به گزارش خبرنگار مهر، امین مقومی، سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون عمران مجلس درباره ارزیابی نتایج اجرا و آسیب شناسی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، گفت: جامعه مهندسی نقش خودش را در همه عرصهها از جمله در عرصههای مختلف پیشرفت کشور ایفا کرده است.
وی بیان کرد: حجم فارغ التحصیلان در حوزه مهندسی در جهان دوم یا سوم است. بر این اساس، باید در کشور ما هم به جامعه مهندسی نگاه ویژهای شود. امیدواریم با اصلاحی که در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان شکل میگیرد، شاهد ارتقای این حرفه در جامعه باشیم.
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور تصریح کرد: ما حدود ۶۰۰ هزار مهندس داریم که اغلب آنان جوان هستند و بسیاری از آنان حتی بیمه و مسکن ندارند، این در حالی است که این افراد مسئولیت مهمی از جمله در بخش نظارت دارند.
مقومی در ادامه، گفت: قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان قانون خوبی است، اما نیاز به اصلاح دارد. امیدوارم با وفاق و همدلی برای ارتقای کارآمدی نظام مهندسی کشور موفق باشیم.
وی افزود: سازمانهای نظام مهندسی با هزینهای که خود مهندسان میدهند، گردش مالی دارد. ما نافی یکسری مشکلات در نظام مهندسی کشور نیستیم، اما باید به این نکته توجه کرد که یکسری اتفاقاتی که در حوزه نظام مهندسی رخ داده، بر اساس بخشنامهها و دستورالعملهایی بوده که ارسال شده است.
قانون نظام مهندسی باید با همکاری دولت و مجلس اصلاح شود
در ادامه جلسه، علی اصغر یوسفنژاد در این زمینه، گفت: بخش مسکن به عنوان یکی از موتورهای محرک در عرصه اقتصاد است.
وی بیان کرد: بهترین قانون برای تصویب قانونی است که ذینفعان در آن دخیل باشند و در حوزه نظام مهندسی هم باید اینگونه عمل شود. باید در این زمینه همکاری متقابل بین وزارت راه و شهرسازی و کمیسیون عمران مجلس باشد.
معاون پارلمانی وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: رفع انحصار در حوزه نظام مهندسی مورد نظر ما هم است و با کلیات ایجاد تغییر در قانون نظام مهندسی موافق هستیم که باید با هماهنگی دولت و مجلس انجام شود.