به گزارش مشرق، "پیت ماروکو" یکی از مقامات دولت ترامپ که نقشی مهم در انحلال آژانس توسعه بینالمللی آمریکا داشت، وزارت امور خارجه را ترک کرد.
یک مقام عالی رتبه دولتی که خواست نامش فاش نشود گفت: پیت برای یک ماموریت بزرگ به وزارت خارجه آمده بود. او آمده بود تا بررسی جامعی را بر روی هر دلاری که برای کمک های خارجی هزینه می شود، انجام دهد. او این وظیفه تاریخی را انجام داد و سوء استفاده های فاحش از دلاری های مالیات دهندگان را افشا کرد.
وی افزود: ما همه انتظار داریم چیزهای بزرگی در انتظار پیت در ماموریت های بعدی او باشد.
در همین حال منابعی در گفتگو با رویترز اظهار کردند ماروکو که مدیر بخش کمک های خارجی در وزارت امور خارجه بود، ممکن است از سمت خود کنار گذاشته شده باشد اما این منابع از ذکر جزئیات بیشتر خودداری کردند.
همچنین یک منبع آگاه تصریح کرد ماروکو اخیرا در روز پنج شنبه جلسه استماعی را در وزارت امور خارجه با دهها کارشناس به منظور گفتگو درباره آینده کمک های خارجی برگزار کرد.
ماروکو حدود یک ماه پیش در ایمیلی هنگام بازگشت به وزارت خارجه گفت: من می خواهم به پست خود به عنوان مدیر بخش کمک های خارجی برگردم تا ارزش را به مردم آمریکا بازگردانم.
آژانس توسعه بینالمللی آمریکا بزرگترین سازمان مستقل امداد رسانی در جهان است. آمریکا در سال مالی ۲۰۲۳، مبلغ ۷۲ میلیارد دلار کمک را توسط این سازمان به سراسر جهان در قالب کمک بهداشتی برای زنان در مناطق جنگ زده، دسترسی به آب پاکیزه، درمان مبتلایان به ایدز، امنیت انرژی و اقدامات ضد فساد ارسال کرده است. همچنین این آژانس ۴۲ درصد تمام کمک های بشردوستانهای را که در سال ۲۰۲۴ توسط سازمان ملل شناسایی شده، تامین کرده است.
در همین حال چندی قبل دولت ترامپ اعلام کرد که ۱۶۰۰ موقعیت شغلی در آژانس توسعه بینالمللی آمریکا را در ایالات متحده حذف میکند، بر این اساس دولت ابراز کرد که تمام کارکنان این سازمان بهجز مدیران و کارکنان کلیدی را در سراسر جهان، به مرخصی اداری با حقوق میفرستد.
همچنین کاخ سفید اعلام کرد با هدف بازنگری در کمکهای خارجی و کاهش هزینههای دولتی، این نهاد در وزارت امور خارجه ادغام میشود. مارکو روبیو وزیر امور خارجه نیز، با حفظ سمت، بهعنوان سرپرست موقت آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) انتخاب شد.
دونالد ترامپ پیشتر اعلام کرد: این نهاد توسط دستهای از دیوانههای رادیکال اداره میشود و ما آنها را بیرون میکنیم و دوباره تصمیمگیری خواهیم کرد.
پیشتر یک مقام ارشد آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) در ایمیلی هشدار داد که اقدام دولت برای منحل کردن این آژانس منجر به مرگ و میرهای بی مورد خواهد شد.
نیکولاس انریچ دستیار موقت آژانس توسعه بینالمللی آمریکا برای سلامت جهانی، در یادداشتی ۷ صفحهای که برای کارکنان خود ایمیل کرد، نوشت: یک رهبر سیاسی روند تحویل کمکهای بشردوستانه نجات بخش در سراسر جهان را غیرممکن کرده و تضمین های مارکو روبیو وزیر امور خارجه را مبنی بر اینکه این کمک ها به رغم اظهارات ترامپ برای قطع بودجه این نهاد ادامه می یابد، نقض می کند.
اما چند روز پیش ۶ منبع آگاه در گفتگو با رویترز اعلام کردند دولت دونالد ترامپ درصدد ازسرگیری دستکم شش برنامه کمک های خارجی برای کمک های غذایی ضروری است که اخیرا لغو شده بودند.
جرمی لوین سرپرست آژانس توسعه بین المللی آمریکا که پیشتر یکی از اعضای تیم کارآمدی و بهره وری دولت بود، درایمیلی داخلی از کارکنانش خواست تا این کمک های پایان یافته را احیا کنند.
منابع آگاه افزودند: وی خواستار احیای برنامه کمک ها به برنامه جهانی غذا در لبنان، سوریه، سومالی، اردن، عراق و اکوادور شده است.
دو منبع تصریح کردند دولت همچنین ۴ برنامه کمکی به سازمان بین المللی مهاجران در منطقه اقیانوس آرام را از سر می گیرد.
دو منبع خاطرنشان کردند تصمیم از سرگیری برخی کمک ها در پی فشارهای داخلی دولت و کنگره بوده است.
در همین حال برنامه جهانی غذا اعلام کرد که آمریکا به این سازمان اطلاع داده که بودجه کمک های غذایی ضروری در ۱۴ کشور را حذف می کند و هشدار داد که اگر این اقدام اجرایی شود، ممکن است منجر به مرگ میلیون ها نفر در سراسر جهان شود که با خطر قحطی و گرسنگی روبرو هستند.
دونالد ترامپ از زمان راه یابی به کاخ سفید میلیاردها دلار کمک خارجی را لغو کرده است.
ترامپ ساعاتی پس از راه یابی به کاخ سفید، فرمان اجرایی تعلیق ۹۰ روزه کمک های توسعه خارجی را برای بررسی تطابق و کارآمدی این کمک ها با سیاست های خارجی دولتش، امضا کرد.
براساس این گزارش، ایالات متحده بزرگترین اهداکننده کمک های جهانی است به طوری که در سال مالی ۲۰۲۳، مبلغ ۷۲ میلیارد دلار کمک های خارجی اهدا کرد و حالا با لغو این کمک ها، میلیاردها دلار کمک های نجات بخش برای برخی کشورها، به خطر می افتد.