به گزارش خبرگزاری مهر؛ هم اندیشی فصلی مدیران و کارکنان بعثه سازمان حج و زیارت و بعثه رهبر معظم انقلاب امروز یکشنبه با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت، رئیس سازمان حج و زیارت، معاونان و مدیران کل سازمان و کارکنان برگزار شد و معاون امور بینالملل دفتر رهبر معظم انقلاب بعنوان سخنران ویژه مهمان این نشست بودند.
ایت الله محسن قمی با بیان اینکه برخی سازمانها و مؤسسات در طول تاریخ انقلاب بخوبی در بین مردم و جامعه خوش درخشیدهاند گفت: یکی از مجموعههایی که در طول چهل سال گذشته به واسطه عملکردش جایگاه والایی بین مردم دارد و نمره مطلوبی را کسب کرده همین مجموعه حج و زیارت میباشد که مدیریت مطلوب، اموزش، مشارکت و رضایتمندی جزو شاخصهای عمومی در موفقیت دستگاهها است اما حج و زیارت چند ویژگی مختلف اختصاصی نیز دارد که موجب توفیق بیشتر آن شده است.
معاون امور بین الملل رهبر انقلاب خطاب به مدیران و کارکنان سازمان حج افزود: از جمله این دلایل موفقیت، قداست و اهمیت ویژه موضوع زیارت است که در این سازمان با درک درست از این مقوله، بدون منّت و ایجاد فضای تبلیغاتی برای گره گشایی و تسهیل مسئله زیارت درحال مجاهدت و تلاش هستید.
آیت الله قمی با اشاره به کتاب آداب الصلاة حضرت امام خمینی (ره) و اشاره بنیانگذار جمهوری اسلامی به پیام معنویت و حج گفت: حج برخی احکام عمومی همانند مستطیع بودن یا ترتیب مناسک و اعمال را دارد که بدان باید توجه شود اما برخی آداب را نیز در خود دارد که یکی از آنها موضوع عبادت است یعنی فردی که میخواهد حاجی شود هه اعمال و رفتارش عبادت است. حتی اینکه به قصد سفر حج از منزل خارج شود درحال انجام حسنه است. حج برخی اسرار را نیز در خود جای داده که به فرمایش حضرت امام صادق (ع)، حج به معنای فرار به سمت خدا تعبیر میشود یعنی اینکه «فرار کنید از هر چه غیر خداست» و این رمز حج میباشد.
وی با اشاره به ذکر جملاتی از بنیانگذار انقلاب اسلامی درخصوص ظرایف مسئولیتی در حوزه زیارت، ابراز داشت: امام راحل میفرمایند کسانی که فقط احکام و مناسک را بیان میکنند و شیرینی و حلاوت و آداب و اسرار را نمیگویند و اجازه نمیدهند مردم با شیرینی عبادت آشنا شوند نه تنها خدمتی نمیکنند بلکه شیاطین هستند و سد عن سبیل الله میکنند. لذا افرادی که حضور مییابند باید شیرینی عبادت را لمس کنند و اگر حج را خشک جلوه دهیم خدمتی نکردهایم.
معاون دفتر رهبرانقلاب با بیان اینکه در دنیای کنونی میباید توجه به معنویت و حج را بیش از گذشته ترویج کنیم گفت: در فضایی که شاهد مادیگرایی و موضوعات شهوانی هستیم و بیماری افسردگی در جوامع مختلف بیداد میکند و شاهد رشد خودکشی در کشورهای مدرن هستیم، توجه به معنویت میتواند راهگشا باشد. انسان در دنیای کنونی نیازمند حیات و تولدی دوباره است و این مهم فقط با حج و عبادات و معنویت ایجاد میشود.
وی ادامه داد: حج به معنای تولدی دوباره در انسانها است و تلاش شما کارکنان حج و زیارت در این راستا بسیار ارزشمند میباشد.
معاون امور بین الملل مقام معظم رهبری با اشاره به یکی دیگر عوامل موفقیت حج و زیارت گفت: نگاه یکسان داشتن به همه زائران و عدم تفاوت گذاری میان یک یک آنها از جمله رازهای موفقیت به حساب میآید. و در این مجموعه برای ارائه خدمات میان زائران ثروتمند و کم توان، دانشگاهی و کم سواد، روستایی یا شهری و.... تفاوتی قائل نیستید و اینکه به همه یکسان و یکدل خدمت میکنید بسیار ارزشمند است.
آیت الله قمی، داشتن ارتباط خوب با افراد و حتی کشورهای اسلامی مختلف در موسم حج و غیرحج را از دیگر عوامل موفقیت مجموعه حج و زیارت دانست و گفت:
امروز در شرایط خاصی به لحاظ راهبردی قرار داریم و رویکردی که از ابتدای انقلاب وجود داشته و آن را دنبال میکنیم اینکه ما اهل تسلیم نیستیم (هیهات من الذلة) و از جنگ هم استقبال نمیکنیم اما اگر کسی بخواهد تعدی کند جواب ما تاریخی و دندان شکن است. لذا میبایست توان نظامی، اقتصادی و سیاسی خود را بالا ببریم و ارتباطات با کشورهای همسایه را افزایش دهیم، وحدت کلمه را حفظ کنیم و زیر سایه رهبری کار خود را ادامه دهیم.
وی ادامه داد: به غیر از نکات ذکر شده این مهم را باید توجه کنیم که ما امام زمان داریم و اربابی داریم که کمک مان میکند و خود ما نیز باید به تلاش در راستای موفقیت ادامه دهیم.
معاون بین الملل دفتر رهبرانقلاب با یادآوری یکی از شرارتهای آمریکا علیه کشورمان گفت: در سالهای ابتدای انقلاب زمانی که آمریکاییها به طبس حمله کردند و دچار طوفان شدند حضرت امام خمینی فرمودند طوفان مأمور خدا بود که در روزهای بعد کارتر گفت؛ ما همه کارها را برای موفقیت پیش بینی کرده بودیم ولی عملیات شکست خورد و گویا خدای خمینی از خدای کارتر قویتر بود. حال هم میگوئیم خدای خمینی از خدای همه قویتر است و به این مهم اعتقاد داریم و انشالله ملت ایران در آینده نیز همچون گذشته سربلند خواهند بود.
رئیس سازمان حج و زیارت نیز در این جلسه ضمن تشکر از حضور آیتالله قمی بعنوان مهمان ویژه این نشست گفت: برگزاری این جلسه را به صورت فصلی در جهت تعالی سازمانی، افزایش کارایی و بهرهوری و اصلاح فرایندهای ناکارآمد ادامه خواهیم داد و در رویکرد پیش رو برای رفع چالشها و مشکلات زمانبندی تعیین کردهایم و امیدوارم نتیجه مجموعه اقدامات منتج به افزایش رضایتمندی زائران عزیز شود.
بیات ضمن استقبال از دریافت ایدههای نو برای افزایش بهرهوری سازمانی تاکید کرد: متأسفانه در اصلاح فرایندها گاهاً شاهد دفاع از وضع موجود هستیم که این به معنای همان عقب گرد است بنابراین میبایست جسورانه عمل کرد. در حوزه فناوری و سامانههای عتبات یک فرصت محدود دادهایم که این مهم نیز باید بصورت بنیادین اصلاح شود.
همچنین در این نشست اکبر رضایی معاون حج و عمره، حمید رضا محمدی معاون توسعه و مدیریت، مرتضی آقایی معاون عتبات عالیات و هادی جلالی مدیر کل ارزشیابی و حقوقی سازمان به ایراد سخن در خصوص موضوعاتی همانند به جلو انداختن برنامههای حج، برنامه ریزی برای عمره آتی، برنامه ریزی برای حج تمتع ۱۴۰۵، توجه بیشتر به ارزشیابی نیروهای مأمور، نظارت بیشتر بر عملکرد استانها، واگذاری برخی مسئولیتها به استانها، تمرکز زدایی، توجه به افزایش کیفیت خدمات در حوزه عتبات، اهتمام به عملکرد شرکتهای مجری عتبات، برنامه ریزی در حوزه سامانههای نرم افزاری و.... پرداختند.