نگاهی به مهارت و شغل کارگران در مسابقه «کارخنده»

صدا و سیما دوشنبه 25 فروردین 1404 - 12:27
مسابقه «کارخنده»، که روز‌های یکشنبه، دوشنبه سه شنبه، ساعت ۱۹ از شبکه یک پخش می‌شود به تخصص، مهارت و شغل کارگران می‌پردازد.

کارخنده

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، علیرضا محمدبیگی تهیه کننده و کارگردان برنامه «کارخنده»، با حضور در استودیو شبکه خبر در یخشی از سخنانش درباره تغییرات فصل دوم «کارخنده» گفت: فصل دوم این مسابقه در راستای فصل یک است، ولی با تغییرات فضا (لوکشن). در این فصل بیشتر به سمت شهرستان‌ها و کار‌ها و کارخانه‌های ویژه تر رفتیم، مثل کار در معادن یا کار در فولاد و شرایط سخت کارگران را نشان دادیم که این ویژگی خاص فصل دو است، البته «کارخنده» قسمت به قسمت آن متفاوت است یعنی هر قسمت فضای مختلف، آدم‌های مختلف و مسابقات و گفت‌و‌گو‌های متفاوت دارد.

وی افزود: تاکنون به شهرهای اهواز، بندرعباس، قشم، اصفهان، کرمان، کرمانشاه و تبریز رفته ایم و کارخانه‌هایی که در زمینه مرغداری، گوشت، معادن کار می کنند پرداختیم مثل کارخانه مس شهربابک و فولاد خوزستان.

وی گفت: کلیت کار تفاوتی نکرده ولی بخش‌ها برحسب آن فضا و مکانی و نوع کار کارگران متفاوت است و این پویایی و زنده بودن «کارخنده» را نشان می‌دهد که هیچی شبیه هم نیست. قهرمان‌های این مسابقه همه از جنس جامعه کارگری هستند، افرادی را نشان می‌دهیم که ناشناخته‌اند تا حالا دیده نشده‌اند ولی در خط مقدم تولید اقتصاد کشور کار می‌کنند. این یک انگیزه برای ماست که این افراد را نشان دهیم. اردشیر منظم و سامان گوران به عنوان مجریان اصلی این مسابقه در همه قسمت‌ها حضور دارند ولی بقیه افراد مسابقه را خود کارگران آن کارخانه تشکیل می دهد.

وی افزود: ما در «کارخنده» بخش‌های مختلفی داریم، بخش نمایشی داریم که مربوط به فعالیت آن کارخانه است، معرفی نسبی کارخانه که از صفر تا صد خط تولید را معرفی می‌کنیم، دو مسابقه است، یک مسابقه فنی مهارتی و یک مسابقه سرگرمی. مسابقه فنی مهارتی براساس فضای کارخانه طراحی می‌شود و نشان می‌دهیم که در این مسابقه چه اتفاقاتی می‌افتاد و مسابقه سرگرمی برای نشاط کارگر‌ها است که آن هم در خط تولید اتفاق می‌افتاد. بخش درختکاری است و گپ و گفت با کارگران و دغدغه‌هایی که دارند که در قالب طنز به آن‌ها پرداخته می‌شود.

وی گفت: داور‌ها و افرادی که مسابقه می‌دهند از خود کارگران هستند، هیچ هماهنگی از قبل نیست و تنها هماهنگی ما در پیش تولید این است که با مجموعه هماهنگ می‌کنیم برای ورود به آن کارخانه. قبل از رفتن به کارخانه پژوهشی درباره آن کارخانه انجام می‌شود که کارخانه چی تولید می‌کند، چقدر صادرات دارد و اطلاعاتی از این قبیل که تیم پژوهش و نویسنده و بعد بازدید میدانی انجام می‌دهیم که فضایی بیشتر برای نویسنده باشد که نویسنده بدانند که چه مسابقه‌ای باید طراحی کند.

وی همچنین گفت: هیچ تقاوتی بین بانوان کارگر و آقایان نیست، ترجیح بر این است که بانوان را بیشتر نشان دهیم، چون کار تولید جز مشاغل سخت محسوب می‌شود و اینکه بانوان کشورمان در این مشاغل حضور دارند باعث افتخار همه است و تفاوتی وجود ندارد.

وی درباره بازتاب‌های برنامه هم گفت: بازتاب‌ها در سطح خود کارخانه‌ها خیلی خوب بود و استقبال خوبی داشت و درخواست‌هایی داریم که مجدد آن مجموعه را نشان دهیم، نکته‌ای که دارد، چون «کارخنده» به خانواده، به جامعه کارگری و تعهد کاری، توجه بیشتری می کند، خود کارگران کارخانه خیلی استقبال می کنند و بازتاب خوبی در بین کارگران دارد.

 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.