یک آزمایشگاهی ملی در حوزه میکروالکترونیک باید راه اندازی شود

خبرگزاری مهر سه شنبه 26 فروردین 1404 - 13:41
معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به ضرورت ایجاد آزمایشگاهی ملی در حوزه میکروالکترونیک گفت:در گذشته با پراکندگی منابع به بیش از ۳۰ مرکز،کمک‌هایی شد که نتیجه آن تنها اتاق‌های تمیز نیمه‌کاره بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صبح امروز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴، حسین افشین، معاون علمی رئیس‌جمهور، به همراه محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و کمال خرازی از آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز بازدید کردند.

معاون علمی رییس‌جمهور در این بازدید، با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته در تحقیقات رفتاری، شناختی و علوم اعصاب، گفت: آزمایشگاه‌های ملی، به عنوان مرجعی برای توسعه تحقیقات کاربردی، روش‌های نوین و توسعه فناوری‌ها، باید از تجهیزات به‌روز برخوردار باشند. روزآمدسازی تجهیزات و زیرساخت‌های ملی نیازمند تمرکز سرمایه‌گذاری است و در شش ماه گذشته تلاش کردیم منابع پراکنده را تجمیع کنیم و به‌جای حمایت‌های خُرد از مراکز مختلف، از مراکز بزرگ و راهبردی حمایت هدفمند داشته باشیم.

افشین، در ادامه بر ضرورت تجهیز آزمایشگاه‌های ملی تاکید کرد و هدف از این اقدام را هم‌گام کردن این مراکز تحقیقاتی با نمونه‌های بین‌المللی دانست و گفت: هر دو یا سه سال یک‌بار، تجهیزات قدیمی به مراکز دیگر منتقل و پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها در این آزمایشگاه مستقر شوند.

وی همچنین جلب مشارکت دستگاه‌های مختلف برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های تحقیقاتی را از دیگر ضرورت‌های امروز آزمایشگاه‌های مرجع دانست و تصریح کرد: ایجاد و تجهیز آزمایشگاه‌های ملی، اساسا نوعی سرمایه‌گذاری‌ راهبردی است و نباید به آن نگاهی صرفاً اقتصادی داشت چراکه سرمایه‌گذاری در این حوزه زمینه‌ساز ارتقای توان علمی و فناورانه کشور است.

افشین، با اشاره به ضرورت ایجاد آزمایشگاهی ملی در حوزه میکروالکترونیک، عنوان کرد: در گذشته با پراکندگی منابع، به بیش از ۳۰ مرکز، کمک‌هایی شد که نتیجه آن تنها اتاق‌های تمیز نیمه‌کاره بود. امروز اما به‌جای آن مدل، باید ساخت یک مرکز آزمایشگاهی ملی را آن هم به میزبانی دانشگاه در دستور کار خود قرار دهیم.

در پایان، معاون علمی رئیس‌جمهور خواستار همکاری وزارتخانه‌های مرتبط برای تقویت این مسیر و تأمین منابع ارزی جهت خرید تجهیزات نوین شد.

نقش علوم شناختی در تحول نگاه فلسفی و الهیاتی به انسان

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در جریان بازدید از آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز، بر اهمیت شناخت عمیق از انسان و نقش آن در تحول دیدگاه‌های اخلاقی و الهیاتی تأکید کرد و گفت: نگاه من به دستاوردهای فناورانه در حوزه شناختی، نگاهی الهیاتی است و معتقدم دستاوردهای این آزمایشگاه، بسیاری از مفاهیم ما در حوزه فلسفه اخلاق و الهیات را متحول خواهد کرد چراکه هرچه ابعاد شناخت ما از انسان وسیع‌تر شود، نگاه‌مان به مسائل اخلاقی و الهی نیز عمیق‌تر خواهد شد. داده‌های تولیدشده در این آزمایشگاه می‌تواند در فلسفه ذهن و شناخت مغز تأثیرگذار باشد.

وزیر علوم همچنین با اشاره به ضرورت تعریف پروژه‌های علمی مشترک و هدفمند، اظهار کرد: مرجعیت علمی در گرو پیوند میان نهادهای علمی و متخصصان است. این اتصال، زمینه‌ساز تولید دانش مرجع و نوآورانه خواهد بود.

او در پایان بر اهمیت ارتباط بین‌بخشی در توسعه علوم شناختی تأکید کرد و گفت: هم‌افزایی میان رشته‌ها و نهادها می‌تواند مسیر رشد علمی کشور را هموارتر کند.

مرجعیت علمی و فناورانه با تعریف پروژه‌های مشترک

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیز از آمادگی کامل این وزارتخانه برای حمایت از توسعه تحقیقات بالینی و علمی در حوزه مغز و شناخت خبر داد و گفت: همکاری و همراهی بخش‌های مختلف دولت و نهادهای علمی، می‌تواند توسعه تحقیقات فناورانه در این حوزه را به ارمغان بیاورد.

وزیر بهداشت، با تأکید بر اهمیت تحقق مرجعیت علمی در کشور، اظهار کرد: تعریف پروژه‌های علمی مشترک، هدفمند، ارائه دستاوردهای قابل اتکا و پیوند میان نهادهای علمی و متخصصان پیش شرط تحقق مرجعیت علمی بین‌المللی است.

ظفرقندی با اشاره به محدودیت منابع، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود، لازم است مدل آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز، که نمونه‌ای موفق از تجمیع و بهره‌وری بالای منابع است، در سایر آزمایشگاه‌های کشور نیز پیاده‌سازی شود.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.