به گزارش خبرنگار مهر، به گزارش خبرنگار مهر، سیدامید موسوی ظهر شنبه در نشست خبری ویژه روز دندانپزشک، از تداوم فعالیت گسترده مراکز و مطبهای غیرمجاز دندانپزشکی در آذربایجان شرقی ابراز نگرانی کرد و خواستار اقدامات قاطع قانونی برای مقابله با این روند شد.
وی با اشاره به آماری از سالهای گذشته خاطرنشان کرد: طبق مطالعات انجامشده در سال ۱۳۹۶، بیش از ۷۰۰ مرکز غیرقانونی دندانپزشکی در تبریز شناسایی شده بود و با توجه به افزایش فارغالتحصیلان و هزینههای سنگین خدمات دندان، این رقم در شرایط فعلی اقتصادی، به احتمال زیاد افزایش چشمگیری یافته است.
موسوی افزود: در مقایسه با دیگر حوزههای پزشکی، تعداد مراکز غیرمجاز دندانپزشکی در تبریز بهطرز نگرانکنندهای بالاتر است؛ افرادی فاقد صلاحیت حرفهای، با جعل مدارک یا سوءاستفاده از مجوز سایر پزشکان، اقدام به ارائه خدمات دندانپزشکی میکنند و متأسفانه برخی شهروندان بهدلیل ارزان بودن این خدمات، فریب میخورند.
وی ریشه بخشی از این مشکل را در سابقه آموزش بهداشتکاران دهان و دندان در دهه ۱۳۶۰ در تبریز دانست و این شهر را یکی از نقاط اصلی درگیر با چالش مراکز غیرمجاز دانست.
رئیس هیأت مدیره جامعه دندانپزشکی شعبه آذربایجان شرقی از مردم خواست پیش از مراجعه به مراکز درمانی، با جستجوی نام پزشک در سامانه نظام پزشکی از مجاز بودن مطب اطمینان حاصل کنند.
موسوی با اشاره به نقش معاونت درمان دانشگاههای علوم پزشکی در مقابله با این پدیده، تأکید کرد که اقدامات صورتگرفته کافی نبوده و باید آگاهیرسانی عمومی از طریق رسانهها افزایش یابد.
وی همچنین از سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت بهعنوان پل ارتباطی مردم برای گزارش فعالیتهای غیرقانونی در این حوزه یاد کرد که بهصورت ۲۴ ساعته فعال است و ظرف چند روز به گزارشها رسیدگی میکند.
موسوی در پایان، جامعه دندانپزشکی ایران را بزرگترین نهاد صنفی و علمی این حوزه در کشور معرفی کرد و گفت: این تشکل ۴۲ هزار عضو در کشور دارد که ۲۸۰۰ نفر از آنان در آذربایجان شرقی و حدود ۱۵۵۰ نفر در تبریز فعالیت میکنند.
.