به گزارش همشهری آنلاین، محسن بیاتینیا در خصوص اینکه استقلال یکی از بدترین فصول خود را در لیگ برتر تجربه میکند و حتی خطر سقوط به لیگ دسته اول را حس میکند، اظهار داشت: استقلال میتوانست فصل را با آرامش بیشتری دنبال میکرد و استرس را پایین میآورد. تغییرات در پست سرمربیگری بیش از اندازه بود و بعد از موسیمانه، میشد تا پایان فصل با سهراب بختیاری زاده ادامه میدادند و اگر سهراب هم به هر دلیلی نمیماند، با محمد نوازی نتایج بدتر از این رقم نمیخورد.
افزایش اضطراب روی تیم اثر معکوس دارد
وی ادامه داد: فقط بحث بازیکن، مدیریت، سرمربی و هواداران نیستند. از همه مهمتر طرفداران هستند. آنها وقتی فوتبال را میبینند به راحتی تشخیص میدهند که نیازی نیست تا این اندازه استرس به تیم وارد کرد و افزایش اضطراب روی تیم اثر معکوس دارد. متأسفانه برخی از تماشاگرنماها که تعداد آنها کم نیستند هدفمند یا از روی احساس، فشار بیش از حدی به تیم میآورند. آن قدر شرایط ملتهب و حساس نبود که از همان ابتدای فصل، انتقادات به تندترین حالت از روی سکوها با شعارهای شدیداللحن سر داده شد. فشارهای بیش از حد منجر به تصمیمگیریهایی شد که نتیجه آن را دیدیم. باید آدمهای محدود که متخصص هستند تصمیمگیری کنند تا خروجی لازم را به همراه داشته باشد.
چهارچرخ استقلال پنچر است
بازیکن سابق استقلال افزود: اگر تعداد نظرات بالا باشد و متخصصان نظر بدهند، قطعاً نتیجه مدنظر به دست نمیآید. طرفدار یعنی کسی که فوتبال را بفهمد و بداند که تصمیمگیریها از سوی مدیریت رقم میخورد. هواداری که بداند چگونه از تیم حمایت کند و در شرایط حساس چه رفتاری از خود نشان دهد. هیجانات از سوی هواداران کنترل شود به خروجی بهتری ختم میشود. طرفداران استقلال به این درک برسند که چهارچرخ تیمشان پنچر است و به هر کسی هدایت تیم را بدهند، نهایتاً با زاپاسی که دارد توانایی تعویض یک چرخ را دارد و سه چرخ دیگر تیم پنچر است. شرایط با هیچ سرمربی جدیدی تغییر خاصی نمیکند. زمان و فرصتی تا پایان فصل باقی نمانده است. استقلال ثبات خود را آن زمانی از دست داد که در اوایل فصل چهارم بود و برای حضور در کورس قهرمانی خیز برداشت، بعد که نتیجه نگرفت به راهکار تغییرات در مدیریت و سرمربی و بازیکن روی آورد، اما در تمامی موارد به بنبست خورد.
بزرگترین ضربه را استقلال از فضای مجازی خورد
وی درباره اینکه فضای مجازی به شدت به استقلال لطمه زد، تصریح کرد: متأسفم که فضای مجازی نه تنها به استقلال که به فوتبال ایران آسیب زد. فضای مجازی که جایی برای تصمیم گیری نبوده و نخواهد بود، چون صاحب نظر نیست. فردی که تخصص داشته باشد و از فهم فوتبالی بهره ببرد که نیازی ندارد تا از طریق فضای مجازی اظهارنظر کند. همان طور که یک فوتبالیست با تجربه نمیتواند در مورد شغلی که تخصص ندارد به اظهارنظر بپردازد، کسانی که فوتبالیست رسمی نبودند هم نمیتوانند درباره فوتبال حرفهای تصمیمگیری کنند. با دیدن که نمیتوان خود را جای دیگری تصور کرد، باید توانایی انجام آن کار را به عالیترین شکل ممکن داشته باشید، بعد در مورد آن اظهارنظر کنید. مخالف صددرصد فضای مجازی هستم، چون جایی شده برای کسانی که هیچ توانایی و اعتماد به نفسی ندارند و در فضایی کاذب حرف میزنند. بزرگترین ضربه را استقلال از فضای مجازی خورد، چون اختیار خود را به فضایی داد که آدمهای فاقد عرضه و فهم فوتبالی تحت تأثیر جو و احساس با نظرات تخریبی خود، استقلال را به جای بودن در کورس قهرمانی در خطر سقوط قرار دادند.
چون استقلال در بحران است جلسات با پیشکسوتان میگذارند
بیاتینیا در خصوص اینکه دلیل وی برای شرکت نکردن در نشست پیشکسوتان و هیئت مدیره استقلال چه بوده، عنوان کرد: پیش از این برای توسعه مدارس فوتبال استقلال با آقای اسدی صحبتهایی را کرده بودیم و برنامهای را ارائه دادیم. در همان حد میتوانستم کمک کنم. وقتی خبر جدیدی نشده، باید همان حرفها را تکرار میکردم. بعضی از مشاغل در فوتبال، بیخودی است. اگر در اروپا مدیرفنی میگذارند در جایگاهی که مسئولیت دارد اثرگذار است. در همان جلسه گفتم که تجربه آکادمی در ردههای پایه را با سایپا دارم، برنامه سه سالهای برای استقلال دارم تا بر اساس اصول فوتبال جلو برویم تا ۳ فصل دیگر ۵۰ درصد تیم بزرگسالان از پایههای استقلال باشند. اینکه کمیته پیشکسوتان و به دنبال آن کمیتههای دیگر استقلال تشکیل شود، اما در نهایت خودشان تصمیمگیری کنند این جلسات فایدهای ندارد. چون استقلال در بحران است جلسات با پیشکسوتان میگذارند و وقتی از بحران بیرون بیایند، مجدد خودشان تصمیم میگیرند. تشکیل کمیتههای مختلف را ۱۵ سال پیش هم میشد انجام داد به شرطی که افراد صاحب تخصص مشغول به کار میشدند.