمنان صورت گرفت‬ از سوی دیگر برای جلب نظر مردم تولیدات رسانه‌ای خلاقانه نیز صورت گرفت.

تولید ۱۰ کلیپ با فناوری هوش مصنوعی بر اساس آیات روز، ساخت ۳۰ آیتم کارشناسی با مشارکت مبلغان برجسته استان برای تفسیر آیات، تولید ۱۰ برنامه قصه‌گویی قرآنی ویژه کودکان به منظور نهادینه‌سازی مفاهیم دینی در نسل نو از جمله اقدامات انجام شده بود.

استقبال کم نظیر مردم استان سمنان از طرح «زندگی با آیه‌ها»

نکات برجسته آمار استان سمنان را بگویید

رشد ۴۴ درصدی پیامک‌های دریافتی مرتبط با پویش نسبت به سال گذشته و افزایش ۱۸.۵ درصدی تعداد شرکت‌کنندگان، با ثبت نام ۲۴ هزار نفر در سطح استان از جمله مهمترین دستاوردهایی است که ما در استان سمنان آن را کسب کردیم.

قدری درباره راهبردهای این طرح بگویید

قرآن کریم تنها یک کتاب آسمانی نیست؛ نقشه راهی است که زندگی فردی و اجتماعی ما را سامان می‌دهد. پویش «زندگی با آیه‌ها» با هدف تبدیل آیات نورانی قرآن به سبک زندگی روزمره طراحی شد و خوشبختانه شاهدیم که این نهضت، امروز به یک جنبش مردمی تبدیل شده است. مشارکت ۱۰ میلیون نفر در سطح کشور و ثبت بیش از ۲۷۰۰ محفل قرآنی در استان سمنان، گواهی روشن بر این ادعاست.

همگرایی نهادها و مردم از مهمترین راهبردها و کمک دست‌های تبلیغات اسلامی استان سمنان در اجرای زندگی با آیه‌ها بود. به عبارت دیگر دستاوردهای استان سمنان حاصل همدلی بی‌نظیر مساجد، هیئت‌های مذهبی، خانواده‌ها و فعالان قرآنی است. ما با تشکیل کمیته‌های مردمی در شهرستان‌ها، زمینه مشارکت حداکثری را فراهم کردیم. ثبت ۲۷۰۰ محفل قرآنی و کسب رتبه ششم کشوری، ثمره همین همبستگی است.

امسال همچنین شاهد نوآوری در تبلیغ و آموزش نیز بودیم

بله؛ استفاده از فناوری‌های نوین مانند اپلیکیشن «زندگی با آیه‌ها» و تولید محتوای هوشمند، نقش کلیدی در جذب نسل جوان داشت. تولید کلیپ‌های هوش مصنوعی و برنامه‌های قصه‌گویی برای کودکان، نشان می‌دهد که قرآن با هر زبان و سنی سخن می‌گوید. رشد ۴۴ درصدی پیامک‌های مردمی نیز تأیید کننده اقبال عمومی به این شیوه‌های تعاملی است.

استقبال کم نظیر مردم استان سمنان از طرح «زندگی با آیه‌ها»

آیا تداوم فعالیت‌ها پس از رمضان هم برنامه‌ریزی شده است؟

برخلاف برخی برنامه‌های مقطعی، ۷۶ درصد محافل قرآنی استان سمنان پس از ماه مبارک رمضان به صورت هفتگی ادامه یافته است. این آمار نشان می‌دهد که پویش «زندگی با آیه‌ها» به یک عادت فرهنگی تبدیل شده و ریشه در دل جامعه دوانده است.

همچنین ما سه اولویت اصلی را دنبال می‌کنیم توسعه محافل خانگی: تشویق خانواده‌ها به تشکیل حلقه‌های قرآنی در منازل با حمایت سفیران آیه‌ها تقویت زیرساخت‌های دیجیتال: ارتقای اپلیکیشن «زندگی با آیه‌ها» با افزودن امکان رقابت استانی و ملی و گسترش آموزش‌های تخصصی: برگزاری دوره‌های تفسیر موضوعی آیات برای مبلغان و فعالان قرآنی تا مفاهیم قرآن به زبان روز تبیین شود.

و در خاتمه؟

قرآن کریم پاسخگوی همه نیازهای بشر، از معنویت تا اخلاق اجتماعی است. امروز وظیفه داریم آیات الهی را از حاشیه به متن زندگی مردم بازگردانیم. استان سمنان ثابت کرده که با عزم مردمی و مدیریت جهادی، می‌توان قرآن را به قلب جامعه برد. این تنها آغاز راه است و قصد داریم این پویش را به یک اقدام همگانی تبدیل کنیم تا هیچ خانه‌ای از نور آیات الهی خالی نماند.»

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.