به گزارش همشهری آنلاین، سرهنگ رامین پاشایی رئیس مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتا فراجا در یک برنامه رادیویی با اشاره به روشهای جدید کلاهبرداری اظهار کرد: متأسفانه برخی رفتارها از سوی هموطنان به این مسأله دامن میزند. به عنوان مثال، کسی با بنده تماس گرفت و گفت در یکی از شبکههای اجتماعی، نه برای خرید کالا، بلکه برای «سرکتاب» ۱۶ میلیون تومان پول واریز کرده است.
وی افزود: متأسفانه خرافهگرایی، رمالی و سحر و جادو جرم محسوب نمیشود، ولی در صورت داشتن شاکی خصوصی قابل پیگیری است. مردم نباید به سمت چنین مسائلی بروند چراکه اقدامی باطل است و با منطق همسو نیست.
پاشایی در بخشی دیگر از مصاحبه، با گلایه از بیتوجهی مردم نسبت به لینکهای آلوده که همچنان قربانی میگیرد، گفت: یکی از چالشهای پلیس فتا همین امر است. در جرایم غیرمجازی سرقت به هر طریق ممکن است، ولی در فضای مجازی عنصر اجبار وجود ندارد و صرفا بیتوجهی مردم موجب بروز جرایم میشود.
وی افزود: بهرغم آموزشهای پلیس، شکل کلاهبرداری نیز تغییر میکند چون یقینا کلاهبرداران نیز شنونده توصیههای ما هستند.
رئیس مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتا در خاتمه مشخصه تمام پیامکهای کلاهبرداری را ارسال از طریق سرشماره شخصی عنوان کرد و افزود: وقتی شگرد مجرمانه پیچیدهتر میشود، یعنی آگاهی مردم نیز افزایش یافته است، اما مجرمان سایبری هم دارای هوش بالا هستند.