به گزارش خبرگزاری مهر؛ نشست سید جواد حسینی با همکاران حوزه معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، با حضور معاون، مدیران و کارشناسان معاونت سلامت اجتماعی و همچنین مشاورین عالی رئیس سازمان بهزیستی کشور، صبح امروز در ساختمان ستاد بهزیستی برگزار شد.
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در این نشست با اشاره به کلام معصومین مبنی بر اینکه دو روز یک فرد با هم برابر باشد از ما نیست، گفت: در سال جدید برای دوستان خود چنین آرزویی داریم و امیدواریم امسال برای همکاران ما در حرکت رو به بالندگی و رشد باشد و دعای حول حالنا … محقق شود.
وی افزود: متخصصترین، با وجدان ترین و دلسوزترین کارکنان کشور غالباً در سازمان بهزیستی حضور دارند و در جلساتی که از شروع سال جدید تا به امروز داشته ایم بر چهار موضوع: حرکت به سمت سازمان گلستانی و باغستانی، اشتراک و ادراک سازمانی، سرمایه گذاری برای تولید، افزایش مشارکت و ارتباطات برون سازمانی تاکید داشته ایم و برای افزایش کیفیت کار در بهزیستی به همه این موضوعات نیاز داریم.
حسینی گفت: یکی از وسیعترین، حساسترین و پیچیدهترین بخشهای سازمان بهزیستی معاونت سلامت اجتماعی است و با توجه به اینکه در هیچ سازمانی به شکل سیستماتیک و مشخص موضوع سلامت اجتماعی واگذار نشده است؛ در بهزیستی مجموعهای وسیعتر نسبت به سایر بخشها به معاونت سلامت اجتماعی اختصاص یافته است.
وی گفت: یکی از مؤلفههای دیگر فرهنگ سازمانی تعارضات سازمانی است و اگر این تعارضات در یک سازمان بروز یابد، لطمه جدی به اهداف سازمان میزند. همچنین باید به این نکته توجه کرد که یکی از دلایل تعارضات و تضادهای جامعه، عدم درک گفتمان در جغرافیای زمانی خود است. عناصر گفتمانی در هر دوره ضرورت آن دوره بوده و مهم این است که به تعادل گفتمانی فکر کنیم و اگر سازمان را دارای اهداف مشترک بدانیم و منافع سازمانی را به صورت شفاف و روشن تعریف نکنیم؛ افراد به جای تعلق سازمانی دچار تملک سازمانی میشوند.
حسینی افزود: تملک سازمانی به این معناست که افراد در هر حوزهای به دنبال پیشبرد اهداف حوزه کاری خود هستند در صورتی که همه ما باید احساس تعلق سازمانی داشته باشیم و یکپارچه در خدمت تحقق اهداف سازمان باشیم. همچنین شنیده شدن صدای هماهنگی از یک سازمان موجب میشود کسانی که مخالف تحقق اهداف سازمانی هستند؛ موفق نشوند.
اولویتهای ۹ گانه سازمان بهزیستی برای سال جدید
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ۹ برنامه کلیدی و اثرگذار برای اجرا در سال جدید در بهزیستی گفت: ارتقای سلامت اجتماعی محله محور (بهزیست محله) که در فاز اول طرح مهر و گفتگو ویژه سالمندان است و در فازهای بعدی برای دیگر اعضای جامعه هدف سازمان بهزیستی قابل اجراست و البته بیشترین معاونتی که در سازمان میتواند این طرح را پیش ببرد، معاونت سلامت اجتماعی است.
وی افزود: طراحی و برنامه ریزی برای اشتغال پایدار، دسترسی فراگیر به خدمات بهزیستی از پیشگیری تا توانبخشی، افزایش بهره وری با استفاده از هوش مصنوعی، توسعه کمی و کیفی مشارکتهای مردمی (استقرار جامع زیست بوم مشارکت در بهزیستی)، حمایت از تلاشگران درخشان (حمایت از نخبگان دارای معلولیت و هنرمندان معلول)، توسعه شبکه و ارتقای ساختار اورژانس اجتماعی، برنامه خانواده محوری (مداخلات مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانوادههای تحت پوشش) و ارتقای کیفیت زندگی کودکان و نوجوانان بدسرپرست و بی سرپرست؛ برنامههایی است که در سال جدید به عنوان اولویتهای سازمان بهزیستی تعریف شده است.
حسینی با اشاره به برنامههای عنوان شده و نقدهای مطرح شده بر آن در جلسه، گفت: نقد بهترین هدیهای است که از دوستان به ما داده میشود و موجب بالا رفتن ظرفیت ما میشود. همچنین نتیجه این جلسات؛ هم افزایی است که آن هم برای پیشرفت کارها و بهره ور شدن اعتبار تخصیص داده شده ضروری است.
وی همچنین بر قرار گرفتن مدیریت مورد در دستورکار معاونت سلامت اجتماعی تاکید کرد و گفت: ورودیها و خروجیها در سازمان بهزیستی باید از نظم و نسق برخوردار باشد و مدیریت مورد عنوانی است که به این نظم داده میشود.
معرفی برنامههای معاونت سلامت اجتماعی در سال جدید
سید حسن موسوی چلک معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در ادامه این نشست با اشاره به رئوس برنامههای مشترک در تمامی حوزههای معاونت سلامت اجتماعی گفت: توجه به اسناد و قوانین داخلی و معاهدات بین المللی، خانواده محوری، بهره گیری از پژوهش، حفظ و نگهداشت نیروی انسانی، ارتقای سلامت روان اجتماعی کارکنان، تعامل با شرکای اجتماعی دولتی و غیردولتی، تدوین برنامه ملی، تهیه شناسنامه اجتماعی استانها، به روزرسانی دادهها برای تسهیل در تصمیم گیری های سازمانی متناسب با زیست بوم استان و تدوین شیوه نامه ارجاع را از برنامه معاونت سلامت اجتماعی در سال جدید عنوان کرد.
وی افزود: فعال کردن کمیته سلامت اجتماعی در استان، تدوین شیوه نامه ارجاع، مشارکت همکاران استانی و شرکا در برنامهها، بررسی و تهیه گزارش از چگونگی اجرای قوانین، آسیب شناسی برنامههای معاونت، مستند سازی برنامهها، تهیه فیلمهای کوتاه آموزشی از مراکز و بارگذاری در وب سایت سازمان، تربیت سوپروایزر و جانشین پروری، تدوین نظام نامه مددکاری و… نیز از دیگر برنامههای این معاونت هستند. همچنین لازم است تمامی این برنامهها پیوست رسانهای داشته باشد.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور همچنین به برگزاری جشنواره ایدههای نو اشاره کرد و گفت: برای شناسایی ایدههای نو بستری فراهم میشود تا با استفاده از ظرفیتهای درون و برون سازمانی به ایدههای بهتر دست یابیم.
در ادامه این نشست مدیران حوزههای پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد، اورژانس اجتماعی، دفتر خانواده و بانوان، دفتر مراقبت و توانمند سازی کودکان و نوجوانان و دفتر مشاوره و امور روانشناختی ضمن ارائه گزارشی از کلیت برنامههای سال ۱۴۰۳ به معرفی برنامههای معاونت سلامت اجتماعی در حوزههای کاری خود در سال ۱۴۰۴ پرداختند که مشاورین عالی رئیس سازمان بهزیستی نقد و نظرات خود در خصوص این برنامهها را ارائه کردند.