طوفان سایه‌ها در راه است / طلوعی که دوبار تکرار شد!

عصر ایران یکشنبه 24 فروردین 1404 - 13:55
تصور کنید آسمان در نیم‌روز ناگهان تاریک شود، ستارگان پدیدار شوند و دمای هوا افت کند. همه این‌ها تنها در چند دقیقه رخ می‌دهد و دوباره همه چیز به حالت عادی بازمی‌گردد. پدیده‌ای که در آن ماه، خورشید را می‌بلعد و جهان را برای لحظاتی در سکوت و تاریکی فرومی‌برد.

 گرفتگی خورشید یکی از شگفت‌انگیزترین پدیده‌های طبیعی است که هر بار رخ می‌دهد، میلیون‌ها نفر را شیفته خود می‌کند. از طلوع‌های دوگانه گرفته تا حلقه‌های آتش، از سایه‌هایی که در اقیانوس‌ها می‌رقصند تا تاریکی‌های زودگذر در قلب صحراها، این وقایع به ما یادآوری می‌کنند که جهان چقدر پویا و بی‌نهایت زیباست.

طوفان سایه‌ها در راه است | طلوعی که دوبار تکرار شد!

طلوعی که دوبار تکرار شد

در نخستین ساعات صبح امروز، شرق کانادا و شمال شرقی ایالات متحده شاهد یک خورشیدگرفتگی جزئی چشمگیر بودند. در مناطقی از کبک، نیوبرانزویک و شمال ایالت مین، خورشید تا ۹۴ درصد زیر سایه ماه رفت. این پدیده نادر باعث شد بعضی بینندگان چیزی را تجربه کنند که آن را "طلوع دوگانه" می‌نامند؛ پدیده‌ای خارق‌العاده که در آن خورشید در حال طلوع، بار دیگر در پس سایه ماه پنهان می‌شود و دوباره طلوع می‌کند.

گرفتگی بعدی کجاست؟

در ۲۱ سپتامبر، خورشیدگرفتگی جزئی بعدی در اقیانوس هند و نزدیک به قطب جنوب اتفاق خواهد افتاد. در این رویداد، ماه تا ۸۰ درصد از خورشید را خواهد پوشاند. در جزیره استوارت در جنوب نیوزیلند، حدود ۷۳ درصد خورشید پشت ماه پنهان می‌شود و در مناطق شمال شرقی این کشور، طلوع خورشید با ۶۱ درصد گرفتگی همراه خواهد بود. نورفولک آیلند در اقیانوس آرام شاهد خورشیدی خواهد بود که ۴۹ درصد آن ناپدید می‌شود، درحالی‌که در فیجی تنها ۲۶ درصد آن پنهان خواهد شد.

سال‌های طلایی خورشیدگرفتگی: ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۸

سه سال آینده میزبان خورشیدگرفتگی‌هایی مرکزی است؛ یعنی گرفتگی‌هایی که یا به‌صورت کامل خورشید را می‌پوشانند یا "حلقه آتش" پدید می‌آورند. در ۱۲ آگوست ۲۰۲۶، گرفتگی کامل خورشید مناطقی از گرینلند، غرب ایسلند و شمال اسپانیا را در برخواهد گرفت. این نخستین گرفتگی کامل خورشید در اروپا از سال ۱۹۹۹ خواهد بود و حداکثر تاریکی به مدت ۲ دقیقه و ۱۸ ثانیه در نزدیکی ایسلند دیده می‌شود.طوفان سایه‌ها در راه است | طلوعی که دوبار تکرار شد!

رقص آتش بر فراز اقیانوس اطلس

در ۶ فوریه ۲۰۲۷، پدیده‌ای به نام "حلقه آتش" از فراز شیلی، آرژانتین و اروگوئه عبور خواهد کرد. درخشان‌ترین بخش این گرفتگی هنگام غروب در ساحل کشورهای آفریقای غربی شامل ساحل عاج، غنا، توگو و بنین قابل‌مشاهده خواهد بود.

گرفتگی قرن کجاست؟

بدون شک، دوم اگوست ۲۰۲۷ را باید "گرفتگی قرن" نامید. این خورشیدگرفتگی با بیشترین مدت‌زمان تاریکی – شش دقیقه و ۲۲ ثانیه – در شهر باستانی لوکسور مصر دیده خواهد شد. این سایه کیهانی از جنوب اسپانیا، شمال آفریقا، یمن و عربستان عبور می‌کند و از مکان‌های مقدسی چون مکه نیز می‌گذرد.

طوفان سایه‌ها در راه است | طلوعی که دوبار تکرار شد!

آینده‌ای تاریک در قاره آمریکا

آلاسکا در ۳۰ مارس ۲۰۳۳ شاهد گرفتگی کلی به مدت ۲ دقیقه و ۳۷ ثانیه خواهد بود. اما رویداد بزرگ بعدی برای ایالات متحده در ۲۳ اوت ۲۰۴۴ رخ خواهد داد که هنگام غروب در ایالت‌های مونتانا و داکوتا دیده می‌شود. بااین‌حال، علاقه‌مندان بسیاری به پارک‌های ملی بنف و جاسپر در کانادا خواهند رفت تا تجربه‌ای بی‌نظیر داشته باشند. دقیقاً یک سال بعد، در ۲۳ اوت ۲۰۴۵، یکی از بزرگ‌ترین خورشیدگرفتگی‌های آمریکا در ۱۳ ایالت، با اوج گرفتگی در فلوریدا و زمانی بیش از ۶ دقیقه، رخ خواهد داد.

گرفتگی بزرگ آمریکای شمالی
در هشتم آوریل ۲۰۲۴، میلیون‌ها نفر در سراسر آمریکای شمالی نظاره‌گر پدیده‌ای به نام "گرفتگی بزرگ آمریکای شمالی" بودند. این گرفتگی با پهنای مسیر ۱۸۵ کیلومتر از شمال مکزیک تا جنوب شرقی کانادا عبور کرد و تا ۴ دقیقه و ۲۶ ثانیه تاریکی مطلق پدید آورد.طوفان سایه‌ها در راه است | طلوعی که دوبار تکرار شد!

آسمان منتظر ماست!

خورشیدگرفتگی‌ها، نمایش‌هایی کیهانی هستند که هرچند نادر، اما به‌دقت قابل‌پیش‌بینی هستند. آنها ما را به نقاط دوردست زمین می‌کشانند، به ما یاد می‌دهند که جهان در عین عظمت، ریتم و نظمی دقیق دارد. اگر تاکنون شاهد یکی از این پدیده‌ها نبوده‌اید، ممکن است بهترین تجربه زندگی‌تان باشد.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.