مسمومیت ۴۸ نفر با مصرف قارچ سمی

عصر ایران دوشنبه 25 فروردین 1404 - 15:41
خوردن قارچ سمی می‌تواند منجر به مرگ شود. استان‌های کرمانشاه با ۲۶ مورد و فارس با ۱۸ مورد و لرستان با ۳ نفر بیشترین میزان مسمومیت را گزارش کرده‌اند.
سخنگوی اورژانس کشور از مسمومیت ۴۸ نفر در بازه زمانی ۱۲ تا ۲۴ فروردین امسال در اثر مصرف قارچ‌های سمی خبر داد و گفت: از این تعداد، پنج نفر بستری و تحت نظر هستند، ۴۲ نفر پس از دریافت خدمات درمانی، ترخیص شدند و یک نفر فوت کرده است.
 
بابک یکتاپرست روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا با هشدار نسبت به مصرف قارچ های خودرو در طبیعت، اظهار کرد: خوردن قارچ سمی می‌تواند منجر به مرگ شود. استان‌های کرمانشاه با ۲۶ مورد و فارس با ۱۸ مورد و لرستان با ۳ نفر بیشترین میزان مسمومیت را گزارش کرده‌اند.
 
وی ادامه داد: در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و اوایل خرداد با توجه به شرایط آب و هوایی و بروز رعد و برق، رشد قارچ‌ها افزایش می‌یابد. متأسفانه این زمان با اوج طبیعت‌گردی مردم همزمان است که احتمال مصرف اشتباه قارچ‌های سمی را بالا می‌برد.
 
یکتاپرست تأکید کرد: بر خلاف تصور عمومی، از روی ظاهر نمی‌توان به طور قطعی تشخیص داد که قارچی غیرسمی است. تنها برخی قارچ‌های سمی با ظاهرشان قابل شناسایی هستند اما نمی‌توان اطمینان داشت که قارچی که ظاهر عادی دارد، خطرناک نیست.
 
پختن، سرخ کردن یا اضافه کردن قارچ به آش و سوپ، تأثیری در کاهش سم آن ندارد زیرا سم بسیاری از قارچ‌ها در برابر حرارت مقاوم است.
 
وی با اشاره به باور اشتباه عمومی افزود: پختن، سرخ کردن یا اضافه کردن قارچ به آش و سوپ، تأثیری در کاهش سم آن ندارد زیرا سم بسیاری از قارچ‌ها در برابر حرارت مقاوم است.
 
به گفته سخنگوی اورژانس کشور، برخی قارچ‌های سمی علائم سریعی مانند تهوع، استفراغ، تعریق شدید و ترشحات بدنی نشان می‌دهند که اگر فرد به موقع به بیمارستان منتقل شود، درمان مؤثر خواهد بود اما دسته‌ای از قارچ‌های بسیار خطرناک وجود دارد که علائم آن‌ها ۸ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف ظاهر می‌شود و ممکن است منجر به آسیب شدید کبدی و حتی نیاز به پیوند کبد شود.
 
یکتاپرست توصیه کرد: در صورت مصرف اشتباه قارچ در طبیعت، بهترین اقدام در نیم ساعت اول، تحریک استفراغ است اما اگر بیش از نیم ساعت گذشته باشد، مراجعه فوری به مرکز درمانی و ترجیحاً مراکز تخصصی مسمومیت الزامی است حتی اگر فرد هیچ علامتی نداشته باشد.
 
وی گفت: درمان با زغال فعال در مراحل اولیه می‌تواند مؤثر باشد اما زمان در این زمینه حیاتی است. مردم باید بدانند که شناخت قارچ‌های سمی کار هر کسی نیست و نباید با اطمینان از ظاهر قارچ آن را مصرف کرد.
 
یکتاپرست تاکید کرد: مسمومان بهتر است به مراکز درمانی مسمومیت مراجعه کنندکه درمان مناسبی دریافت کنند.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.