عصر ایران - عراقچی و ویتکاف دقایقی باهم مستقیم گفتگو کردند.
وزارت خارجه ایران اعلام کرد در پایان 2.5 ساعت مذاکرات هیات های ایران و امریکا به ریاست عراقچی و ویتکاف این دو در حضور وزیر خارجه عمان دقایقی باهم گفتگو کردند.
خبرنگار صداوسیما از محل مذاکرات خبر داد عراقچی و ویتکاف امروز عمان را ترک می کنند.
قبل از این اعلام شد دور اول مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط به پایان رسید. منایع دیپلماتیک گزارش می دهند که فضای گفت و گوها مثبت بوده است. از این رو انتظار می رود دو طرف، در شرایط مساعدتری مذاکرات را دنبال کنند.
در این مذاکرات، تیم های ایران و امریکا در دو سالن مجزا مستقر بودند و از طریق وزیر خارجه عمان، پیام های خود را به یکدیگر منتقل می کردند.
قبلا اعلام شده بود اگر دور اول مذاکرات با حسن نیت انجام شود، احتمال مستقیم شدن مذاکرات جدی می شود.
ادامه مذاکرات: هفته بعد
ایران و آمریکا موافقت کردند که این گفتگوها در هفته آینده ادامه یابد.
پس از پایان بیش از دو ساعت و نیم مذاکرات غیر مستقیم، روسای هیئتهای نمایندگی ایران و آمریکا در هنگام ترک محل گفتگوها با حضور وزیر امور خارجه عمان دقایقی گفتگو کردند.
مذاکرات ایران و آمریکا آغاز شد.
محل مذاکرات شهر مسقط، پایتخت عمان است. سیدعباس عراقچی وزیر خارجه ایران از طرف کشورمان و استیو ویتکاف نماینده ویژه ترامپ از سوی دیگر، هدایت تیم های مذاکراتی خود را بر عهده دارند.
به گفته مقامات ایرانی، از آنجا که این دور از مذاکرات غیرمستقیم است ، بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، نقش میانجی بین دو هیات را بر عهده دارد و پیام های دو تیم را به صورت مکتوب به هم منتقل می کند.
یک عضو تیم مذاکره کننده هستهای در گفتوگو با تسنیم: فضای مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا مثبت است/ گفتوگوها بین ایران و آمریکا ادامه دارد. بعید است مذاکرات به فردا کشیده شود.
رویترز به نقل از منبع عمانی : هدف مذاکرات مسقط، آرامش و مبادله زندانیان و کاهش تحریم ها در مقابل مهار برنامه هسته ای ایران است/ عصرایران
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه در حاشیه دور جدید مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا در عمان گفت: گفتوگوهای غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا به ریاست آقای دکتر عراقچی و استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا حدود ساعت ۱۵:۲۰ دقیقه به وقت عمان و با وساطت وزیر امور خارجه این کشور آغاز شده است.
وی ادامه داد: عراقچی بیش از آغاز این مذاکرات و در بدو ورود، نشستی را با وزیر امور خارجه عمان داشتند و در خصوص نحوه انجام کار و پیشبینیهایی که میزبان عمانی انجام داده، تبادل نظر کردند. از این فرصت برای تسلیم مجموعه ای از نقطه نظرات و پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران به طرف آمریکایی استفاده شد و همانطور که گفتم حدود یک ساعت است که گفتوگوهای غیرمستقیم بین دوطرف شروع شده است.
دو کشور، توافق را در دسترس و منوط به حسن نیت طرف مقابل دانسته اند. آمریکا اعلام کرده که تنها خواسته اش در این مذاکرات، تضمین عدم تولید سلاح هسته ای توسط ایران است و ایران هم اعلام کرده که خواهان تولید این سلاح نیست.
ایران به این توافق نیاز دارد چون می خواهد از تحریم خارج شود و جلوی حمله را بگیرد. آمریکا نیز نیازمند توافق است چون برنامه های استراتژیک آمریکا از جمله تضعیف چین، جذب سرمایه گذاران عربی خاورمیانه، ثبات در منطقه به منظور اجرای طرح ابراهیم و ... نیازمند تنش زدایی با ایران است؛ ضمن این که شخص ترامپ نیز می خواهد این دستاورد را در کارنامه خود ثبت کند که توانسته است بعد از قریب به نیم قرن، روابط آمریکا با ایران را عادی کند.
به علاوه ایران، بکرترین بازار جهان برای درآمدزایی میلیارد دلاری است. برخی خبرهای تایید نشده حکایت از آن دارند که حدود 1000 میلیارد دلار پروژه در ایران آماده اجراست و امریکا می تواند سهم عمده ای از این بازار را از آن خود کند.
چند روز پیش، رئیس جمهور پزشکیان خبر داد که رهبری ایران، موافقت خود با حضور سرمایه گذاران آمریکایی در ایران را اعلام کرده است.