به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، امروز قرار است نشستی با شرکت ماموران دولت انگلیس و نمایندگان کارخانه فولادسازی "اسکانثورپ" تشکیل شود تا طرح دولت این کشور برای نجات این کارخانه از تعطیلی، ارائه شود.
نشریه گاردین در این باره نوشت "لوک دی پولفورد" (Luke de Pulford)، رئیس گروه ویژه مجلس انگلیس درباره چین میگوید:" این راهبرد حزب کمونیست چین است که بنیادهای صنعتی در دیگر کشورها را تضعیف کند. " وزیر بازرگانی انگلیس نیز روز یکشنبه این هفته گفت شرکت چینی "جینگیه" باید از سرمایه گذاری در موضوعات صنعتی ویژه در انگلیس، از جمله مواردی که برای امنیت ملی و زیرساختهای این کشور حیاتیاند، محروم شود.
مجلس انگلیس شنبه این هفته، در اقدامی که در چهل سال اخیر سابقه نداشته است در پی نگرانی از خاموشی کورههای آخرین کارخانه تولید فولاد در این کشور، در نشستی اضطراری قانونی را به تصویب رساند که بر اساس آن اختیار اداره مستقیم صنعت فولاد به دولت واگذار شد. دولت انگلیس در نشست روز شنبه با ارائه لایحهای ۱۰ صفحهای که بهطور ویژه برای حفظ ظرفیت تولید فولاد در این کشور طراحی شده بود توانست پس از ساعتها بحث و بررسی در هر دو مجلس عوام و اعیان، موافقت این مجالس را برای مداخله مستقیم در مدیریت کارخانههای فولادسازی بهدست آورد که با توشیح شاه، به قانون مبدل شد.
با تعطیلی این کارخانه دست کم دو هزار و هفتصد نفر به طور مستقیم از کار بیکار خواهند شد.
به نوشته گاردین، جاناتان رینولدز وزیر بازرگانی انگلیس میگوید شرکت چینی "جینگیه"، مالک کارخانه فولادسازی "اسکانتورپ" پیشنهاد مشارکت مالی مشترک از سوی دولت به ارزش پانصد میلیون پوند را رد و از تأمین مواد اولیه لازم برای ادامه فعالیت کارخانه خودداری کرده است تا عملاً روند تعطیلی تدریجی را آغاز کند. منابع دولتی هشدار داده بودند که خاموششدن کورهها در این تأسیسات، فرآیندی برگشتناپذیر است و احیای آن نیازمند سرمایهگذاریهای سنگین و زمانبر خواهد بود. آخرین بار بیش از چهل سال گذشته پیش، مجلس انگلیس برای یک نشست اضطراری در روز شنبه فراخوانده شده که در سال ۱۹۸۲ و در پی بحران میان انگلیس و ارژانتین بر سر جزایری بود که ارژانتینیها مالویناس و انگلیسیها فالکلند مینامندش.
اگرچه قانون جدید به معنای ملیسازی کامل صنعت فولاد در انگلیس نیست، شماری از کارشناسان میگویند دولت این کشور در عمل به سوی احیای مالکیت دولتی بر زیرساختهای راهبردی حرکت میکند. سفارت چین در لندن امروز از دولت انگلیس خواست درباره کارخانه فولادسازی "اسکانتورپ"، منصفانه و بدون تبعیض، تصمیم بگیرد و وزارت خارجه چین نیز به دولت انگلیس هشدار داد این موضوع را سیاسی نکند. درباره تبعات دیپلماتیک این تصمیم دولت انگلیس و احتمال افزایش تنش با چین نگرانیهایی ابراز شده است.