اختلال خواب و افسردگی؛ ارمغان وسایل دیجیتال برای نوجوانان  

الف پنج شنبه 21 فروردین 1404 - 21:52
استفاده بیش از حد از وسایل دارای صفحه نمایش دیجیتال می‌تواند خواب نوجوانان را مختل کند و این ممکن است یکی از دلایل اصلی افزایش افسردگی، به‌ویژه در دختران باشد.

به گزارش ایرنا، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: آژانس بهداشت عمومی سوئد به تازگی توصیه کرده است که نوجوانان، زمان تفریح خود با وسایل دارای صفحه نمایش دیجیتال (مانند تلفن هوشمند، رایانه، تلویزیون و کنسول بازی رایانه‌ای) را به ۲ یا سه ساعت در روز محدود کنند تا بهتر بخوابند.

براساس یافته‌های قبلی، استفاده زیاد از وسایل دارای صفحه نمایش دیجیتال با خواب نامناسب و مشکلات سلامت روان در نوجوانان مرتبط است؛ اما روابط دقیق بین این عوامل نامشخص بوده است، به‌خصوص که مشکلات خواب و افسردگی معمولاً با هم اتفاق می‌افتند.

یافته‌های جدید پژوهشگران مؤسسه کارولینسکا در سوئد نشان می‌دهد استفاده بیش از حد از وسایل دارای صفحه نمایش دیجیتال می‌تواند خواب نوجوانان را مختل کند و این کم‌خوابی ممکن است خطر افسردگی را به‌خصوص در دختران افزایش دهد.

براساس این یافته‌ها، افزایش زمان استفاده از وسایل یادشده طی سه ماه بر خواب تأثیر می‌گذارد و این تأثیر هم بر مدت‌زمان و هم بر کیفیت خواب مشاهده‌شدنی است؛ همچنین مشخص شد که زمان استفاده از این وسایل، به‌خواب‌رفتن را به تعویق می‌اندازد که باعث ایجاد اختلال در چندین جنبه از چرخه خواب و بیداری انسان می‌شود.

تأثیر نامطلوب استفاده از چنین وسایلی بر پسران به صورت مستقیم و به صورت افسردگی، پس از دوازده ماه بروز می‌کند. دختران نیز با استفاده زیاد از این وسایل دچار افسردگی می‌شوند؛ اما این بیماری در آن‌ها به صورت غیرمستقیم و به واسطه اختلالات خواب ایجاد می‌شود.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.