به گزارش خبرنگار خبر آنلاین در کرمانشاه، دکتر منوچهر حبیبی، امروز دوشنبه ۲۵ فروردین در جمع فعالان اقتصادی و سرمایهگذاری استان که با حضور معاون اجرایی رئیسجمهور، وزیر صمت، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران برگزار و با اشاره به ضرورت توجه ویژه به توسعه زیرساختهای اقتصادی، حمایت از صنایع نیمهفعال و جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت هلدینگها و مجموعههای اقتصادی دولتی مانند شستا، هیدرو و سایر نهادهای سرمایهگذار ضرورت دارد و منطقه آزاد تجاری–صنعتی قصرشیرین بهعنوان یک پروژه راهبردی با وسعت حدود ۷ هزار هکتار در نقطه صفر مرزی با عراق فعالیت خود را آغاز کرده و انتظار داریم وزارت اقتصاد حمایت ویژهای از جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی در این منطقه داشته باشد.
وی افزود: مطابق دستور ریاست محترم جمهور، اختیارات بیشتری به استانها واگذار شده تا فرایند اجرای پروژهها تسهیل شود. خوشبختانه این روند از آغاز دولت در دستور کار قرار گرفته و در استان کرمانشاه نیز بخشهایی از آن عملیاتی شده است.
استاندارکرمانشاه تصریح کرد: در حوزه معادن، کمیتهای استانی و همچنین کمیسیون معادن استان فعال هستند. همچنین شورای عالی معادن در تهران تصمیمگیر نهایی است. اگر اختیارات این شورا به استانها تفویض شود، میتوانیم معادن غیرفعال را کاهش و تعداد معادن فعال را افزایش دهیم و در حال حاضر حدود ۵۴ درصد از معادن استان فعال هستند و ۴۶ درصد غیرفعالاند. هدف ما این است که با واگذاری صحیح و مدیریت مناسب، سهم معادن فعال افزایش یابد.
حبیبی اظهار کرد: تاکنون حدود پنج هزار هکتار برای احداث نیروگاههای خورشیدی و بادی در استان در نظر گرفته شده و تاکنون چند سرمایهگذار بزرگ برای سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای نو در استان اعلام آمادگی کردهاند.
وی در ادامه به تشریح وضعیت واحدهای تولیدی استان هم پرداخت و گفت: در حال حاضر حدود ۱۶۰۰ واحد تولیدی شامل واحدهای نیمه تمام، راکد و با ظرفیت اسمی پایین شناسایی شده که حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان منابع میخواهیم تا طی یک دوره دو تا سه ساله این واحدها فعال و ارتقاء پیدا کنند که با راه اندازی این واحدها مجموعا برای حدود ۳۰ هزار نفر در استان شغل ایجاد میشود که میتواند نرخ بیکاری استان را تک رقمی کند.
استاندار کرمانشاه از پیگیری موضوع تأمین آب پایدار برای شرب و کشاورزی در استان، توسعه شرکت ایران خودرو کرمانشاه تا ظرفیت ۱۰۰ هزار دستگاه در سال و سرمایهگذاری مشترک برای تولید لاستیکهای سنگین و سبک نیز خبر داد.
حبیبی با اشاره به ساختار اقتصادی استان تصریح کرد: بخش صنعت در کرمانشاه ۳۱ درصد از ارزش افزوده اقتصادی استان را به خود اختصاص داده است که این عدد در سطح کشور تنها ۲۴ درصد است؛ سهم کشاورزی ۱۴ درصد و خدمات ۵۵ درصد است که هر دو از میانگین کشوری بالاتر بوده و نشاندهنده ساختار خدماتی ـ کشاورزی اقتصاد استان است همچنین هماکنون ۳۳ فرصت سرمایهگذاری در استان شناسایی و توسط دانشگاه رازی امکانسنجی شده و در سامانه وزارت اقتصاد نیز بارگذاری گردیده است؛ هر چند هدفگذاری ما رسیدن به ۱۰۰ فرصت پیش از سفر ریاست محترم جمهوری است.