به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای سروش صادق نژاد، نایب رئیس فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا گفت: دوازدهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران در قالب ۲۰ لیگ در حوزههای دانش آموزی و دانشجویی در سه گروه سنی زیر ۱۴، ۱۴ تا ۱۸ و ۱۸ سال به بالا شامل دانشجویان و فارغ التحصیلان برگزار میشود.
صادق نژاد در نشست خبری دوزادهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران افزود: فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی (فیرا) از سال ۱۹۹۶ فعالیت خود را آغاز کرد و امسال در آستانه سی امین سالگرد فعالیتش در دنیاست، این فدراسیون هدفش را تمرکز بر زیست بوم رباتیک و هوش مصنوعی در دنیا ترویج آن فضای آموزشی و در نهایت مهارت افزایی در نسل جوان قرار داد تا بتواند به تربیت منابع انسانی ماهر کمک کند تا نیازهای تخصصی خودش را دننبال کند.
رئیس کمیته ایران فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا با بیان اینکه ۴۵ کشور از قارههای مختلف عضو این فدراسیون هستند گفت: این فدراسیون همه ساله یک رقابت بین المللی را با حضور کشورهای عضو برگزار میکند که امسال قرار است سی امین دوره مسابقات جهانی در کشور کره جنوبی برگزار شود.
صادق نژاد افزود: به منظور شرکت در این مسابقه بین المللی، همه کشورهای عضو سالانه مسابقهای منطقهای برگزار میکنند که دوازدهمین دوره مسابقات بین المللی ایران نیز از امروز ۲۶ تا ۲۹ در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار میشود و برگزیدگان این رقابتها به رقابتهای جهانی فیرا ۲۰۲۵ راه مییابند.
وی افزود: اهداف کلان فدراسیون را اگر بخواهیم در نظر بگیریم در وهله اول به دنبال مهارت افزایی و ترویج فعالیتهای رباتیک و هوش مصنوعی در کشورهای عضو هستیم و توسعه همکاریهای بین المللی را میتواند شکل دهد که در نهایت میتواند منجر به تولیدات اقتصاد دانش بنیان شود.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از اهداف این فدراسیون توسعه زیست بوم فناوری و پیوند مدارس و دانشگاه با صنعت است گفت: اکنون رقابت دنیا بر سر مهارت است و این رقابت بدون داشتن منابع انسانی متخصص شکل نمیگیرد، منابع انسانی متخصص از دوران دانشگاه شکل نمیگیرند و نمیتوانند به تبحر مورد نظر برسند و ما نیازمند این هستیم که نگاه آموزشی مان را به سنین کودک و نوجوان ببریم و از سنین کودکی و نوجوانی به دنبال توسعه زیرساختهای آموزشی، تولید محتوای آموزشی استاندارد و تخصصی گرایی در حوزه آموزش باشیم و در کنار کشف استعدادها و هدایت کودکان و نوجوانان میتوانیم امیدوار باشیم نیروی انسانی مورد نیاز ما شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه سعی میکنیم با همکاریهای کشوری، نقش زیر ساختی را ایجاد کنیم، ما بستر تخصصی زیر ساختی در فضای رباتیک و هوش مصنوعی هستیم گفت: کانون علوم و فنون فناوریهای نوین ایران که به تازگی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شکل گرفته، به عنوان یکی از بازویهای اصلی آموزش نیروی انسانی میتواند نقش کلیدی داشته باشد و امیدواریم بتوانیم با همکاری این کانون، به خوبی بتوانیم به جامعه هدف بهره برداری لازم را برسانیم.
دوازدهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران در قالب ۲۰ لیگ در حوزههای دانش آموزی و دانشجویی و در سه گروه سنی زیر ۱۴، ۱۴ تا ۱۸، و ۱۸ سال به بالا شامل دانشجویان و فارغ التحصیلان برگزار میشود.
وی افزود: تیمها با توجه به دانش، تخصص و تجربهای که دارند در لیگهای مختلف شرکت میکنند و در قالب لیگهای مختلف رباتهای پرنده رباتهای صنعتی و چالشی، و بخش ویژه کودکان و نوجوانان تیمها حاضر میشوند.
وی با بیان اینکه امسال شاهد رقابت ۴۷۶ تیم هستیم که نشان از پنج برابر شدن تعداد شرکت کنندگان در هر دو بخش هستیم گفت: شرکت کنندگان ایرانی از ۱۶ استان حضور پیدا کردهاند و از کشورهای خارجی هم به صورت حضوری و مجازی از کشورهای ترکیه روسیه کانادا، مالزی افغانستان در این رقابتها در این مسابقات حضور دارند و در دو روز اول به رقابتهای مقدماتی میپردازند، روز سوم مسابقات نیمه نهایی و جمعه رقابتهای نهایی برگزار میشود و رتبه آوران اول تا سوم هر لیگ معرفی میشوند.
این رقابتها بهانهای برای ترویج موضوع تخصصی فناوریهای نوپدیدی مثل رباتیک و هوش مصنوعی است تا در جامعه و حاکمیت شکل بگیرد، همچنین بستر مناسبی برای گردهمایی متخصصان این حوزه است که آخرین دستاوردهای خود را با هم به اشتراک میگذارند.
وی با بیان اینکه در صدد این هستیم که برنامههای مختلف تخصصی را در زمینه هوش مصنوعی برای مخاطبان بزرگسال برگزار کنیم گفت: برنامه داریم در سالی که به نام سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده، سرمایه گذاران را مجاب کنیم که در این فضای بکرکه آینده دنیا در آن جهت است، سرمایه گذاری کنند. تا بتوانیم به فضای صادراتی و ارز آوری برسیم.