چرا گوشت گوسفندی بهتر است؟/ برای هضم بهتر گوشت کبابی و آبگوشتی چه بخوریم؟/ تابستان گوشت بز بخورید!

عصر ایران دوشنبه 25 فروردین 1404 - 06:06
گوشت گوسفند ضمن آنکه مناسب ترین گوشت برای انسان است، باعث تقویت قوای انسان شده و خونسازی می کند. همچنین موجب تقویت قوای جنسی و تولید سلول‌های جنسی خوب می‌شود. این گوشت بهتر است از گوسفند نر و سنی حدود ۶ ماه داشته باشد.

به گفته عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی ارتش، از دیدگاه طب سنتی، در میان گوشت‌ها، گوشت گوسفند و بز مخصوصا وقتی سن حیوان پایین تر یعنی بره و بزغاله باشد، بهترین گوشت است. چون مزاج انسان را تغییر نمی دهند و برای بیشتر افراد مفیدند.

به گزارش خبرآنلاین، دکتر سید مهدی میرغضنفری، پزشک متخصص فیزیولوژی و پژوهشگر طب سنتی می‌گوید: گوشت گوسفند ضمن آنکه مناسب ترین گوشت برای انسان است، باعث تقویت قوای انسان شده و خونسازی می کند. همچنین موجب تقویت قوای جنسی و تولید سلول‌های جنسی خوب می‌شود. این گوشت بهتر است از گوسفند نر و سنی حدود ۶ ماه داشته باشد.

گوشت گوسفند خاصیت غذایی بیشتری نسبت به گوشت بز دارد 

میزان غذاییت، حرارت و رطوبت گوشت گوسفند از گوشت بز بیشتر است. بنابراین گوشت گوسفندی بیشتر چاق می کند، چربی بیشتری دارد و نرم تر  و هضم آن راحت تر است. گوشت گوسفند برای افراد ورزشکار و دارای مشاغل همراه با فعالیت سخت بدنی و سرد مزاجان و همچنین برای استفاده در اقلیم‌های سرد و یا فصول سرد مفیدتر است. البته در مقایسه با گوشت بز مواد زاید بیشتری تولید می کند.

چرا باید گوشت کبابی و آبگوشت را با ترشی جات مصرف کرد؟

توصیه شده که به عنوان مصلح، همراه یا بعد از گوشت گوسفندی از چیزهای ترش یا قدری ترشیجات یا آبغوره و سرکه استفاده شود که سبب حرارت بیش از حد نشده و هضم گوشت را راحت‌تر کند. اینکه در قدیم مصرف لیموعمانی و یا ترشی همراه آبگوشت و یا مصرف سماق همراه با کباب و یا خوابانیدن گوشت قبل از کباب شدن در ترکیبی حاوی آبلیمو و سرکه و برخی ادویه جات رسم بوده همه به همین دلیل است که  منجر به تعدیل مزاج و راحتی هضم گوشت می‌شود.

گوشت بز چطور؟

گوشت بز که نزدیک به گوشت گوسفند است غذاییت، حرارت و رطوبت کمتری دارد. یعنی برای افراد گرم مزاج مناسب تر است و کسانی که می خواهند زیاد چاق نشوند بهتر است از گوشت بز استفاده کنند و در رژیم‌های لاغری مخصوصا برای افراد دارای مزاج گرم در صورت نیاز به مصرف گوشت بهتر است از گوشت بز استفاده شود.

 این گوشت فضولات کمتری تولید می کند و در تابستان بهتر است از این نوع گوشت استفاده شود و اگر زیاده روی شود منجر به بروز بادها و گازهایی در بدن و یا نفخ شده و ایجاد یبوست و گاهی کاهش نیروی بدنی و لاغری می‌کند. مصلح گوشت بز گرمیجاتی چون خرما، گردو، نارگیل و ادویه جات تند می باشد؛ مخصوصا برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند و می خواهند این گوشت را مصرف کنند. بهتر است گوشت بز را همراه با پیاز، روغن زیتون و نخود به صورت آبگوشتی تهیه کرد.

گوشت بره و بزغاله برای این افراد مناسب است

گوشت گوسفندی که خیلی چاق نباشد و یا بزی که تا حدودی چاق باشد، به اعتدال نزدیک تر است. مسلما گوشت بره و بزغاله نسبت به گوشت گوسفند و بز بسیار بهتر، قابل هضم تر و مفیدتر بوده و خون سالم تری در بدن تولید می‌کند و به اعتدال نزدیک‌ترند و مواد زاید کمتری هم ایجاد می کنند.

برای افرادی که فعالیت بدنی زیادی ندارند و یا هضم ضعیفی دارند و یا در سنین خیلی بالا و یا پایین هستند و یا تازه از بیماری فارغ شده اند گوشت‌های بره و بزغاله بسیار مفید است و توصیه می‌شود. هرچه گوشت بهتر پخته شود و اصطلاحا جا بیفتد هضم آن سریع تر خواهد شد. در مورد گوشت گوسفند و بز بهتر است گوشت حیوانی باشد که در چمن و علفزارها چرا کرده باشد.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.