کاشف معدن گمشده هخامنشی در آبدانان چه کسی است؟

تابناک شنبه 23 فروردین 1404 - 12:06
روز گذشته خبری در خبرگزاری های معتبر کشور منتشر شد مبنی بر کشفی بزرگ در علم باستان شناسی که حکایت از پیدا شدن معادن گمشده هخامنشی در منطقه ای در شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام دارد.

کاشف معدن گمشده هخامنشی در آبدانان چه کسی است؟

به گزارش خبرنگار تابناک؛ روز گذشته خبری در خبرگزاری‌های معتبر کشور منتشر شد مبنی کشفی بزرک در علم باستانشناسی که حکایت از پیدا شدن معادن گمشده هخامنشی در منطقه‌ای در شهرستان آبدانان از توابع استان ایلام می‌باشد.

اما کاشف این کشف بزرگ چه کسی است و چگونه به آن دست پیدا کرده است.

محمد حیدری شاعر، نویسنده و از کوهنوردان و طبیعت دوستان شهرستان آبدانان است که سالهاست در حیطه کوهنوردی و طبیعت گردی با تشکیل گروه بنار علاوه بر ورزش مفرح کوهنوردی در حفاظت از طبیعت و تحقیق‌های علمی نقش مهمی را ایفا کرده است.

کاشف معدن گمشده هخامنشی در آبدانان چه کسی است؟

او که اولین کسی بود که متوجه این کشف بزرگ شده است، می‌گوید در دهه هفتاد طی بازدید از کاخ آپادانا شوش متوجه شبهات سنگ بنا‌های استفاده شده در این کاخ با سنگ‌های موجود در منطقه شدم.

وی ادامه می‌دهد: بصورت تصادفی و در حین کوهنوردی متوجه معدن سنگ‌هایی که در آن کاخ استفاده شده بود شدم و وقتی عکس‌های آن را در فضای مجازی انتشار دادم یکی از باستان شناسان بنام کشور بنام لقمان احمدزاده با بنده تماس و موضوع استفاده از سنگ‌های معدنی در کاخ آپادانا را تایید نمود.

حیدری خاطرنشان می‌کند: پس از کشف معدن‌های مختلف در منطقه و وجود نشان برداشت از این معادن برای استفاده در کاخ آپادانا و بنا‌های هخامنشی با کمک این باستانشناس در سال گذشته یک مقاله علمی منتشر نمودیم.

کاشف معدن گمشده هخامنشی در آبدانان چه کسی است؟

این کوهنورد و طبیعت دوست تلاش‌های بسیاری برای به اثبات رساندن ایده خود نمود که با دعوت از باستانشناسان و محققین مختلف سرانجام ثابت کرد که شواهدی وجود دارد که استخراج سنگ آهن و سنگ‌های آهکی استفاده شده در بنا‌های داریوش در شوش و همچنین احتمال ساخت بست‌های فلزی هخامنشی نیز از این معادن که در دامنه کبیرکوه شهر آبدانان واقع شده‌اند استفاده شده است.

حیدری تاکید می‌کند: در کتیبه‌های داریوش به اسم قدیم آبدانان اشاره شده که نشان از تایید برداشت سنگ آهن از این معادن می‌باشد.

وی ابزار امیدواری می‌کند: با ثبت جهانی این کشف بزرگ تحولی شگرف در باستان شناسی و همچنین ثمرات و برکاتی برای منطقه محروم، اما در عین حال غنی آبدانان داشته باشد.

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.