تصویر روز ناسا: نمایی از مرکز کهکشان راه شیری در فرکانس رادیویی

دیجیاتو دوشنبه 25 فروردین 1404 - 21:02
تصویر روز ناسا منطقه‌ای به وسعت حدود چهار برابر قطر ظاهری ماه کامل را پوشش می‌دهد و ساختارهای گوناگونی در دل کهکشان نمایان می‌کند. The post تصویر روز ناسا: نمایی از مرکز کهکشان راه شیری در فرکانس رادیویی appeared first on دیجیاتو.

در تصویر روز ناسا که با استفاده از رادیو‌تلسکوپ میرکت (MeerKAT) در آفریقای جنوبی گرفته شده، مرکز کهکشان راه شیری با جزئیاتی بی‌سابقه دیده می‌شود. آرایه میرکت شامل ۶۴ آنتن رادیویی است که توانسته تصویری با عمق، وسعت و جزئیاتی چشمگیر ثبت کند.

چه چیزی در مرکز کهکشان ما رخ می‌دهد؟ پاسخ به این پرسش با تلسکوپ‌های نوری چندان آسان نیست؛ زیرا نور مرئی در مسیر خود به زمین، با غبار میان‌ستاره‌ای مسدود می‌شود اما در طول موج‌هایی مانند امواج رادیویی، مرکز کهکشان دیده می‌شود و چهره‌ای پرجنب‌وجوش و شگفت‌انگیز از خود نشان می‌دهد.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

تصویر روز ناسا نگاهی دقیق و خارق‌العاده به مرکز کهکشان راه شیری انداخته است. این تصویر منطقه‌ای به وسعت حدود 4 برابر قطر ظاهری ماه کامل (حدود ۲ درجه) را پوشش می‌دهد و ساختارهای گوناگونی را در دل کهکشان نمایان می‌کند.

نمای رادیویی از مرکز کهکشان راه شیری

در این تصویر، منابع رادیویی متعددی مشاهده می‌شوند که بسیاری از آنها با پیشوند Sgr نام‌گذاری شده‌اند؛ زیرا مرکز کهکشان در جهت صورت فلکی قوس (Sagittarius) قرار دارد. در مرکز این تصویر منبعی به نام Sgr A نیز دیده می‌شود که همان سیاه‌چاله فوق‌پرجرم مرکز کهکشان راه شیری است. این سیاه‌چاله حدود 4 میلیون برابر جرم خورشید جرم دارد.

در کنار این منابع شناخته‌شده، ساختارهایی کمترشناخته‌شده‌ای نیز در تصویر دیده می‌شوند؛ ازجمله قوس (Arc) که سمت چپ Sgr A قرار دارد و رشته‌های باریک و اسرارآمیز رادیویی که منشأ و ماهیت آنها هنوز به‌درستی مشخص نیست. این رشته‌ها ممکن است با میدان‌های مغناطیسی و فوران‌های پرانرژی از مرکز کهکشان مرتبط باشند.

در کنار این تصویر رادیویی، تصویر کوچکی نیز به‌عنوان نمای درون‌تصویر آمده است که بخشی از مرکز کهکشان را در نور فروسرخ نشان می‌دهد. این تصویر که با تلسکوپ فضایی جیمز وب ثبت شده، برای بررسی تأثیر میدان‌های مغناطیسی بر فرایند شکل‌گیری ستارگان تهیه شده و داده‌هایی ارزشمند برای درک بهتر محیط آشفته مرکز کهکشان به دانشمندان می‌دهد.

تماشا کنید: سفر به مرکز کهکشان راه شیری‌

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.