به گزارش رکنا، دکتر محمدرضا سبحان با تأکید بر اینکه نور مستقیم خورشید یکی از اصلیترین عوامل سرطانهای شایع پوستی است، اظهار داشت: اشعه ماوراء بنفش (UV) موجود در نور خورشید، نقش بسیار مهمی در ایجاد و پیشرفت سرطانهای پوست ایفا میکند.
وی افزود: عوارضی نظیر پیری زودرس پوست ، چینوچروکها، لکهای پوستی و افتادگی پوست نیز ناشی از نور خورشید هستند؛ که البته با استفاده صحیح از محصولات ضدآفتاب میتوان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.
این متخصص پوست، با اشاره به اینکه کرمهای ضدآفتاب به دو نوع شیمیایی و فیزیکی تقسیم میشوند، توضیح داد: در نوع شیمیایی، فیلترهای ارگانیک اشعه UV را جذب کرده و در نوع فیزیکی، موادی مانند زینک اکساید اشعهها را بازتاب میدهند.
دکتر سبحان گفت: انتخاب ضدآفتاب باید بسته به نوع پوست هر فرد انجام شود. انواع پوست از جمله چرب، خشک، حساس یا دارای جوش، نیاز به محصولات متفاوت دارند.
وی خاطرنشان کرد: انتخاب یک ضدآفتاب مناسب نیازمند بررسی دقیق توسط پزشک متخصص پوست است، بهویژه در کشوری نظیر ایران که شرایط اقلیمی آن ضروری میسازد از ضدآفتابهایی با SPF حداقل ۳۰ استفاده کنیم.
این پزشک تصریح کرد: بهتر است کرم ضدآفتاب ۱۵ تا ۳۰ دقیقه پیش از قرار گرفتن در معرض نور خورشید استفاده شود و هر دو تا سه ساعت یکبار تمدید گردد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، با رد تصور رایجی که در فصول سرد استفاده از ضدآفتاب را غیرضروری میداند، اظهار داشت: از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ عصر، حتی در پاییز و زمستان نیز میزان تابش اشعه UV در سطح بالایی قرار دارد؛ بنابراین استفاده از کرم ضدآفتاب در این ساعات از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی توضیح داد: برای ایجاد یک محافظت کامل، باید حداقل به اندازه یک بند انگشت از کرم ضدآفتاب برای هر ناحیه از پوست استفاده کرد.
این متخصص پوست هشدار داد: بیش از ۸۰ درصد آسیبها و بیماریهای پوستی در افرادی مشاهده میشود که در سنین کودکی و پیش از ۱۸ سالگی به طور مکرر در معرض نور خورشید قرار داشتهاند. لذا استفاده از ضدآفتاب برای کودکان نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.
دکتر سبحان بار دیگر نسبت به آثار زیانبار نور خورشید بر سلامت پوست هشدار داد و تأکید کرد: استفاده مداوم و اصولی از کرم ضدآفتاب میتواند از بروز بسیاری از بیماریهای پوستی از جمله سرطان پوست جلوگیری کند.