احمد بخشایش اردستانی، نماینده مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با افکارنیوز، ضمن اشاره به نقش آمریکا به عنوان بالانسر نظامی در نظام بینالملل،گفت:در واقع چین و روسیه در رتبه دوم و سوم قرار دارند و خلاء های اقتصادی را پر کردند،اما باید اهمیت تعامل با کشورها برای دستیابی به موفقیت در عرصه بین المللی را در نظر بگیریم.
نماینده مردم اردستان و اصفهان در ادامه تاکید کرد:جمهوری اسلامی ایران پس از ۴۵ سال به هر دلیلی که با امریکا دچار چالش شده و نه امریکا توانست ایران را منفعل و منزوی کند،نه ایران توانست امریکا را از غرب آسیا بیرون کند، با توجه به دکترین کیسینجر، استراتژیهای ترامپ بهویژه در ارتباط با ایران نشان میدهد که به دنبال رویکردی قوی و حاکم بر وضعیت است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: ترامپ تلاش میکند که در صحنه بینالمللی چهرهای قوی از خود به نمایش بگذارد. با وجود این، میداند که ایران کشوری مقاوم است و توانسته به طور قابل توجهی دامنه نفوذ خود را در منطقه، از جمله سوریه، عراق، یمن و سایر کشورها گسترش دهد. ایران پس از بین رفتن داعش توانست خلاء قدرت را پر کند. با این حال، به نظر میرسد توان داخلی ایران با میزان نفوذش در خارج از کشور فاصله دارد.
وی در ادامه یادآور شد: به نظر میرسد آمریکا، پس از چالشهای متعدد با ایران، به ضرورت مذاکره مستقیم پی برده است. این درخواست، ظاهرا برای نمایش قدرت و نفوذ آمریکا به جهانیان، از طریق نامهای رسمی مطرح شد. البته این مذاکره باید مبتنی بر احترام متقابل باشد. ایران نیز با لحنی متناسب با اظهارات رئیس جمهور آمریکا پاسخ داد و با حفظ کانالهای دیپلماسی، خواهان مذاکره غیرمستقیم شد.
این نماینده مجلس اظهار داشت: قرار است مذاکرات با میانجیگری وزیر خارجه عمان و با حضور نمایندگان ایران و آمریکا در عمان برگزار شود؛ چرا که عمان نسبت به امارات، به ایران نزدیکتر است. مذاکرات احتمالا بر اساس برجام و با هدف کاهش غنیسازی اورانیوم و حرکت به سوی استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای انجام خواهد شد.
عصو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد مسئله رفع تحریم ها تاکید کرد: به احتمال زیاد تحریمها کاملاً برداشته نخواهد شد، اما ایران میتواند به اندازه کافی نفت بفروشد و پول آن به کشور بازگردد،اما احتمال می رود، یکی از چالش های میان ایران و آمریکا برطرف خواهد شد.
بخشایش اردستانی خاطرنشان کرد: نمی توان انتظار داشت پس از ۴۶ سال چالش با امریکا طی مدت کوتاهی همه مشکلات برطرف شود، به نظر می رسد؛مذاکرات بر اساس برجام ادامه خواهد یافت. ممکن است در ابتدا نتوانند به توافقات کامل برسند، اما با گذشت زمان، به تدریج شرایط به سمت حل مشکلات پیش خواهد رفت.
در پایان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد:بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری و گفته های وزیر امورخارجه ما به دنبال سلاح هسته ای تحت هیچ شرایطی نبوده و نیستیم،اما قطعا مذاکرات بر مبنای برجام پیش خواهد رفت.