به گزارش بهداشت نیوز، دکتر صادق جعفر زاده با اشاره به اینکه کم شنوایی مرتبط با افزایش سن یک بیماری شایع است که در بسیاری از افراد مسن ایجاد می شود خاطر نشان کرد: تقریباً نیمی از بزرگسالان بالای ۶۵ سال، نوعی از پیر گوشی را تجربه می کنند و کاهش شنوایی مرتبط با سن به تدریج با گذشت زمان پیشرفت می کند.
وی ادامه داد: تغییرات در ساختار گوش داخلی، تغییر در رسیدن جریان خون به گوش، اختلال در اعصاب شنوایی، تغییر در روشی که مغز، صدا را پردازش می کند، آسیب به موهای ریز در گوش که وظیفه انتقال صدا به مغز را دارند از جمله عوامل مؤثر در پیر گوشی محسوب می شود، علاوه براین کاهش شنوایی مرتبط با سن با دیابت، گردش خون ضعیف، قرار گرفتن در معرض سر و صداهای بلند، استفاده از داروهای خاص، سابقه خانوادگی از دست دادن شنوایی و مصرف سیگار است.
وی با اشاره به اینکه درمانی برای کاهش شنوایی مرتبط با سن وجود ندارد، گفت: سمعک ، دستگاه های کمکی مانند تقویت کننده های صدای تلفن، یاد دادن نکات لب خوانی (برای موارد شدید) برای بهبود اختلال پیر گوشی مؤثر است.
دکتری تخصصی شنوایی سنجی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کاهش شنوایی میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد، گفت: این مشکلات از عوامل مادرزادی تا شرایط اکتسابی و زیستمحیطی را شامل می شود.
دکتر جعفرزاده با بیان اینکه با وجود تصور عمومی مبنی بر اینکه پیرگوشی علت اصلی کم شنوایی است، گفت: مطالعات اخیر نشان میدهند که قرارگیری طولانیمدت در معرض آلودگی صوتی محیطی، عامل اصلی بروز این مشکل در عصر حاضر است، زندگی شهرنشینی با ترافیک سنگین، کارخانهها و فعالیتهای صنعتی، افراد را در معرض سطح بالایی از صدا قرار میدهد که میتواند به تدریج به سلولهای شنوایی آسیب برساند و منجر به کاهش شنوایی شود.
دکتری تخصصی شنوایی سنجی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در محیطهای صنعتی، استانداردهایی برای حد مجاز صدا وجود دارد تا از آسیب به شنوایی کارگران جلوگیری شود، اما در محیطهای شهری، این استانداردها به اندازه کافی رعایت نمیشوند، گفت: سطوح پایینتر از استانداردهای صنعتی نیز میتوانند تأثیرات منفی بر سلامت جسمی و روانی افراد داشته باشند.
وی با بیان اینکه استفاده بیش از حد از گوشیهای هوشمند، حتی با صدای متوسط، میتواند به تدریج به شنوایی آسیب برساند اظهار کرد: سردرد مزمن، تغذیه نامناسب و نقرس، آلرژی (اغلب مربوط به غذا)، عفونت ها ، آرتریت روماتوئید ، ام اس ، تروما و ... از علل دیگر کاهش شنوایی است .
وی اظهار کرد: بیماران مبتلا به وز وز گوش نباید خیلی به این اختلال حساس شوند بنابراین در سکوت شبانه باید سعی کنند با توجه به یک صدای ملایم مانند صدای بخاری یا هر صدای بیرون از منزل به این وز وز بی توجه باشند تا به مرور شرایط بیماری رو به بهبود برود.