طرز تهیه کیک سیب با سس کارامل؛ طعمی دلچسب و بی‌نظیر 

فرارو پنج شنبه 21 فروردین 1404 - 16:32
کیک سیب با سس کارامل نوعی کیک سیب بسیار خوشمزه و خوش‌بافت است که با سس کاراملی مخصوص سرو می‌شود.

فراروـ کیک‌ها ازجمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک‌های میوه‌ای به دلیل عطر و بوی میوه تازه‌ای که در آنها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب هستند. در این میان کیک سیب همیشه محبوب است و با روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود. کیک سیب با سس کارامل نوعی روش درست کردن کیک سیب است که با سسی مخصوص از کارامل سرو می‌شود و عطر و بافت بی‌نظیری دارد. اگر دوست دارید این کیک سیب خوشمزه و خاص را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه کیک سیب با سس کارامل همراه ما باشید.

مواد لازم

تخم مرغ: ۳ عدد
شکر: ۱ پیمانه
آرد سفید شیرینی: دو و نیم پیمانه
روغن مایع: نصف پیمانه
شیر: نصف پیمانه
پودر دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
هل آسیاب شده: ۱ قاشق چای‌خوری
بکینگ‌پودر: ۱ قاشق غذاخوری
سیب: ۲ عدد
مواد لازم برای تهیه سس کاراملی
شکر: ۱ پیمانه
کره: ۲ قاشق غذاخوری
آب: نصف پیمانه
نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
شیر پرچرب: ۱ پیمانه

طرز تهیه

طرز تهیه کیک سیب با سس کارامل؛ طعمی دلچسب و بی‌نظیر 

برای درست کردن این کیک خوشمزه ابتدا تخم مرغ‌ها را همراه با شکر و وانیل داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی به مدت ۵ دقیقه بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. در مرحله بعد روغن را اضافه کنید و سی ثانیه بعد شیر را اضافه کنید و سی ثانیه هم بزنید، سپس همزن را خاموش کنید. آرد، بکینگ‌پودر، پودر هل و پودر دارچین را داخل یک کاسه مناسب بریزید و هم بزنید، سپس با الک طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک از یک طرف هم بزنید تا آرد کاملا با مواد کیک مخلوط شود. داخل قالب مناسب کاغذ روغنی پهن کنید و مایه کیک را داخل قالب بریزید. سیب‌ها را پوست کنید و به صورت ورقه‌ای نازک برش بزنید. ورقه‌های سیب را روی سطح مایه کیک بچینید، سپس قالب کیک را داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد. در این فاصله باید سس کاراملی را تهیه کنید. ابتدا شکر را داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید تا شکر بدون هم زدن آب شود. می‌توانید گاهی ماهی تابه را دور بدهید. وقتی شکر کاملا آب شد، کره را اضافه کنید و هم بزنید تا آب شود، سپس نشاسته ذرت را که با آب سرد مخلوط کرده‌اید، اضافه کنید و هم بزنید. در آخر شیر را اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید تا شیر با مواد به صورت یکدست حل شود. به هم زدن ادامه بدهید تا سس به غلظت برسد، سپس اجاق گاز را خاموش کنید. سس آماده را داخل ظرف بریزید و کنار بگذارید تا کاملا خنک شود. بعد از اینکه کیک پخت، قالب را از فر خارج کنید تا کیک خنک شود. بعد کیک را از قالب و کاغذ روغنی جدا کنید و داخل ظرف سرو بگذارید و در آخر سس کارامل را روی کیک بریزید، نوش جان. 

نکات مهم برای درست کردن هر نوع کیک در منزل

طرز تهیه کیک سیب با سس کارامل؛ طعمی دلچسب و بی‌نظیر 

۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.

۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می‌شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است.
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. اما دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
۳-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم‌مرغ چندین بار هم‌زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم‌مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز هم کیک بوی تخم‌مرغ می‌گیرد.

۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

۶- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می‌رود؛ زیرا کیک شما پف نمی‌کند.

۷-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
۸- وقتی می‌خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک‌نواخت همه جا پخش شود.

۹- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً می‌توانید آنها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجودند.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.