دکتر رضا پور حسین نوشت: رهبری انقلاب در دیدار با فرماندهان عالی نیروهای مسلح ضمن اشاره به حفظ آمادگی حداکثری، به ارتقای سطح سخت افزاری و نرم افزاری دفاعی تاکید داشتند.
ارتقای سطح سخت افزاری به دلیل عینی بودن آن تا حد زیادی روشن است، اما موضوع نرم افزاری و افزایش سطح آن نیاز به توجه بیشتری دارد. آنچه مهم است، برابری و گاهی برتری مولفههای نرمافزاری بر سخت افزار است. «نرمافزار دفاعی» ناظر به نگرش، ادراک، شناخت، ذهن، هوشیاری، پردازش ذهنی، تبیین، تاب آوری و از این قبیل است.
برای تحقق چنین فرایندهایی در جهت اقتدار بیشتر، در ردیف اول مستلزم داشتن رسانهای است که بتواند در گستره پیچیده و لایه لایه رسانهای دنیا، ابتدا ابتکار عمل برای «نگرش سازی»، و سپس در برابر هجوم شگفتانگیز رسانهای و تبلیغاتی دنیا، توان و آمادگی مقابله نرمافزاری داشته باشد. اینقدر موضوع مهم است که گاهی با واگذاری صحنه تبلیغات و رسانه به دیگران، بمنزله واگذاری سخت افزار به دیگران است. در این صورت، بازسازی صحنه های ذهنی و ادراکی بسیار مشکلتر از صحنه های میدانی است، وگاهی هم جبران ناپذیر.
در این دیدار، ایشان به مصداق نامی از «صداوسیما» بردند. مشخص میشود که رسانه ملی در ردیف اول نگرش سازی و مقابله با جنگ شناختی و ادراکی به شمار میآید. اما یک سوال مطرح میشود، آیا رسانه فعلی توان چنین مقابلهای را دارد؟ آیا رسانه ملی مجهز به دانش و مهارت لازم برای ورود به میدان پیچیده تبلیغاتی هست یا نه؟