کربلایی کاظم ساروقی؛ معجزه‌ قرآنی قرن معاصر و افتخار ملی است

خبرگزاری مهر سه شنبه 26 فروردین 1404 - 13:16
اراک-استاندار مرکزی گفت: کربلایی کاظم ساروقی، معجزه‌ قرآنی قرن معاصر و افتخار ملی است

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی زندیه‌وکیلی پیش از ظهر سه‌شنبه در نخستین آئین اهدای نشان ملی قرآنی کربلایی کاظم ساروقی با اشاره به جایگاه والای این شخصیت برجسته اظهار کرد: کربلایی کاظم ساروقی نه تنها یکی از چهره‌های درخشان و کم‌نظیر استان مرکزی، بلکه مایه مباهات و افتخار برای مردم سراسر کشور است.

وی با بیان اینکه اعطای این نشان تنها یک اقدام نمادین و یادبود نیست، افزود: نشان ملی قرآنی کربلایی کاظم، در واقع میراثی معنوی برای نسل امروز و آینده محسوب می‌شود، میراثی که معرف یک معجزه بزرگ الهی در دوران معاصر است و باید با تمام ظرفیت‌های فرهنگی، رسانه‌ای و اجتماعی معرفی و تبیین شود.

استاندار مرکزی با بیان اینکه کربلایی کاظم ساروقی، معجزه قرآنی قرن معاصر و افتخار ملی است، ادامه داد: کربلایی کاظم مردی ساده‌زیست، از دل مردم و به ظاهر بی‌سواد بود، اما نوری از علم و معرفت الهی در وجودش درخشید، نوری که تنها به برکت انس و زندگی قرآنی‌اش در دلش جای گرفت و او را به یکی از استثنایی‌ترین چهره‌های معنوی تاریخ معاصر بدل کرد.

وی با بیان اینکه نشان ملی قرآنی کربلایی کاظم، تجلی پیوندی ژرف میان علم، ایمان و تقوا است، گفت: پیوندی که به روشنی نشان می‌دهد پاکی دل و اخلاص، می‌تواند سرچشمه‌ای برای هدایت و نجات باشد و باید اذعان کرد کربلایی کاظم، حجتی آشکار برای همه ماست و این وظیفه ماست که این حجت الهی را به دنیا معرفی کنیم.

استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت عظیم فرهنگی استان افزود: از میان ۴ هزار و ۴۰۰ نفر از فرهیختگان و مفاخر ملی کشور، بیش از یک‌هزار و ۱۰۰ نفر متعلق به استان مرکزی هستند که این رقم، حدود ۲۵ درصد کل مفاخر ملی ایران را شامل می‌شود که این آمار قابل توجه نشان از غنای فرهنگی و علمی این دیار دارد.

زندیه وکیلی بیان کرد: امید است در سال‌های آینده شاهد برگزاری چنین مراسم‌هایی در سطح بین‌المللی باشیم تا مفاخر معنوی و علمی به شکلی شایسته در سطح جهان معرفی شوند.

مرحوم کربلایی محمدکاظم در سال ۱۳۰۰ هجری قمری در روستای ساروق اراک به دنیا آمد و به کار کشاورزی مشغول شد. او همانند سایر مردم این روستا از نعمت خواندن و نوشتن محروم بود ولی به برکت پرهیز از لقمه حرام، اقامه نماز شب و پرداخت خمس و زکات، با عنایت الهی حافظ کل قرآن کریم شد و این توانایی او مورد آزمایش بسیاری از آیات عظام و شخصیت‌های دینی برجسته داخلی و خارجی قرار گرفت.

مرحوم کربلایی کاظم در هفتم محرم سال ۱۳۷۷ هجری قمری وفات یافت و در قبرستان نو، قبرستان مرحوم آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در شهر مقدس قم به خاک سپرده شد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.