به گفته زهرا بهروزآذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، ۱۹۰ زن در سطوح مختلف مدیریتی کشور منصوب شدهاند. هفته گذشته نیز نخستین بانوی بخشدار دولت چهاردهم در زنجان با مسئولیت بخشداری چورزق کار خود را آغاز کرد. پرستو عبادی که سابقه ۱۴ ساله فعالیت در امور دهیاریهای چورزق را دارد، تکمیل زیرساختهای گردشگری برای حضور گردشگران در جشنوارههای محلی چورزق را در اولویت برنامههای خود قرار دادهاست.
شما را به عنوان نخستین بخشدار در زنجان میشناسیم. این نخستین بودن برایتان چه رسالتی به همراه داشته است؟
بازخوردهای مثبت مسئولان زنجان، طارم و بخش چورزق به ویژه بانوان، فقط و فقط مسئولیت من را بیشتر کردهاست. تمام تلاشم این است که خواستههای مردم چورزق که بر زمین مانده، انجام شود.
خودتان متولد طارم هستید و بیش از یک دهه است در امور دهیاری و شوراهای بخش چورزق تجربه دارید. دستاورد این تجربه برای اولویتبندی خواستههای مردم چطور به کارتان میآید؟
اقتصاد شهرستان طارم به زیتون وابسته است و بخش چورزق هم ظرفیت گردشگری بالایی دارد. این موضوع را از تجربه کاری و شناختی که از دهیاریها دارم میگویم. اما حالا که مسئولیت بخشداری چورزق را بر شانه دارم، نشست با جوانان و نخبهها را در دستور کار دارم.
در صحبتهای خود به تقویت گردشگری اشاره کردید. حوزهای که نخست باید زیر ساخت برای آن تعریف شود. وضعیت گردشگری بخش چورزق را چطور میبینید و چه اقداماتی برای شما در اولویت است؟
باغات گیلاس بخش چورزق به دلیل کیفیت، طعم و عطر اگر نگویم یکی از بهترینهای جهان است، در کشور حرف اول را میزند. هر سال هم در جشنواره گیلاس میزبان گردشگران هستیم. ولی این بخش چنان که باید و شاید رونق ندارد، زیرا هنوز زیرساخت کاملی ندارد. بعد از تامین زیرساخت که با جدیت و سرعت دنبال خواهد شد، میتوانیم به اشتغالزایی و رونق اقتصاد محلی امیدوار باشیم.
تکمیل زیرساخت گردشگری اتفاق تازهای نیست. در سالهای اخیر، فاز اول بهسازی مسیر شیت-چورزق بهرهبرداری و عملیات گازرسانی به روستاها آغاز شده است. به نظر شما تا به حال چه موانعی بر سر راه بوده که شما باید آن را بردارید؟
قبل از تدارک برای حضور گردشگر نخست باید بخش چورزق برای اهالی و ساکنان محیطی رضایتبخش برای زندگی باشد. بارها و بارها برای تعریض راهها با مالکان معارض روبهرو شدیم. از سویی خواسته اهالی ساخت ورزشگاه چند منظوره، زمین چمن مصنوعی و سالن اجتماعات فرهنگی است. در تملک این زمینها هم با معارضان روبهرو شدهایم. قصد من این است که نشستهای و کارگروههای تخصصی را با مشارکت اهالی روستا برگزار کنم تا این طرحها زودتر به نتیجه برسد. بهسازی معابر، ایجاد بوستان بانوان، ساخت ورزشگاه و مواردی از این دست در وهله بعدی راهی برای تکمیل زیرساخت گردشگری خواهد شد.
چقدر از تجربه دهیاران در تصمیم خود بهره میبرید؟
چورزق ۳۵ روستا دارد و ۲ نفر از دهیاران از بانوان هستند. خوشبختانه نقاط ضعف و قوت روستاها را در این سالها شناختهام. از همین رو معتقدم بهترین راهحل برای توسعه اقتصادی، گردشگری و فرهنگی از دل تبادل نظر با دهیاران حاصل میشود.
زنان در برنامههای شما جایگاه خاصی دارند؟
بیشک بر هموار کردن حضور زنان در عرصههای مدیریتی، بهرهمندی از دانش و توانایی آنان و ارتقای سرمایه اجتماعی زنان در خانواده تاکید دارم. با این حال حتما توانمندی و شایستگی افراد برای من مهمتر است نه جنسیت.