جواد محجوبی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره کیفیت آب شرب در شهرستانهای میبد و اردکان اظهار کرد: کیفیت آب سفره آب زیرزمینی دشت یزد-اردکان از شیرکوه که آغاز میشود، به تدریج کاهش یافته و در مناطق عقدا و چاه افضل به کمترین حد خود میرسد.
وی با اشاره به قرارگیری شهرستانهای میبد و اردکان در انتهای این مسیر، تصریح کرد: طبیعی است که این مناطق پایینترین کیفیت منابع آب زیرزمینی را داشته باشند. به گونهای که سختی آب برخی از چاههای این منطقه به بیش از ۱۰ هزار میرسد و چاههای شرب این مناطق در اکثر موارد از استانداردهای آب آشامیدنی برخوردار نیستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد ادامه داد: برعکس این روند، هرچه از اردکان به سمت یزد حرکت کنیم، شاهد بهبود کیفیت منابع آب زیرزمینی هستیم که این ویژگی به ساختار سفره آب زیرزمینی، شیب منطقه و شرایط تغذیه آن مربوط میشود.
محجوبی با بیان اینکه آب محلی اردکان و میبد کیفیت لازم برای شرب را ندارد، افزود: این آب عمدتاً فقط برای مصارف بهداشتی مناسب است و باید با منابع باکیفیت ترکیب شود تا قابل شرب شود.
وی در تشریح چالشهای موجود توضیح داد: از آنجا که نیمی از آب مورد نیاز از خط انتقال زایندهرود و نیمی دیگر از منابع محلی تأمین میشود، اختلاط این دو منبع با کیفیت متفاوت، موجب کاهش کیفیت نهایی آب شرب میگردد. حتی پس از اختلاط، کیفیت آب اردکان و میبد به پای شهرهایی مانند اشکذر و یزد که منابع آب زیرزمینی باکیفیتتری دارند، نمیرسد.