اتصال آلیاژهای غیر هم‌جنس برای اولین بار؛ هزینه تولید کاهش می‌یابد

خبرگزاری مهر یکشنبه 24 فروردین 1404 - 13:27
دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با دستیابی به فناوری جدید اتصالات، باعث کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری صنایع نفت، پتروشیمی و خودروسازیخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی ، متخصصین دانشگاه صنعتی خواجه نصیر موفق به بومی سازی فناوری اتصال آلیاژهای غیر هم جنس با استحکام بالاتر و طول عمر بیشتر شدند.

کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره‌وری صنایع مختلف از ویژگی های استفاده از این قطعات با فناوری بالا است.

دکتر خرسند، عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک در این خصوص اظهار داشت: حوزه کاری این اتصالات در صنایع مختلف بسیار وسیع است. از جمله در صنعت نفت و پتروشیمی، نیروگاهی و خودروسازی و… است.

مهران رستمی، سرپرست طرح گفت: برای بومی سازی و استفاده از این فناوری ابتدا نرم افزاری تعریف شد تا خواص و ریز ساختار قطعه نهایی را برای ما پیش بینی کند. به‌وسیله این نرم افزار این امکان بوجود آمد تا بتوان خواص قطعه نهایی اعم از نقطه ذوب، ساختار و… را پیش بینی و سپس با انتخاب یک روش ساخت مطلوب مانند متالورژی پودر بتوانیم خواص را به‌صورت عملی هم بدست بیاوریم.

مهندس فرج تاتی خوانی وردی، طراح دستگاه اتصال فلزات غیر هم جنس بیان داشت: در این روش قطعات فلزی غیر همجنس در دمای ۱۱۵۰ درجه از طریق جوش القایی به هم متصل می شوند روشی که استحکام اتصالات را ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش می‌دهد بطور مثال دوفلز غیر همجنس مانند سوپر آلیاژ پایه نیکل و یا یک آلیاژ آنتروپی بالا را می‌توان با دستگاهی که ساخته شده با یک فیلر خاص از جنس آلیاژ آنتروپی بالا اتصال داد.

قطعات ساخته شده با فناوری آلیاژ سازی مکانیکی مقاومت و طول عمر قطعات را بالاتر و راندمان را افرایش می‌دهد.

خرسند افزود: ابزاری که با این روش ساخته شده نمونه خارجی آن قابلیت ماشینکاری ۸۰۰۰ قطعه را دارد ولی با این روش ساخت توانایی ماشینکاری بالای ۲۴۰۰۰ قطعه را دارد. به عبارتی یعنی عمر قطعه سه برابر شده است.

فناوران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برای اولین بار در ایران موفق به اتصال آلیاژهای غیر هم جنس شدند و هم اکنون آماده همکاری با صنایع مختلف برای تولید انبوه هستند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.