راهنمای مصون ماندن از سارقان اتوبوسی

همشهری آنلاین دوشنبه 25 فروردین 1404 - 16:18
جیب‌های کت، شلوار و مانتو و حتی جیب کیف مسافران، برای سارقان نقاط مناسبی برای سرقت محسوب می‌شود که باید این نقاط حساس را از اشیای قیمتی خالی کرد تا از تعداد مسیرهای دسترسی سارقان به اشیای قیمتی کاسته شود.

به گزارش همشهری آنلاین، «گوشی‌ام نیست... گوشی‌ام را زدند.» این عبارات کوتاه برای بسیاری مسافران خطوط اتوبوس تندرو یا همان «بی.‌آر.تی» در مسیرهای شلوغ شهر عبارات آشنایی است که در بیشتر روزها از زبان مسافران مختلف شنیده می‌شود. به عنوان کسی که هر روز با این وسیله نقلیه عمومی در شهر تهران تردد می‌کنم، بارها عبارات مشابه را از زبان افراد مختلف شنیده‌ام که اغلب آنها مسافران ثابت و دائمی این خطوط نیست و برخی از آن‌ها هم برای اولین بار است که سوار اتوبوس‌های تندرو می‌شوند و طبعاً سارقان هم با مهارتی که در کارِ خود دارند، این افراد تازه‌وارد در کابین‌های اغلب شلوغ اتوبوس‌ها را به راحتی شناسایی می‌کنند و در اولین فرصت مناسب دست به سرقت گوشی تلفن همراه آن‌ها می‌زند.

مسافران ثابت و همیشگی این خطوط با توجه به مشاهدات همیشگی خود از واکنش‌های آنی و معمولاً متأثرکننده افرادی که گوشی تلفن آن‌ها در داخل اتوبوس به سرقت می‌رود و برای مدتی فضای داخل اتوبوس تحت تأثیر این اتفاق قرار می‌گیرد، معمولاً به محض ورود به داخل اتوبوس‌های تندور خواس‌شان به گوشی تلفن همراه و سایر اقلام قیمتی و اسنادی خود هست. از این افراد می‌توان به عنوان مسافران حرفه‌ای اتوبوس‌های تندور یاد کرد که مهارت تردد با این وسیله نقلیه عمومی بدون این‌که اقلام قیمتی‌شان به سرقت برود یاد کرد. آن‌ها معمولا گوشی و سایر اقلام قیمتی و اسنادی خود را در درون کیف دستی یا کوله‌پشتی قرار داده و آن را در قسمت جلوی روی خود به سینه می‌چسبانند و از ابتدای مسیر تا انتها همواره حواس‌شان به آن کیف و محتویات داخل آن هست.

این شیوه مراقبتی را می‌توان از این افراد یاد گرفت و در هنگام مسافرت با اتوبوس‌های درون شهری به کار گرفت. البته امکان سرقت از داخل کیف مسافران در صورتی که جلوی چشم صاحب کیف نباشد وجود دارد و باید همواره کیف را جلوی چشم نگه داشت. شیوه مناسب دیگر برای پیشگیری از سرقت گوشی تلفن همراه و سایر اقلام قیمتی و اسنادی، در دست گرفتن این اقلام به هنگام سوار شدن به اتوبوس‌های درون شهری در مسیرهای شلوغ است، چرا که جیب‌های کت، شلوار و مانتو و حتی جیب کیف مسافران، برای سارقان نقطه مناسبی برای سرقت محسوب می‌شود که باید این نقاط حساس را از اشیای قیمتی خالی کرد تا از تعداد مسیرهای دسترسی سارقان به اشیای قیمتی کاسته شود. همچنین در معرض دید قرار ندادن گوشی و سایر اشیای قیمتی و حتی طلاجات در هنگام مسافرت با اتوبوس‌های درون‌شهری، از دیگر اقدامات پیشگیرانه است که مانع از سرقت اموال مسافران در داخل اتوبوس‌های درون‌شهری می‌شود.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.