مجید پارسا افزود: میانگین تراکم دانشآموزی ما در شهر تهران نزدیک به ۳۳ نفر است که به میانگین کشوری نزدیک است. اما این موضوع وجود کلاسهای بالای ۳۷ یا حتی ۴۰ نفر را رد نمیکند و ممکن است چنین کلاسهایی را در برخی مناطق داشته باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه میانگین تراکم کلاس درس ۳۳ نفر است، گفت: همه تلاش ما این است که با ساخت مدارس و فضاهای آموزشی جدید، تراکم دانشآموزی را کاهش دهیم تا کیفیت آموزشی بهبود یابد.
مجید پارسا روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره تراکم کلاسهای درس شهر تهران با اشاره به قدمت تاریخی ایران اظهار کرد: با توجه به پیشینه تاریخی کشور قطعا بسیاری از مدارس قدمت بالایی دارند از این رو در بحث تراکم دانش آموزان چالش هایی را ایجاد می کنند که در صدد رفع آن هستیم.
وی افزود: برخی از این مدارس قدیمی به ندرت از چرخه آموزش خارج شدهاند و این موضوع باعث افزایش تراکم دانشآموزی در برخی مناطق شده است، بهویژه مناطقی که مدارس قدیمی بیشتری دارند، البته در برخی مناطق دیگر، تراکم نرمال و منطقی است. میانگین تراکم دانشآموزی ما در شهر تهران نزدیک به ۳۳ نفر است که به میانگین کشوری نزدیک است. اما این موضوع وجود کلاسهای بالای ۳۷ یا حتی ۴۰ نفر را رد نمیکند و ممکن است چنین کلاسهایی را در برخی مناطق داشته باشیم.
مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران یادآورشد: همه تلاش ما این است که با ساخت مدارس و فضاهای آموزشی جدید، تراکم دانشآموزی را کاهش دهیم تا کیفیت آموزشی بهبود یابد، در تلاش هستیم تا شرایط مدارسی که دارای تراکم بالای ۴۰ یا ۳۶-۳۷ نفر هستند و با میانگین ۳۳ نفر فاصله دارند را بهبود ببخشیم.
پارسا با بیان اینکه مشکل تامین زمین یکی از چالشهای اصلی ما است که شاید میراث سالهای گذشته باشد، گفت: جلسه بسیار خوبی با حضور رئیسجمهور، وزیر آموزش و پرورش، شهردار و استاندار تهران تشکیل شد تا پنج منطقه خاص بررسی و راهکارهایی پیشبینی شود.
وی ادامه داد: براساس ماده ۱۶ قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش، شهرداریها موظفند زمین مورد نیاز برای ساخت مدارس را تامین کنند، اما واقعاً در مناطقی مانند ۱۰ یا ۱۷ تهران با کمبود زمین مواجه هستیم. برخی پیشنهاد میکنند که از فضاهای سبز بزرگ بخشی را به مدرسه اختصاص دهیم که نیازمند تعامل با شهرداری است.
پارسا خاطرنشان کرد: همچنین پیشنهاد شده خانههای همجوار مدارس خریداری و به فضای آموزشی الحاق شوند. امیدواریم با همکاری شهرداری و سازمانهای ذیربط بتوانیم فضاهای آموزشی را توسعه دهیم و از برخی فضاهای پرورشی نیز استفاده کنیم تا مشکل تراکم دانشآموزی در این پنج منطقه مرتفع شود.
تراکم مطلوب در کلاس های درس ۲۰ تا ۲۶ دانشآموز است اما اکنون ۵۰ درصد کلاسهای درس این دوره تحصیلی با تراکم بیش از ۲۶ نفر تشکیل میشود و نهضت مدرسه سازی برای برقراری عدالت آموزشی از مناطقی آغاز شد که سرانه آموزشی آنها استاندارد نیست.
اما این موضوع تراکم بالای کلاسهای درس و مساله کمبود فضای آموزشی در تهران از جمله موضوعات مورد توجه چند سال اخیر است؛ در شهر تهران ۹۲۸ هزار و ۶۵۹ دانشآموز با سرانه آموزشی ۵.۱۶ تحصیل میکنند که البته این میزان هنوز با سرانه ۵.۲۸ در مدارس کشور فاصله دارد. در حال حاضر مناطق ۹، ۱۵، ۱۷، ۱۸ و ۱۹ به دلیل افزایش جمعیت کمبود فضاهای آموزشی دارد.
در این راستا، عباس زارع مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران در گفتوگو با ایرنا درباره وضعیت مدارس استان تهران گفته بود: سرانه آموزشی پنج منطقه شهر تهران، پایینتر از میانگین کشوری است و رئیس جمهور دستور داده تا هرچه سریعتر برای رفع مشکلات این پنج منطقه اقدامات لازم انجام شود.
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.