به نظر میرسد حواشی پیرامون ابرهلدینگ اقتصادی کشور تمامی ندارد و هر از گاهی، مهره چینیها یا آمد و شد گزینههای پر چالش، هلدینگ خلیج فارس را سر خط اخبار قرار میدهد.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، در حالی که در روزهای پایانی سال گذشته برخی انتصابات در هلدینگ خلیج فارس خبرساز شده و با ورود مجلس و وزیر نفت، از انتصاب برخی افراد مساله دار و بدون استعلام از نهادهای نظارتی در این ماشین پول سازی جلوگیری بعمل آمده بود، اما گویا در دوره جدید مدیریتی قرار نیست از تکرار چنین اتفاقاتی در این مجموعه جلوگیری بعمل آید.
آخرین اخبار از این غول سهامی ایران، از انتصاب «جلالیان»، که گفته می شود باجناق محمود امین نژاد، معاون برنامهریزی و توسعه کسب و کار گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس است به عنوان مدیر پروژه پتروشیمی پارس از زیرمجموعههای هلدینگ خلیج فارس حکایت دارد.
به گفته کارشناسان پروژههای پتروشیمیها بیشترین سود را برای پیمانکاران دارد. این در حالی است که یکی از بزرگترین پتروشیمیهای هلدینگ خلیج فارس نیز، پتروشیمی پارس بوده و طبیعتا حضور فردی که گفته شده نسبت فامیلی با یکی از معاونان این هلدینگ در مدیر پروژهای یکی از زیرمجموعهها، مصداق بارز رانت و تعارض منافع است.
پشت پرده ماجرای شرکت «نیکان تک ایرانیان» چیست؟
بد نیست محمد شریعتمداری توضیح دهد آیا پرونده شعبه ۶ بازرسی مبارزه با جرائم اقتصادی مربوط به محمود امین نژاد و همسر وی است؟ چه توضیحی برای ارتباط وی با شرکت «نیکان تک ایرانیان» که یک شرکت تولیدکننده پیچ و مهره است، وجود دارد؟
از سویی دیگر، باید از وزیر نفت پرسید در شرایطی که هرگونه حواشی برای این هلدینگ میتواند عملکرد و در نهایت سودآوری آن را متاثر کند، چرا نظارت دقیقی بر انتصابات آن وجود ندارد؟ تا چه زمانی باید این هلدینگ بجای پرداختن به توسعه و افزایش تولید واحدهای خود، رونق سرمایه گذاری، توسعه صادرات و ... به این دست حواشی بپردازد؟
شریعتمداری رفتنی شد؟
آقای پاکنژاد، محمد شریعتمداری به عنوان فرمانده بزرگترین شرکت سهامی ایران دقیقا مشغول چه کاری است که نتوانسته نظارت لازم و کافی بر انتصابات مجموعه خود داشته باشد؟ آیا وی اطلاعی از افرادی که صندلیهای اطرافش را اشغال کردهاند، ندارد یا قرار است این ابر هلدینگ اقتصادی ایران تبدیل به جزیره خودمختاری باشد که فاقد از نظارت ها برای رسیدن افرادی خاص به منافع شان تلاش می کنند؟!
مگر همین اخیرا حواشی برخی انتصابات غیر ضرور چندین ماه این مجموعه اقتصادی بزرگ که اتفاقا سهام آن مربوط به بازنشستگان صنعت نفت و سهام عدالت است را درگیر نکرده بود و نهایتا با ورود وزیر نفت و برخی نمایندگان مجلس و همچنین نهادهای نظارتی، «محمد شریعتمداری» مجبور به انجام تغییرات لازم شد؟ چرا برخی اصرار به ادامه حواشی پیرامون این ابر شرکت سهامی ایران دارند؟
گفته میشود در صورت عدم تغییر سیاستهای «محمد شریعتمداری» در هلدینگ خلیج فارس، او تنها چندماه دیگر در این مسئولیت باقی میماند.
پیشتر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرده بود که «مطابق قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس چنانچه انتصابی برخلاف استعلام صورت پذیرد یا بدون استعلام، انتصاب انجام شود، انتصاب مذکور کأن لم یکن بوده و مرتکب یا مرتکبان به محرومیت از حقوق اجتماعی درجه ۵ موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب محکوم میشوند.» الآن این سؤال نگران کننده وجود دارد که بر اساس کدام مستند قانون افراد در یک شرکتی که هم سهامی عام است و هم وابسته به دولت که باید تحت نظارت دستگاههای نظارتی عمل کند بدون استعلام افراد اقدام به انتصابات متعدد کردهاند؟