استراتژی ترکیبی ایران؛ چگونه تهدید و دیپلماسی همزمان کارساز شد؟

مشرق نیوز یکشنبه 24 فروردین 1404 - 10:47

به گزارش مشرق،احدیان، دستیار سیاسی و رسانه‌ای رئیس مجلس شورای اسلامی در توئیتی با عنوان استراتژی ترکیبی ایران؛ چگونه تهدید و دیپلماسی همزمان کارساز شد، نوشت:

مهم‌ترین اصل در مواجهه دیپلماتیک با چهره‌هایی همچون دونالد ترامپ، اجتناب از هرگونه نمایش ضعف است؛ چراکه تجربه تلخ سرنوشت رهبران منفعل چون زلنسکی، پیش چشم ماست. در عین حال، ‎سیاست‌ورزی خردمندانه ایجاب می‌کند که مسیر گفت‌وگو و دستیابی به توافق منطقی نیز مسدود نشود.

ترکیب هوشمندانه‌ای از مؤلفه‌های ‎بازدارندگی و انعطاف، راهبرد جمهوری اسلامی را در این مرحله شکل داد: مواضع راهبردی و هشداردهنده رهبر معظم انقلاب، تهدیدهای معتبر و سنجیده سران قوا، تأکید بر ‎مذاکره غیرمستقیم، انسجام ساختار قدرت، حضور معنادار مردم در راهپیمایی روز قدس، و مهم‌تر از همه؛ حفظ سبک زندگی عادی مردم علی‌رغم تهدیدهای نظامی، بخش‌های کلیدی از این هندسه قدرت بود.

پذیرش ادامه گفت‌وگو از سوی آمریکا، نشانه‌ای مهم از پذیرش نسبی چارچوب پیشنهادی ایران است:

گفت‌وگو صرفاً بر مسئله هسته‌ای متمرکز باشد و موضوعاتی نظیر برچیدن کامل ‎صنعت هسته‌ای کنار گذاشته شود. اگر در روزهای آینده، مبانی مذاکرات به تثبیت برسد، به این معناست که رهبر انقلاب با ‎عقلانیت انقلابی، طرف آمریکایی را از رؤیای خلع سلاح ایران به پذیرش چارچوب ایران‌محور سوق داده‌اند.

البته اگر تغییر مواضع ناگهانی ترامپ تکرار نشود، تنها آغازی خواهیم داشت بر مسیری پرچالش و پیچیده.

استراتژی ترکیبی ایران؛ چگونه تهدید و دیپلماسی همزمان کارساز شد؟

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.