منصور شیشهفروش در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به شرایط جوی و افزایش دما در فصول بهار و تابستان، مدیریت بحران استان اصفهان هشدارهایی را در خصوص پیشگیری از وقوع حریق در مراتع و پوششهای گیاهی صادر کرده است.
وی بر اهمیت ارائه آموزشهای کاربردی به دامداران، عشایر، گردشگران و ساکنین مناطق مجاور تأکید کرد و خواستار خودداری از روشن کردن آتش در پوششهای گیاهی شد.
شیشهفروش همچنین به تدارک امکانات کنترل حریق و تشکیل تیمهای محلی اطفائیه برای پیشگیری و کنترل آتشسوزی در مراتع اشاره کرد و گفت: تلفنهای تماس با سامانه امداد جنگل و مرتع ۱۳۹ و ۱۵۰۴ برای پیگیری گزارشهای مرتبط با وقوع حریق و هماهنگی در امدادرسانی در حوادث مرتع و جنگل در دسترس است.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مرتع و ۴۱۴ هزار هکتار جنگل طبیعی و دستکاشت وجود دارد، افزود: با انجام مطالعات پهنهبندی حریق، ۲ میلیون هکتار از این مراتع با فراوانی بیشتر در مناطق غرب و جنوب استان و کمربند حریق در مناطق زاگرسی و ارتفاعات کرکس قرار دارد. این مناطق به دلیل شرایط اقلیمی گرم و خشک، وزش بادهای گرم فصلی و عوامل انسانی در برابر حریق آسیبپذیر هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان تأکید کرد: برای پیشگیری از وقوع حریق در عرصههای طبیعی، باید از هر گونه اقدامی که ممکن است باعث ایجاد حریق شود، خودداری گردد. از جمله این اقدامات میتوان به رها کردن ته سیگار، کبریت، بطریهای آب معدنی و اشیای براق در اراضی و حاشیه راهها اشاره کرد.
شیشهفروش همچنین به اقدامات مؤثر در پیشگیری و کنترل حریق در استان اشاره کرد و گفت: تشکیل کارگروه تخصصی با پایش مستمر عرصههای طبیعی، تهیه نقشههای پهنهبندی خطر، تدارک تجهیزات اطفائیه و ساماندهی ۷۰ تیم تخصصی یگان حفاظت منابع طبیعی و ۲۰۰ تیم محلی از جمله این اقدامات است.
وی با تأکید بر ضرورت حفاظت از مراتع و عرصههای زیستمحیطی، خواستار استقرار بالگرد مجهز به سبد آبپاش در استان و تأمین اعتبار برای احداث و تجهیز پایگاههای ثابت اطفای حریق در شهرستانهای سمیرم و چادگان شد.
شیشهفروش همچنین بر لزوم تخصیص اعتبار برای احیای مراتع آسیبدیده و تأمین تجهیزات اطفای حریق متناسب با شرایط استان تأکید کرد.