طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها؛ گامی برای کاهش تبعیض طبقاتی/توزیع عادلانه منابع مالیاتی، اولویت توسعه ملی باشد

افکار نیوز یکشنبه 24 فروردین 1404 - 19:46
عضو کمیسیون تلفیق تاکید کرد:اعطای اختیار به مودیان مالیاتی برای اختصاص بخشی از مالیات پرداخت شده به پروژه‌های عمرانی در شهر یا استان محل سکونتشان، می‌تواند انگیزه پرداخت مالیات ها را افزایش دهد.

سید ابوالحسن مصطفوی غمام نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با افکار نیوز، با مثبت ارزیابی کردن طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها،گفت: در واقع برخی از مودیان معتقدند که مالیات خود را برای پروژه‌های خاص در شهر یا استان خود اختصاص دهند. این طرح، با هدف افزایش شفافیت و پاسخگویی در نحوه هزینه کرد مالیات‌ها مطرح شده است.

نماینده مردم رزن در مجلس دوازدهم، با اشاره به انگیزه برخی مودیان برای پرداخت بیشتر مالیات، تاکید کرد: اعطای اختیار به مودیان برای اختصاص بخشی از مالیات پرداخت شده به پروژه‌های عمرانی در شهر یا استان محل سکونتشان، می‌تواند انگیزه پرداخت مالیات را افزایش دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: آگاهی مودیان از محل مصرف مالیات‌های پرداختی، می‌تواند منجر به افزایش همکاری و مشارکت آنها شود. به عنوان مثال، بسیاری از سرمایه‌گذاران در تهران ممکن است تمایل داشته باشند مالیات خود را برای ساخت مدرسه، دانشگاه یا سایر پروژه‌های عمرانی در شهر یا استان خود و یا استان‌های دیگر که نیازمند توسعه هستند، اختصاص دهند. این رویکرد می‌تواند با افزایش احساس مسئولیت اجتماعی مودیان و ایجاد حس مالکیت در پروژه‌های عمرانی، به بهبود وضعیت زیرساخت‌ها و رفاه اجتماعی در نقاط مختلف کشور کمک کند.

وی در مورد اختصاص مالیات ها برای پروژه های تعریف شده،افزود:از آنجایی که پروژه‌هایی مانند جاده‌ها و بیمارستان‌ها به نفع عموم مردم هستند، مالیات‌ها باید به این نوع پروژه‌ها اختصاص یابند.به عنوان مثال،اکثر بیماران بیمارستانی که اخیرا بازدید داشتم مسافران غیر محلی بودند که نشان از سرمایه‌گذاری در پروژه‌های عمومی منافع ملی فراتر از محدوده‌های جغرافیایی دارد، توزیع عادلانه منابع مالیاتی و اختصاص آن به پروژه‌های عام‌المنفعه باید در اولویت امور باشد.

این نماینده مجلس تأکید کرد: اگر مالیات شهرها یا استان‌ها به‌صورت جداگانه صرف همان استان شود، نه تنها منطقی به نظر نمی‌رسد، بلکه ممکن است منجر به ایجاد اختلاف طبقاتی و نابرابری‌های بیشتر گردد. برای نمونه، بزرگترین کارخانه سیمان در هگمتانه قرار دارد، اما باید منابع حاصل از آن به‌طور ملی و در سطح کشور هزینه شود، چرا که این منابع متعلق به تمام مردم ایران است.

عضو کمیسیون تلفیق اظهار داشت: به طور کلی، هرچند که استقلال در تصمیم‌گیری می‌تواند به بهبود مدیریت محلی کمک کند، اما ضروری است که توزیع عادلانه منابع و امکانات در سطح ملی نیز مدنظر قرار گیرد تا از نابرابری‌ها کاسته شود و تمامی استان‌ها بتوانند به توسعه پایدار دست یابند.

مصطفوی غمام اضافه کرد: این رویکرد می‌تواند به بهبود مدیریت منابع و افزایش مسئولیت‌پذیری مردم منجر شود. همچنین، استقلال در تصمیم‌گیری به شناسایی و رفع نیازهای خاص هر استان کمک خواهد کرد و در نهایت به توسعه پایدار مناطق مختلف کشور منجر می شود.اما در عین حال، باید نظارت کافی بر این تصمیمات وجود داشته باشد.

عضو کمیسیون تلفیق با مثبت ارزیابی کردن طرح نشاندار کردن مالیات‌ها،خاطرنشان کرد:این اقدام گامی مؤثر در راستای تحقق عدالت اقتصادی می باشد. در حال حاضر، توزیع ناعادلانه درآمدها منجر به مشکلات و چالش هایی برای شهرستان‌ها شده است. این طرح به مردم امکان می‌دهد تا مالیات‌های خود را به شهرستان‌ها یا روستاهای محل زندگی‌شان اختصاص دهند، که نه تنها به تأمین منابع مالی این مناطق کمک می‌کند، بلکه به تقویت حس مسئولیت اجتماعی و افزایش رضایت عمومی نیز منجر خواهد شد. با پیاده‌سازی این طرح، می‌توان با کاهش مشکلات اقتصادی شهرستان‌ها، زمینه‌های توسعه متوازن و پایدار را در سراسر کشور را فراهم کرد.

منبع خبر "افکار نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.