رویکرد حکیمانه ایران و انگاره سازی خائنانه علیه آن

مشرق نیوز پنج شنبه 21 فروردین 1404 - 09:21

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی خیابان انقلاب نوشت:

محافلی که: نسبت به مذاکره با دولت ترامپ ابراز شیدایی می کنند، درباره دستاوردهای موهوم ایجاد انتظار می کنند، و طرف مقابل را طرفدار تنش زدایی و توافق محترمانه جا می زنند؛ نقش خسارتباری در تضعیف قدرت مذاکراتی ایران ایفا می کنند.

یکی، توییت زده (در رسانه های زنجیره ای بارها باز نشر شده) مبنی بر اینکه: "دولت ایران نزدیک به هزار میلیارد دلار پروژه تعریف کرده و سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در این پروژه بلامانع اعلام شده است"(!)

دومی نوشته: "دلاری که با یک پالس مثبت مذاکره از ۱۰۶ به ۹۸ هزار رسید، اگر به توافق منجر شود، تا کجا عقب خواهد نشست؟ چرا تمایلی به ثبات اقتصاد، پایان ‌تحریم و تخاصم ندارند؟"

سومی ادعا کرده: "هدف اصلی دولت دونالد ترامپ از مذاکره، رفع خصومت نیم قرنه بین تهران و واشنگتن و همکاری متقابل بین دو کشور است. روشن است که دستیابی به این هدف به شرطی ممکن است که مقام‌های جمهوری اسلامی نیز خواهان آن باشند. اما در صورت اصرار جمهوری اسلامی بر مخالفت با عادی‌سازی و بهبود روابط دو طرف، سطح دومِ هدف آمریکا از مذاکره، خنثی‌سازی تمام ابزارهای تکنولوژیک و تسلیحاتی است".

انگاره سازی و توقع آفرینی غیر واقعی در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: "گفت‌وگوهای شنبه با ایران، مذاکره نیست؛ نشست و تماس است برای مشخص کردن این که چه چیزی در گفت‌وگوها ممکن است".

نمایش ذوق‌زدگی و تحمیق مخاطبان، تکرار بازی رسانه‌ای زردی است که ۸ سال قبل ادعا کرد به واسطه توافق با آمریکا همه تحریم ها به شکل غیر قابل بازگشت لغو می شود، قیمت دلار به ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ تومان سقوط می کند، ۱۵۰ میلیارد دلار پول بلوکه شده برمی‌گردد، و ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی به کشور می‌آید!

اما در میدان واقعیت، شمار تحریم ها بیش از دو برابر شد (که پایه گذار آن، دولت دغلباز اوباما با تحریم های ویزا و آیسا و سیسادا بود)، نرخ ارز تا ۹ برابر در دولت برجام افزایش یافت، تقریبا هیچ خبری از سرمایه گذاری خارجی یا بازگشت کذایی پول های بلوکه نشد، رشد اقتصادی سقوط کرد و رکورد تورم شکست.

البته در آغاز مذاکرات برجام هنوز دست آمریکا رو نشده بود و سه دولت اوباما و ترامپ و بایدن، واقعیت عهدنشناسی و بی صفتی رژیم آمریکا را به نمایش گذاشتند.

به اعتبار همین سرگذشت عبرت آموز و خسارتبار برجام است که جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرده اعتمادی به طرف مقابل ندارد و مذاکرات مستقیم را به نشان دادن حسن نیت، اقدامات ملموس آمریکا و لغو برخی تحریم‌ها مشروط کرده است.

این موضع درست (مبتنی بر مطالبه حقوق پایمال شده در توافق برجام) قطعا قدرت مذاکره از موضع برتر را برای کشورمان فراهم می کند.

ما دقیقا در همین زمان، جریان سیاسی- رسانه ای بدسابقه تلاش می کند ضمن حق زدایی از طرف ایرانی، تصویری معتدل و ذیحق از ترامپ بسازد؛ در روزگاری که متحدان غربی آمریکا می گویند ترامپ، دنبال دیکته است، نه مذاکره و توافق.

چرا باید کسانی از ترامپ، تصویر فردی طرفدار مذاکره و تعامل بسازند و حال آن که با وجود راضی شدن زلنسکی به واگذاری نیمی از معادن اوکراین، ترامپ و معاونش، او را مورد توهین و تحقیر قرار دادند؟!

ترامپ همان کسی است که اخیرا گفت: "ما تعرفه سنگینی بر اروپا وضع کردیم. حالا می‌خواهند مذاکره کنند، اما تا وقتی سالانه مبلغ زیادی به ما پرداخت نکنند، مذاکره‌ای در کار نخواهد بود"!

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.