سرویس جهان مشرق - در ساعات اخیر، به دنبال حملات گسترده صهیونیستها به غزه، بر تعداد شهدا افزوده شده است. شمال، مرکز و جنوب غزه زیر بمباران شدید حملات رژیم صهیونیستی است. وزارت بهداشت غزه امروز در بیانیهای اعلام کرد: «ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۵۹ شهید و ۲۱۳ زخمی به بیمارستانها منتقل شدند. از زمان شروع جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ۵۰ هزار و ۸۱۰ تن شهید و ۱۱۵ هزار و ۶۸۸ تن زخمی شدهاند.»
بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه، در نتیجه حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تا این لحظه، ۵۰ هزار و ۸۱۰ نفر به شهادت رسیدهاند.
همچنین به گفته منابع فلسطینی، احمد منصور خبرنگار فلسطینی که در جنایت صهیونیستها در حمله به خیمه خبرنگاران شدیدا دچار مجروحیت شده بود، بر اثر شدت جراحات وارده به شهادت رسید. دفتر رسانهای دولت غزه با صدور بیانیهای اعلام کرد که از زمان آغاز نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه تعداد شهدای خبرنگار فلسطینی به عددی بالغ بر ۲۱۱ نفر رسیده است.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل گفت که از آغاز حملات جدید رژیم صهیونیستی به نوار غزه در ۱۸ مارس ۲۰۲۵ (۲۸ اسفند ۱۴۰۳) تاکنون تقریبا۴۰۰ هزار فلسطینی در این منطقه آواره شده اند و این تعداد معادل یک پنجم جمعیت کل نوار غزه است. وی تاکید کرد که رژیم صهیونیستی تدابیر لازم جهت محافظت از غیرنظامیان را اتخاذ نکرد و مسئولیت تضمین بقای حیات آن ها بر عهده این رژیم به عنوان نیروی اشغالگر است.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد: با مسدود شدن گذرگاهها و جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه درهای فجایع و مصائب را به روی غزه باز شده است. از بیش از یک ماه گذشته هیچ کمکی به نوار غزه وارد نشده است، نه غذا، نه سوخت، نه دارو، نه کمکهای تجاری و نه هیچ کمک دیگری به این منطقه نرسیده است. غزه امروز عرصه کشتار است و غیرنظامیان در گرداب بیانتهایی از مرگ قرار دارند. آتش بس فرصت آزاد شدن گروگانها و ورود کمکهای بشردوستانه را فراهم میکند و قدرت جامعه بشری برای کمک رسانی را به اثبات میرساند.
هیأت حماس به قاهره میرود
روزنامه العربی الجدید، هیأتی بلندپایه از رهبران جنبش حماس طی ساعات آینده به قاهره سفر خواهد کرد تا با مقامات مصری دیدار و گفتوگو داشته باشد.
طبق این گزارش، در این دیدار، موضوعات مهمی از جمله تلاشهای مصر برای میانجیگری در توقف درگیریها در نوار غزه، پیشنهاد مصر برای برقراری آتشبس و اجرای یک مبادله اسرا بهصورت جزئی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
رسانههای عبری دوشنبه گزارش دادند که تلآویو پیشنهاد جدیدی را از مصر برای توافق تبادل اسیران در ازای برقراری آتشبس در نوار غزه دریافت کرده است.
هلند سفیر اسرائیل را احضار کرد
«کاسپرولد کمپ» وزیر امور خارجه هلند در اعتراض به از سر گرفته شدن جنگ غزه و حملات رژیم صهیونیستی به این باریکه، سفیر این رژیم در هلند را احضار کرد. خبرگزاری انگلیسی «رویترز» افزود: «این دیدار روز چهارشنبه برگزار خواهد شد.»
ایهود باراک: جنگ نتانیاهو در غزه بیهدف است/ رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی: در غزه شکست خوردیم
ایهود باراک، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی گفت: با توجه به گسترش حملات نظامی علیه نوار غزه، تردید دارم که بنیامین نتانیاهو (نخستوزیر کنونی این رژیم) بتواند جنبش حماس را به بازگشت به مذاکرات متقاعد کند.
باراک اظهار کرد: قطعا اقدام نظامی به معنای حکم اعدام بیشتر «گروگانهایی» است که هنوز زنده هستند و اکنون این سوال مطرح است که ما چه چیزی را محقق خواهیم کرد؟ ما از ۱۸ ماه قبل به غزه حمله کردیم، چهار بار به جبالیا، سه بار به بیت حانون و ۲ بار به دیرالبلح حمله کردیم، اینها مناطق و شهرهای اطراف هستند و من دقیقا نمیدانم در حمله آتی اگر عناصر اصلی یک حمله راهبردی وجود نداشته باشد، چه چیزی را محقق خواهیم کرد، هیچ جنگی بدون داشتن هدفی روشن و واقعبینانه و پایانی کامل هرگز به پیروزی نمیرسد.
نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی گفت: در نهایت باید یک هدف سیاسی وجود داشته باشد، آمریکاییها در ویتنام، عراق و افغانستان درس سختی گرفتند و ما نباید اشتباهها را تکرار کنیم، ما باید هدفی روشن و واقعبینانه تعیین کنیم و این چیزی نیست که نتانیاهو در حال حاضر بیان میکند.
«گیورا آیلند» رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل در تحقق اهداف جنگ در نوار غزه شکست خورده است. اسرائیل در نابودی حکومت حماس و ایجاد شرایطی که در آن غزه تهدید نباشد و ساکنان شهرکهای غلاف غزه بتوانند به منازل خود بازگردند، شکست خورده است.
طبق گزارش واللا، وی گفت: تنها هدفی که به صورت جزئی طی یک و نیم سال جنگ در غزه محقق شده است بازگرداندن برخی اسرا است. همچنان ۵۹ اسیر که برخی از آنها زنده هستند در غزه هستند و آزادی آنها دور از دسترس به نظر میرسد.
روزنامه صهیونیستی معاریو در گزارشی اعلام کرد: انتقادات شدیدی در ساختار امنیتی "اسرائیل" در خصوص مدیریت جنگ در غزه وجود دارد که از ۳ هفته قبل آغاز شده است. یک مسئول سیاسی اسرائیلی تاکید دارد نتایج میدانی منعکس کننده سطح فشار مطلوب بر حماس نیست.
حملات هوایی آمریکا به صنعا، الحدیده و مأرب
خبرنگار المیادین در صنعا گفت که این تجاوز با پنج حمله هوایی جبل الجمیمه در منطقه بنی حشیش در شرق پایتخت را هدف قرار داد، در حالی که ۶ حمله هوایی منطقه جربان در منطقه سنحان در جنوب صنعا را هدف قرار داد.
تجاوزات آمریکا همچنین جزیره کمران در غرب استان الحدیده، شهری ساحلی در دریای سرخ در غرب یمن را هدف قرار داد و همچنین ۹ حمله مناطق مجزر، صرواح و الجوبه در استان مأرب در شمال شرق یمن را هدف قرار داد.
این تشدید حملات در حالی صورت میگیرد که «انیس الاصبحی» سخنگوی وزارت بهداشت یمن اعلام کرد تجاوز آمریکایی در روز یکشنبه در حمله به خانهای در منطقه شعب الحافه در شمال شرق صنعا ۲۹ شهید و زخمی برجای گذاشت.
با وجود این حملات، نیروهای مسلح یمن به حمایت از جبهه غزه ادامه میدهند و مواضع اشغالگران از جمله ناو هواپیمابر ترومن آمریکا و کشتیهای جنگی را در دریای سرخ هدف قرار میدهند.