به گزارش رکنا، پژوهشی که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی انجام شده است، نشان میدهد که سوکرالوز، نوعی شیرینکننده مصنوعی، میتواند بر اشتها و رفتار غذایی افراد تاثیر بگذارد.
در این مطالعه که بر روی ۷۵ فرد بزرگسال صورت گرفت، شرکتکنندگان در شرایط مختلف، آب، نوشیدنیهای شیرین شده با سوکرالوز و نوشیدنیهای حاوی شکر معمولی مصرف کردند. محققان سپس با استفاده از امآرآی، نمونههای خون و بررسی میزان گرسنگی، تاثیر هر نوشیدنی را بررسی کردند.
نتایج نشان داد که سوکرالوز موجب افزایش فعالیت هیپوتالاموس در مغز میشود. هیپوتالاموس بخشی از مغز است که وظیفه تنظیم اشتها و وزن بدن را بر عهده دارد. همچنین این شیرینکننده نحوه ارتباط هیپوتالاموس با سایر مناطق مرتبط با انگیزش خوردن غذا را تغییر داده است.
پژوهشگران معتقدند که سوکرالوز ممکن است موجب "گیجی" مغز شده و تغییراتی در رفتار غذایی به وجود بیاورد. آنها توضیح دادند: «وقتی بدن شیرینی سوکرالوز را حس میکند، انتظار دریافت کالری دارد. اما کالری مورد انتظار به بدن نمیرسد و این وضعیت ممکن است سیستم مغز را به مرور برای ایجاد اشتیاق به غذا خوردن تغییر دهد.»
نتایج آزمایشات خون نیز نشان داد که برخلاف شکر ، سوکرالوز هیچ اثر قابلتوجهی بر هورمونهایی نظیر انسولین که به مغز پیام کافی بودن غذا را ارسال میکنند، ندارد. این مسئله حاکی از تاثیر متفاوت انگیزشی سوکرالوز است.
پژوهشگران تاکید دارند که تحقیقات آینده باید بررسی کنند آیا این تغییرات در فعالیت مغز و سطح هورمونها میتواند اثرات قابلتوجهی بر وزن افراد در طولانیمدت داشته باشد یا خیر.
یافتههای این پژوهش در مجله Nature Metabolism به چاپ رسیده است.
منبع: هلثدی نیوز