به گزارش رکنا، امروزه برخی افراد به دنبال سبک زندگی گیاهخواری هستند و غذای خود را تنها از مواد گیاهی انتخاب میکنند. این رویکرد میتواند کمبود برخی از مواد مغذی ضروری را به دنبال داشته باشد.
گروهی از گیاهخواران به مصرف تخممرغ ادامه میدهند که این افراد میتوانند نیاز بدن خود به آهن و ویتامین B12 را تا حدودی تأمین کنند. ولی آن دسته از گیاهخوارانی که تخممرغ را نیز کنار میگذارند، باید حتماً تحت نظر متخصص تغذیه یا پزشک از مکملهای آهن و B12 استفاده کنند.
دستهای دیگر از گیاهخواران لبنیات را نیز از برنامه غذایی خود حذف میکنند. این افراد علاوه بر مواجهه با کمبود کلسیم، احتمال کمبود ویتامین D را نیز دارند؛ بنابراین جبران این مواد مغذی با مکملهای غذایی ضروری است. همچنین باید توجه داشت که گیاهخواری میتواند فرآیند جذب کلسیم در بدن را مختل کند.
افرادی که رژیم گیاهخواری مطلق دارند، بیشتر در معرض کمبود آهن قرار دارند و علاوه بر آن، احتمال کمخونی ناشی از کمبود ویتامین B12 نیز در آنان بسیار بالا است. زیرا ویتامین B12 به طور طبیعی تنها در منابع حیوانی مثل گوشت قرمز، جگر، خاویار و انواع ماهی یافت میشود. البته افرادی که پنیر و تخممرغ مصرف میکنند، میتوانند بخش اندکی از این ویتامین را تأمین کنند.
رژیم گیاهخواری به دلیل کاهش مصرف پروتئین و چربی، اغلب منجر به کاهش وزن میشود. این امر ممکن است برای برخی افراد جذاب باشد، اما باید نسبت به اثرات طولانیمدت این رژیم بر سلامت بدن محتاط باشند.
این کارشناس تغذیه توصیه کرد که افراد تا حد امکان از تمامی گروههای غذایی استفاده کنند و از رژیم گیاهخواری برای مدت طولانی خودداری کنند.