کمیته فنی فدراسیون شمشیربازی جلسهای برگزار کرد و از خروجی این جلسه مشخص شد که برخی تصمیمات برخلاف رویه قبلی در این فدراسیون در تیم ملی بوده است.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، حواشی تیم ملی شمشیربازی در شروع سال جدید، به قدری بود که فدراسیون شمشیربازی جلسات مختلفی را برای حل و فصل کردن این مشکلات و معضلات برگزار کرد. جلساتی که البته با ربط و بی ربط، با تصمیماتی همراه بود که جای نقد داشت و البته برخی تصمیمات هم در راستای نظم در اردوی تیم ملی، لازم و ضروری بود.
مشکلات و حواشی شمشیربازی فقط مربوط به مسابقات جهانی مجارستان و اردوی اخیر نیست. تیم ملی اسلحه سابر ایران مدتهاست با حواشی دست و پنجه نرم میکند و این حواشی از زمان حضور علیرضا پورسلمان در این فدراسیون به عنوان رئیس فدراسیون بالا گرفت. رئیس فدراسیونی که بهمنماه ۱۴۰۱ به عنوان تک کاندیدا در مجمع انتخاباتی فدراسیون شمشیربای به عنوان رئیس منصوب شد. با این حال بیشترین حواشی پیرامون تیم ملی اسلحه سابر ایران، پیش از المپیک ۲۰۲۴ پاریس بود که حاشیههایی میان برخی بازیکنان تیم ملی ایجاد شد.
مسابقات انتخابی المپیک با اتهام برخی ملیپوشان به علی پاکدامن همراه میشد که آنها مدعی بودند کاپیتان تیم ملی اسلحه سابر که از سهمیه انفرادی خود اطمینان دارد، در مبارزههای تیمی بازی میدهد که سهمیه تیمی برای ایران کسب نشود. هرچند در نهایت تیم ملی اسلحه سابر ایران سهمیه المپیک را کسب کرد و در المپیک ۲۰۲۴ پاریس هم تا آستانه کسب مدال رفت، اما در نهایت چهارم شد.
از دیگر حواشی تیم ملی اسلحه سابر ایران میتوان به کنار رفتن امین قربانی از هدایت تیم ملی اشاره کرد که جنجالآفرین بود. در آن مقطع گفته میشد که فدراسیون شمشیربازی در تلاش است تا مسعود فتوحی را به عنوان جانشین قربانی راهی المپیک کند. البته فتوحی که از اقوام پورسلمان است نتوانست در کادرفنی تیم ملی شمشیربازی حضور داشته باشد و پیمان فخری به عنوان سرمربی انتخاب شد، اما او بدون داشتن سمت رسمی همراه با پورسلمان در پاریس حضور داشت و حتی به صورت غیرقانونی به دهکده ورزشکاران نیز رفت که همین موضوع نیز حاشیههایی را به همراه داشت.
پس از المپیک و در فینال لیگ شمشیربازی، حاشیههایی در تیم دانشگاه آزاد به وجود آمد که محمد رهبری و علی پاکدامن با یکدیگر درگیر شدند و هرکدام دیگری را متهم به بازی دادن و شکست تیم در فینال مقابل مس سونگون متهم کردند. باخت تیم دانشگاه آزاد مقابل مس با وجود نفرات اول و دوم سابر ایران، جنجالآفرین شد اما همان زمان پورسلمان اشاره کرد هیچ حاشیهای میان پاکدامن و رهبری وجود ندارد و آنها در فرودگاه کنار هم در حال بستنی خوردن هستند!
با وجود تمامی این حواشی و مشکلات میان برخی ملیپوشان از جمله نفرات اول و دوم تیم، محمد رهبری پس از پایان لیگ تصمیم به خداحافظی از دوران حرفهای گرفت و فدراسیون شمشیربازی نیز او را به عنوان مربی تیم ملی معرفی کرد و قرار شد تا یک سرمربی خارجی نیز برای تیم ملی انتخاب شود تا رهبری دستیار او باشد. با این حال این تصمیم پس از اولین تورنمنت تغییر کرد و رهبری با حمایت فدراسیون شمشیربازی سرمربی تیم ملی شد، اما به صورت همزمان علی پاکدامن اعلام کرد که او با امین قربانی به عنوان مربی اختصاصی تمرین خواهد کرد تا مشخص شود قرار نیست که زیر نظر هم تیمی سابقش تمرین کند.
این حواشی و مشکلات تا جام جهانی مجارستان ادامه داشت و در نهایت وقتی کاسه صبر رهبری لبریز شد، پس از ناکامی تیم تحت هدایتش در مبارزه تیمی و شکست سایر ملیپوشان در مبارزههای انفرادی لب به انتقاد از علی پاکدامن گشود که او را به کارشکنی در تیم و بی علاقگی به تیم ملی متهم کرد. هرچند کاپیتان تیم ملی نیز پاسخ سرمربی را داد و همین مصاحبهها منجر به تصمیم عجیب فدراسیون شد که بدون برگزاری جلسه کمیته انضباطی حقوق رهبری و پاکدامن را از دریافت دو ماه حقوق محروم کرد.
حالا تصمیمات جدیدی از فدراسیون شمشیربازی به گوش میرسد و پس از برگزاری جلسه کمیته فنی فدراسیون که با حضور محمد رهبری، مربی تیم ملی و اعضای کمیته فنی برگزار شده، این تصمیمات در ۸ بند روی سایت فدراسیون شمشیربازی منتشر شده است.
ناگفته پیداست که یکی از مهمترین تصمیمات در این جلسه، به بند ۵ باز میگردد. جایی که فدراسیون شمشیربازی تغییر رویه داده و برخلاف آنچه قبلاً با حضور امین قربانی به عنوان مربی اختصاصی علی پاکدامن موافقت شده بود، حالا اعلام شده با انتخاب یک مربی خارجی در کنار تیم ملی همکاری با مربی اختصاصی به پایان میرسد. یعنی قربانی دیگر نمیتواند به صورت رسمی به عنوان مربی اختصاصی در کنار پاکدامن فعالیت کند.
البته که در سایر بندهای منتشر شده هم نشانههایی از بازگشت نظم به اردوی تیم ملی دیده میشود. از جمله حضور تمام ملیپوشان در اردو که مشخصاً همه نفرات مجبور هستند زیر نظر کادرفنی تعیین شده از سوی فدراسیون حضور پیدا کنند تا تمرینات به صورت یکپارچه انجام شود و پروتکلهای تمرینی و هماهنگی تیم، یکسان باشد.
پس از این تصمیمات که خروجی کمیته فنی بود، دبیر کمیته انضباطی فدراسیون شمشیربازی هم تصمیمات این کمیته را در خصوص بی انضباطیهای صورت گرفته از سوی پاکدامن و رهبری اعلام کرد. در خصوص مصاحبههای پاکدامن به بندی از آییننامه اشاره شد که وی به ۳ تا ۶ ماه محرومیت محکوم میشود، اما با توجه به حسن سابقه ورزشی و فقدان سوابق تخلفی، محرومیت پاکدامن به مدت شش ماه تعلیق شد که در صورت تکرار تخلف اعمال میشود. همچنین کاپیتان تیم ملی به دلیل مصاحبه علیه فدراسیون، باید صحبتهای خود را در رسانههای مربوطه تکذیب کند. البته بخش دیگری رأی پاکدامن به دلیل دیر حاضر شدن در محل مسابقات جام جهانی بوده که به این دلیل او یک فصل از شرکت در لیگ داخلی و یک دوره حضور در مسابقات کاپ آزاد محروم شده است.
در خصوص رهبری اما مماشات از سوی کمیته انضباطی صورت گرفته و او به دلیل اهمال و کوتاهی در حین برگزاری مسابقات که ناشی از عدم سابقه مربیگری در سطح ملی در نظر گرفته شده، باید تعهد کتبی بدهد و در صورت تکرار تخلفات خود، با محرومیت سنگین روبهرو خواهد شد. همچنین در خصوص رعایت نکردن اصول حرفهای توسط رهبری، اعلام شده است که باتوجه به رسیدگی پرونده در کمیته اخلاق، کمیته انضباطی به این موضوع ورود نمیکند. در نهایت آرای صادر شده قابل اعتراض از سوی پاکدامن و رهبری است.