در سال گذشته 7 میلیون و 100 هزار گردشگر وارد کشور شدند که این آمار از طریق مبادی رسمی زمینی، هوایی و دریایی ثبت شده است.هدف ما در برنامه هفتم، رسیدن به 15 میلیون گردشگر است، بهنحوی که سالیانه باید حداقل 1.5 تا 2 میلیون گردشگر به ظرفیت فعلی افزوده شود. ️
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی،سه استراتژی کلان حوزه گردشگری کشور در سال ۱۴۰۴ را تشریح کرد.
به گزارش تسنیم، سید رضا صالحی امیری، امروز در قطار گردشگری مشهد ـ نیشابور در جمع خبرنگاران، با تبریک روز بزرگداشت عطار نیشابوری اظهار داشت: امروز این توفیق حاصل شد که به همراه استاندار سختکوش استان، عازم نیشابور شویم؛ دیار عطار و خیام، که بیتردید یکی از قطبهای فرهنگی و تمدنی ایرانزمین،به واسطه قدمت تاریخی، فرهنگی، ادبی و میراث غنی آن بهشمار میرود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به برنامههای توسعه گردشگری کشور، افزود:ما سه استراتژی اصلی در حوزه گردشگری داریم. نخست، توسعه زیرساختها که اولویت نخست ماست. در برنامه هفتم توسعه، تعهد داریم ظرفیتهای زیرساختی گردشگری را دو برابر کنیم؛ از 455 هزار تخت به 900 هزار تخت، از 1430 هتل به 1900 هتل، ساخت سالانه 100 هتل و ایجاد 100 هزار شغل، برای تحقق این هدف، در چند ماه گذشته با همکاری مجلس شورای اسلامی و دولت، 5 مشوق سرمایهگذاری ایجاد کردیم که انگیزه ورود سرمایهگذاران به حوزه گردشگری را افزایش میدهد.
صالحی امیری ادامه داد: ما نهتنها به جذب گردشگر داخلی توجه داریم، بلکه جذب گردشگر خارجی را نیز در اولویت قرار دادهایم؛ چراکه ارزآوری، اشتغالزایی و رونق اقتصادی بههمراه دارد؛ در سال گذشته 7 میلیون و 100 هزار گردشگر وارد کشور شدند که این آمار از طریق مبادی رسمی زمینی، هوایی و دریایی ثبت شده است.هدف ما در برنامه هفتم، رسیدن به 15 میلیون گردشگر است، بهنحوی که سالیانه باید حداقل 1.5 تا 2 میلیون گردشگر به ظرفیت فعلی افزوده شود. ️
وی با تشریح برنامههای منطقهای افزود:سه اولویت منطقهای برای جذب گردشگر تعریف کردهایم. اول، کشورهای آسیای میانه و قفقاز نظیر افغانستان، ترکیه و تاجیکستان، با مقامات تاجیکستان توافق کردیم تعداد گردشگران این کشور را از 85000 نفر به 100 هزار نفر برسانیم، همچنین با آذربایجان نیز مذاکراتی داشتیم و امیدواریم با دیدار سران دو کشور، بازسازی روابط گردشگری انجام شود؛ پیش از این 1.8 میلیون گردشگر آذری داشتیم که مقصد نخست آنان مشهد بود، اما این رقم اکنون به 10 درصد کاهش یافته که باید بازسازی شود.
️وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: اولویت دوم، حوزه خلیج فارس است؛ شامل عراق با 3 میلیون گردشگر و همچنین عربستان، بحرین و کویت. پروازها از این کشورها در حال انجام است و تلاش داریم با حمایت دولت و شخص رئیسجمهور، پروازهای مستقیم از عربستان، بحرین و کویت به مشهد و سایر شهرها برقرار شود.
صالحی امیری گفت: اولویت سوم، کشورهای چین، روسیه و هند هستند و همچنین در دنیای اسلام، تمرکز بر کشورهای اندونزی، مالزی، مصر و تونس است. در آینده مذاکراتی با مصر خواهیم داشت، تمرکز دیپلماسی فرهنگی بر این است که گردشگر به ایران بیاید. ورود گردشگر باعث افزایش ارز، اشتغال، امنیت و تحرک اقتصادی میشود و سفره مردم را متحول خواهد کرد.
وی با تأکید بر ضرورت مقابله با پروژه ایرانهراسی گفت:نکته سوم که بسیار مهم است، ایجاد امنیت روانی برای گردشگران است، پروژه ایرانهراسی طراحی شده تا ذهنیت جهانی نسبت به جذابیتهای ایران را مخدوش کند؛ ما پروژهای سنگین را برای خنثیسازی این جریان آغاز کردهایم، به هر میزان که این پروژه خنثی شود، گردشگر بیشتری وارد کشور خواهد شد و چشمانداز ما در برنامه هفتم رسیدن به مرز 15 میلیون گردشگر است.
️وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به جایگاه ویژه مشهد اظهار کرد: مشهد فراتر از یک مقصد گردشگری، هویت فرهنگی و دینی ماست. سرمایهگذاری در مشهد، علاوه بر هدف جذب گردشگر، اهداف متعالیتری را دنبال میکند. مشهد شناسنامه و افتخار ماست و در تمام برنامهریزیها نگاه ویژهای به خراسان و شهر مشهد داریم، مشهد میتواند در تمامی حوزههای گردشگری پیشرو باشد؛ در حال حاضر این شهر در تعداد هتلها رتبه نخست را داراست و در زمینه زیرساختهای هوایی و ریلی نیز جایگاه ویژهای دارد اما این کافی نیست؛ اگر قرار است ظرفیتها دو برابر شود، باید زیرساختها نیز در حوزه ترابری ریلی و هوایی افزایش یابد.
صالحی امیری خاطرنشان کرد: در نوروز امسال، طبق ارزیابیها، خراسان رضوی بیشترین خدمات را بدون چالش و تنش به زائران ارائه داد. در زمینههای بهداشت، اورژانس، سوخت، تغذیه، امنیت و استقرار، کمترین چالش را داشتیم؛ با وجود سرمای هوا، حتی پارکهای بزرگ شهر آمادهسازی شده بودند، آموزش و پرورش، اورژانس و دیگر نهادها هماهنگ عمل کردند. استاندار استان نیز بهعنوان رئیس ستاد خدمات سفر، با 28 دستگاه همکاری گستردهای داشت.
️وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پایان گفت: گزارشهایی که از خراسان رضوی دریافت کردیم، نشان میدهد این استان جزو سه استان موفق در ارائه خدمات به مردم ایران بوده است، در ارزیابیهای رضایتمندی عمومی، خراسان رضوی بیشترین عزتمندی در ارائه خدمات را داشته است.
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.