بی دندانی مردم، باب دندان بیمه ها!

الف سه شنبه 26 فروردین 1404 - 08:59

در روزهای اخیر شاهد انتشار آمارهای جدید درباره یک مشکل قدیمی در حوزه بهداشت و درمان کشورمان بوده‌ایم.  "محمد رضا ظفرقندی" وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان در موضع گیری گفته است که" ۵۵ درصد از سالمندان بالای ۶۵ سال کشورمان کاملا فاقد دندان هستند. در حالی که این شاخص در دنیا ۲۵ تا ۳۰ درصد است". 

وی تاکید کرده که " ۱۸ درصد از مردم هیچگونه روش بهداشتی در مراقبت از دندان را رعایت نمی کنند و این رقم در دهک های پایین اقتصادی به ۵۰ درصد می رسد که به توجه جدی نیاز دارد". ورای این ها، "زهرا قربانی"، سرپرست اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت هم در موضع گیری تاکید کرده که "کودکان ۶ ساله ایرانی به طور متوسط ۵ دندان شیری پوسیده دارند و در کودمان ۱۲ ساله نیز حدود ۲ دندان دائمی پوسیده مشاهده می شود". 

 در سایت های خبری مختلف شاهد بوده ایم که خبری مبنی بر وجود ۲۵۰ میلیون دندان پوسیده در دهان مردم ایران منتشر شده است. بر اساس آمارهایی از این دست، هر ایرانیِ بین ۳۰ تا ۴۰ سال، بیش از ۶ دندان پوسیده دارد. مجموع این مسائل نشان می دهند که کشورمان در حوزه بهداشت دهان و دندان، با چالش های جدی دست به گریبان است. 

در سال های گذشته بارها و بارها این مشکل مورد اشاره قرار گرفته که هزینه های سنگینِ دندانپزشکی، از عهده طیف های قابل توجهی از مردم کشورمان بر نمی آید و این موضوع که هزینه های دندانپزشکی تحت پوشش بیمه ها نیستند نیز مزید بر علت می شود تا افراد به دلیل مشکلات اقتصادی، توان مراجعه به دندانپزشک قبل از اینکه دندان شان به کل از دست برود و مجبور به کشیدن آن شوند را نداشته باشند. 

فرسایشی شدن این چالش، حل آن در شرایط فعلی را بسیار دشوار کرده با این حال، باید فکری به حال آن کرد و تدابیر لازم را برای آن اندیشید. دولت باید تا جای ممکن کم کاری های خود این حوزه را جبران کند و شرایط مساعدتری را برای مردم کشورمان ایجاد کند. مشکلات اقتصادی سال های اخیر در ایران و تضعیف شاخص های زندگی معیشتی مردم کشورمان، عملا سلامت دهان و دندان را از اولویت طیف های قابل توجهی از آن ها خارج کرده است. موضوعی که نباید از چشم جریان حکمرانی در ایران غافل بماند و باید تدابیر جدی برای آن در قالب حمایت از مردم اندیشیده شود.  

 در حوزه فرهنگ سازی بهداشت دهان و دندان نیز آنطور که باید و شاید، فعالیت های اثرگذاری را شاهد نبوده ایم. عمدتا گاه و بیگاه آمارهای تکان دهنده ای در مورد وضعیت نه چندان مطلوب بهداشت دهان و دندان در کشورمان منتشر شده و می شود که نمی تواند گرهی از مشکلات کشور در حوزه مذکور باز کند و آگاهی عمومی را در مورد مهم بودن سلامت دهان و دندان بالا ببرد. 

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.