به گزارش همشهری آنلاین، به نقل از زومیت، مازراتی سال ۲۰۲۵ نیز با افت ۴۸ درصدی فروش در سهماهه اول نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، چندان نویدبخش بهنظر نمیرسد.
در این میان، تعرفههای جدید دونالد ترامپ اوضاع را پیچیدهتر کردهاند، زیرا هیچکدام از مدلهای مازراتی در خاک آمریکا تولید نمیشوند؛ کشوری که یکی از بازارهای اصلی برند یادشده محسوب میشود. استلانتیس، شرکت مادر مازراتی، با توجه به وخامت اوضاع، برای بررسی وضعیت و اثرات تعرفهها شرکت مشاورهی مککنزی را به خدمت گرفته است؛ البته استلانتیس تأکید کرد که برنامهای برای فروش مازراتی ندارد.
سانتو فیچیلی مدیر جدید مازراتی که همچنین سرپرستی برند آلفارومئو را نیز برعهده دارد، اعلام کرده: «استلانتیس به تعهدات خود در قبال ایتالیا، کارکنانش و تمام برندهای زیرمجموعه از جمله مازراتی پایبند است.» حتی با وجود تعرفههای جدید، فیچیلی بازار ایالات متحده را همچنان راهبردی میداند و میگوید این کشور برای آیندهی مازراتی اهمیت زیادی دارد.
البته چالشهای مازراتی فقط به تعرفهها محدود نمیشوند. مشتریان ثروتمند این برند در بخش خودروهای اسپرت هنوز تمایلی به خودروهای برقی نشان نمیدهند. همین مسئله باعث شد پروژهی تولید نسخهی برقی سوپراسپرت MC20 متوقف شود. طبق مطالعات بازار، علاقهمندان به مدل مذکور، موتور بنزینی قدرتمند نتونو V6 با فناوریهای برگرفته از فرمول یک را ترجیح میدهند و فعلاً آمادهی تغییر به سمت خودروهای تمامبرقی نیستند.
مشکلات مازراتی صرفاً به محصولاتش محدود نمیشود. کارلوس تاوارس، مدیرعامل قبلی استلانتیس که اواخر سال ۲۰۲۴ بهطور ناگهانی استعفا داد، ریشهی مشکلات را در بازاریابی ضعیف و نداشتن جایگاه مشخص برند دانسته بود. او باور داشت مازراتی فقط برند اسپرت نیست، بلکه نمایندهای از سبک زندگی لوکس، گرنتوریسمو و تکنولوژی محسوب میشود.
اگرچه سال گذشته برخی از مقامات استلانتیس احتمال فروش مازراتی را رد نکرده بودند، این شرکت خیلی زود با صدور بیانیهای رسمی اعلام کرد مازراتی در مالکیت گروه باقی خواهد ماند. همچنین، شایعات دربارهی ادغام مازراتی با آلفارومئو نیز رد شدهاند. فیچیلی تأکید کرد هرچند امکان همکاریهایی میان این دو برند وجود دارد، اما مازراتی برند لوکس و آلفارومئو برند پریمیوم است و ادغامی در کار نخواهد بود.