دروغ‌پراکنی افسر ضداطلاعات اسرائیل درباره مذاکرات ایران و آمریکا

افکار نیوز دوشنبه 25 فروردین 1404 - 16:02
در حال حاضر آمریکایی‌ها تلاش دارند تا با ابزار رسانه‌ای، به هرقیمتی که شده مذاکرات شنبه با ایران را مستقیم و رودرو توصیف کنند.

ساعاتی پیش رسانه آمریکایی آکسیوس مدعی شد در جریان مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و آمریکا، سیدعباس عراقچی و استیو ویتکاف ۴۵ دقیقه رودرو با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. این موضوع پس از انتقاد برخی شخصیت‌های سیاسی و رسانه‌ای به آقای عراقچی نسبت به دیدار دیپلماتیک ایشان با فرستاده آمریکا پس از پایان مذاکره خبرسازی شد.

آقای عراقچی پس از پایان مذاکرات، در مصاحبه با رسانه ملی اعلام کرد: «پس از اتمام مذاکرات، هنگام خروج، دیدار و گفت‌وگوی کوتاهی با طرف آمریکایی داشتیم. این در امور دیپلماتیک امری پذیرفته‌شده است. ما همواره در برخورد با دیپلمات‌های آمریکایی در مذاکرات، نزاکت دیپلماتیک را رعایت کرده‌ایم و پس از گفتگوی کوتاه، بلافاصله محل را ترک کردیم. این موضوع اصلاً چیز فوق‌العاده‌ای نبود.»

این موضوع واکنش انتقادی برخی چهره‌های سیاسی و رسانه‌ای را برانگیخت و باعث شد این مسئله به یکی از موضوعات حساس فضای مجازی در ارتباط با مذاکرات تبدیل شود. در پی این حساسیت‌ها بلافاصله رسانه آمریکایی آکسیوس بر این موضوع متمرکز شد و به دروغ ادعا کرد که این دیدار کوتاه نبوده و ۴۵ دقیقه به طول انجامیده است!

در این گزارش ادعا شد که یک منبع آگاه به خبرنگار آکسیوس اعلام کرده دو مذاکره‌کننده اصلی، استیو ویتکاف و عباس عراقچی، روز شنبه حدود ۴۵ دقیقه گفت‌وگو کردند؛ یعنی طولانی‌تر از آنچه که علناً اعلام شده بود و این منبع گفت‌وگوی مذکور را بالاترین سطح گفت‌وگو بین مقامات ایالات متحده و ایران در هشت سال گذشته توصیف کرده است!

لحظاتی بعد یک منبع آگاه ایرانی اعلام کرد که گزارش خبری آکسیوس درباره زمان ۴۵ دقیقه‌ای گفت‌وگوهای عراقچی با طرف آمریکایی نادرست و کذب است. در واقع، این گفت‌وگو در پایان مذاکرات و تنها برای چند دقیقه و به پیشنهاد طرف عمانی انجام شده است.

باراک راوید

نویسنده این گزارش باراک راوید، خبرنگار صهیونیست آکسیوس بود. راوید روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی برجسته رژیم صهیونیستی است که و در حال حاضر به عنوان گزارشگر سیاسی و متخصص خاورمیانه در وب‌سایت خبری آکسیوس فعالیت می‌کند و همچنین به عنوان تحلیلگر سیاسی و سیاست خارجی در شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان فعالیت می‌کند. علاوه بر این، او برای رسانه صهیونیستی والا نیوز نیز می‌نویسد و نویسنده کتاب «صلح ترامپ: توافق‌های ابراهیم و بازسازی خاورمیانه» است که به بررسی توافق‌های ابراهیم و سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ در منطقه می‌پردازد. او این کتاب را در سال ۲۰۲۳ با مصاحبه و مشورت مایک پمپئو و جرد کوشنر تدوین و منتشر کرد.

دروغ‌پراکنی افسر ضداطلاعات صهیونیست درباره مذاکرات

باراک راوید

 

باراک راوید متولد شهر کفار ساوا در اسرائیل است و مدرک کارشناسی خود را در رشته تاریخ خاورمیانه از دانشگاه تل‌آویو دریافت کرد. راوید در سن ۱۸ سالگی به ارتش تروریست رژیم صهیونیستی، IDF پیوست و در واحد ضداطلاعات ۸۲۰۰ به عنوان افسر اطلاعاتی خدمت کرده است.

سال ۲۰۰۵ نقطه آغاز فعالیت حرفه‌ای او به عنوان ویراستار در وب‌سایت NRG بود و به سرعت به عنوان گزارشگر دیپلماتیک مشغول به کار شد. از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ به روزنامه صهیونیستی هاآرتص پیوست و به مدت ۱۰ سال به عنوان گزارشگر ارشد دیپلماتیک و مفسر فعالیت کرد. در این دوره، او به پوشش گسترده روابط خارجی اسرائیل، سیاست‌های امنیتی ملی و نظام سیاسی این رژیم اشغالگر پرداخت.

راوید از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ به شبکه خبری کانال ۱۰ رژیم که بعداً به کانال ۱۳ تغییر نام داد، ملحق شد و به عنوان گزارشگر ارشد دیپلماتیک و تحلیلگر فعالیت کرد. او در ژوئیه ۲۰۲۰ از این شبکه جدا شد و به آکسیوس پیوست و ابتدا به عنوان گزارشگر خاورمیانه در تل‌آویو فعالیت کرد. او خبرنامه «آکسیوس از تل‌آویو» را منتشر می‌کرد. تا اینکه در سال ۲۰۲۳ به واشنگتن دی‌سی منتقل شد و به عنوان گزارشگر سیاسی و سیاست خارجی آکسیوس مشغول به کار شد.

از نوامبر ۲۰۲۳، راوید به عنوان تحلیلگر سیاسی و سیاست خارجی به شبکه سی‌ان‌ان پیوست و آنجا بود که به دلیل گزارش‌هایش درباره جنگ غزه، مورد توجه قرار گرفت. در سال ۲۰۲۳، کتاب «صلح ترامپ» را منتشر کرد که به تحلیل توافق‌های ابراهیم و تأثیر آن‌ها بر روابط کشورهای خاورمیانه و سیاست آمریکا-اسرائیل می‌پردازد. او برای نگارش این کتاب با مقامات ارشد دولت ترامپ، از جمله مایک پمپئو و، مصاحبه‌هایی انجام داد.

سال ۲۰۱۹ برای اولین بار یک مقام ارشد و دیپلماتیک خلیجی با رسانه‌های صهیونیستی مصاحبه کرد؛ او شیخ خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر امور خارجه بحرین بود که در راستای عادی‌سازی روابط با اسرائیل، با باراک راوید، خبرنگار صهیونیست مصاحبه و گفتگو کرد.

راوید مزد این خوش‌خدمتی‌ها را هم گرفته و در سال ۲۰۲۴، جایزه آلدو بکمن را دریافت کرد. راوید این جایزه را از انجمن خبرنگاران کاخ سفید، برای گزارش‌هایی که درباره تحولات پس از ۷ اکتبر در سرزمین‌های اشغالی رخ داده بود، به ویژه پوشش تصمیم‌گیری‌های کاخ سفید و روابط آمریکا-اسرائیل، دریافت کرد. این جایزه شامل مبلغ ۲۵۰۰ دلار بود و توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، به او اهدا شد. راوید همچنین بارها به دلیل گزارش‌های حوزه سیاست خارجه و دسترسی به منابع سطح بالا در رسانه‌های اسرائیلی و بین‌المللی، مورد تحسین قرار گرفته است.

دروغ‌پراکنی افسر ضداطلاعات صهیونیست درباره مذاکرات

اهدا جایزه آلدو بکمن به باراک راوید توسط رئیس جمهور سابق آمریکا - ۲۰۲۴

 

این اولین دروغ باراک راوید نبود

با وجود این رزومه پرسروصدا و جوایز آمریکایی برای باراک راوید، این خبرنگار صهیونیست علاوه برای دروغ‌پردازه درباره سید عباس عراقچی، سابقه اخبار کذب درباره دیگر شخصیت‌های دیپلماتیک خاورمیانه را در کارنامه دارد. او در ژانویه ۲۰۲۵، همزمان در رسانه آکسیوس و حساب توئیتری خود گزارش داد که فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق، به او گفته است که الیزابت تسورکوف، محقق اسرائیلی-روسی که ربوده‌شده بود، زنده است و نخست‌وزیر عراق، محمد شیاع السودانی، برای آزادی او تلاش می‌کند. دو هفته بعد، سه منبع عراقی نزدیک در گفت‌وگو با رسانه قطری العربی الجدید این گزارش را تکذیب کردند و مدعی شدند که هیچ مذاکره‌ای برای آزادی تسورکوف در جریان نیست و هیچ خط ارتباطی یا میانجیگری با اسرائیل وجود ندارد.

تداوم دروغ‌پردازی رسانه‌های آمریکایی و صهیونیستی درباره مذاکرات پیش‌رو محتمل است و به تازگی‌ بخش فعالان مزدور فارسی‌زبان نیز در فضای فارسی مجازی به این اکاذیب ضریب داده و در یکی از این دست از اقدامات، تصویری جعلی از گفتگوی رودرو قراچی و ویتکاف در اتاق دربسته را فتوشاپ و منتشر کرده‌اند.

دروغ‌پراکنی افسر ضداطلاعات صهیونیست درباره مذاکرات

در حال حاضر آمریکایی‌ها تلاش دارند تا در بخش رسانه‌ای به هرقیمتی که شده مذاکرات شنبه با ایران را مستقیم و رودرو توصیف کنند. اتفاقی که ترامپ با پروپاگاندای رسانه‌ای وعده داده بود و به همت تیم دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران محقق نشد.

منبع خبر "افکار نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.