واکسیناسیون ۳۰۰ هزار کودک ایرانی علیه یک بیماری

عصر ایران دوشنبه 25 فروردین 1404 - 15:21
افزایش چندین برابری موارد ابتلا به فلج اطفال در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال ۲۰۲۳ و همچنین پوشش پایین واکسیناسیون جاری و تکمیلی در برخی مناطق این دو کشور (افغانستان و پاکستان) نشان‌دهنده خطر بالای ورود ویروس به کشور است. 
بر اساس توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت، برای حفظ این دستاورد بزرگ و به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش مجدد ویروس فلج اطفال، لازم است عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه انجام شود. از این رو هر سال ۲ مرحله واکسیناسیون تکمیلی علیه ویروس فلج اطفال در کودکان زیر ۵ سال مناطق پرخطر کشور انجام می‌شود که این عملیات در مناطق گرمسیر نیمه جنوبی کشور در زمستان و در مناطق سردسیر نیمه شمالی کشور در بهار هر سال اجرایی می‌شود.
 
به گزارش ایرنا، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: برنامه جهانی ریشه‌کنی فلج اطفال و حفظ دستاوردهای آن از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت و کشور ایران است. 
 
هر چند تلاش‌ها برای تحقق اهداف برنامه در دو کشور بومی فلج اطفال همسایه (افغانستان و پاکستان) همچنان تداوم دارد، افزایش تردد به داخل کشور به دنبال تحولات سیاسی کشورهای همسایه، افزایش چندین برابری موارد ابتلا به فلج اطفال در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال ۲۰۲۳ و همچنین پوشش پایین واکسیناسیون جاری و تکمیلی در برخی مناطق این دو کشور نشان‌دهنده خطر بالای ورود ویروس به کشور است. 
 
این مرکز تاکید کرد: بر اساس توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت، برای حفظ این دستاورد بزرگ و به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش مجدد ویروس فلج اطفال، لازم است عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه انجام شود. از این رو هر سال ۲ مرحله واکسیناسیون تکمیلی علیه ویروس فلج اطفال در کودکان زیر ۵ سال مناطق پرخطر کشور انجام می‌شود که این عملیات در مناطق گرمسیر نیمه جنوبی کشور در زمستان و در مناطق سردسیر نیمه شمالی کشور در بهار هر سال اجرایی می‌شود. 
 
بنا بر اعلام مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در زمستان سال ۱۴۰۳ حدود ۸۵۰ هزار کودک زیر ۵ سال طی ۲ مرحله واکسینه شدند و در بهار ۱۴۰۴ نیز این عملیات در مناطق نیمه شمالی کشور در حال انجام است. 
 
مرحله اول از ۲۳ تا ۲۵ فروردین و مرحله دوم از ۲۷ تا ۲۹ خرداد انجام و پیش‌بینی می‌شود حدود ۳۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال در مناطق پرخطر علیه ویروس فلج اطفال واکسینه شوند.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.