استاد «محمدعلی بهمنی»شناسنامه شعر هرمزگان است

خبرگزاری مهر دوشنبه 25 فروردین 1404 - 14:03
بندرعباس- رئیس انجمن شعر هرمزگان گفت: استاد «محمدعلی بهمنی»شناسنامه شعر هرمزگان و یکی از پنج چهره تأثیرگذار ادبیات معاصر است.

ایرج انصاری‌فرد، رئیس انجمن شعر هرمزگان در گفت‌وگویی با خبرنگار مهر، ضمن گرامیداشت یاد استاد محمدعلی بهمنی، شاعر برجسته معاصر، او را شناسنامه شعر هرمزگان و از تاثیرگذارترین چهره‌های ادبیات معاصر ایران خواند.

انصاری‌فرد که سابقه‌ای بیش از دو دهه فعالیت ادبی دارد و از اواخر دهه ۸۰ در انجمن‌های ادبی استان حضور فعال داشته، در این گفت‌وگو اظهار داشت: در روزهای بزرگداشت استاد بهمنی، که افتخار شاگردی‌شان را هم داشته‌ام، نمی‌توان از نقش بی‌بدیل ایشان در شعر معاصر و به‌ویژه در ادبیات هرمزگان چشم پوشید. هرمزگان را در فضای ادبی کشور با نام استاد بهمنی می‌شناسند و هر شاعری که از این دیار به بیرون می‌رود، ردپای او را در شعرش می‌توان دید.

«محمدعلی بهمنی» یکی از پنج چهره تأثیرگذار ادبیات معاصر است

استاد «محمدعلی بهمنی»شناسنامه شعر هرمزگان است

وی ادامه داد: استاد بهمنی نه تنها در سطح استان، بلکه در سطح ملی نیز در کنار بزرگانی چون شهریار، هوشنگ ابتهاج و حسین منزوی، یکی از پنج چهره تأثیرگذار ادبیات معاصر محسوب می‌شود. بسیاری از ما شاعری را با خواندن اشعار او آغاز کردیم و از او آموختیم.

«بهمنی» رمقی تازه به غزل عاشقانه داد

استاد «محمدعلی بهمنی»شناسنامه شعر هرمزگان است

رئیس انجمن شعر هرمزگان با تأکید بر نقش استاد بهمنی در تربیت نسل‌های جدید شاعران، گفت: راز ماندگاری بهمنی را باید در دو دهه پایانی عمرش جست‌وجو کرد. حضوری پیوسته و راهبردی در انجمن‌های ادبی، حمایت از شاعران جوان و ارائه آثاری مانند «گاهی دلم برای خودم تنگ می‌شود» رمقی تازه به غزل عاشقانه معاصر داد.

انصاری‌فرد در ادامه افزود: در این مسیر البته تنها نبود. دوست و هم‌دوره‌اش، حسین منزوی، نیز با مجموعه‌هایی چون «با عشق در حوالی فاجعه» در احیای غزل پس از انقلاب نقش داشت، اما مرگ زودهنگام منزوی در سال ۱۳۸۳، این راه را نیمه‌تمام گذاشت. در حالی‌که استاد بهمنی تا دو دهه بعد، با خلاقیت و هم‌قدمی با جوانان، همچنان پرچم‌دار شعر معاصر باقی ماند.

او به‌تنهایی سکاندار کشتی شعر و ترانه در سال‌های اخیر بود

استاد «محمدعلی بهمنی»شناسنامه شعر هرمزگان است

او همچنین اشاره کرد: همراهی استاد بهمنی با نوآموزان و علاقه‌مندان شعر، نقشی فراتر از بسیاری از هم‌نسلانش، از جمله سیمین بهبهانی و هوشنگ ابتهاج برای او رقم زد. او به‌تنهایی سکاندار کشتی شعر و ترانه در سال‌های اخیر بود و حضورش تأثیر عمیقی بر جریان شعر معاصر گذاشت.

ایرج انصاری‌فرد در پایان گفت: روانش شاد و یادش گرامی. استاد بهمنی فراتر از یک شاعر، یک جریان زنده در ادبیات معاصر بود که تأثیرش بر هنر و فرهنگ این سرزمین، بی‌بدیل و فراموش‌نشدنی است.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.