اصغر احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: کلیه گونههای مرتعی و گیاهان دارویی که در اراضی ملی میرویند، جز اموال عمومی محسوب میشوند و قطعاً هر نوع بهرهبرداری و استفاده از آنها مستلزم این است که حقوق دولت پرداخت شود و سپس بهرهبرداری صورت گیرد.
وی تصریح کرد: گونههایی مانند کلوس، گنبو و… به مرور زمان و به دلیل برداشت بیرویه و غیرمجاز توسط سوداگران کمیاب شدهاند، این اقدام هم منجر به تخریب طبیعت و هم ارتکاب جرم شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری بیان داشت: در ماده ۲۵ قانون اصلاح مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید شده، برداشت هر نوع فرآورده مرتعی و جنگلی و گیاهان دارویی باید با مجوز دستگاه متولی صورت گیرد.
احمدی اضافه کرد: سوداگران اقدام به فروش این گیاهان بهصورت کیلویی کرده و از همینرو جمعآوری آنها دشوار است.
وی اذعان داشت: قبلاً در قانون، فروش، توزیع و حمل این گیاهان جرم نبود، اما در قانون جدید جرم تلقی میشود.
احمدی گفت: کلوس در طرحهای مرتعداری احیا شده و در حال تولید میباشد، این در حالی است که در اراضی کشاورزی یا منازل نیز این گیاه کشت میشود که همین مورد نیز باید با مجوز منابع طبیعی صورت گیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: برخی از کلوسهایی که در شهر به فروش میرسد در مراتع یا زمینهای شخصی تولید میشود و برخی نیز از استانهای همجوار وارد شده و بهصورت پرورشی تولید شدهاند.