کدام مواد غذایی برای مادران شیرده مهم هستند و نباید حذف شوند؟

رکنا سه شنبه 26 فروردین 1404 - 14:47
رکنا: حذف خودسرانه مواد غذایی از رژیم مادران شیرده به بهانه حساسیت نوزادان می‌تواند سلامت مادر و نوزاد را به خطر بیندازد؛ متخصصان توصیه می‌کنند تنها با نظر پزشک اقدام به تغییر رژیم غذایی کنید.
کدام مواد غذایی برای مادران شیرده مهم هستند و نباید حذف شوند؟

به گزارش رکنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر امیرحسین حسینی اظهار داشت که یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که نوزادان با آن مواجه هستند، حساسیت به پروتئین‌های شیر گاوی است. وی اشاره کرد که این حساسیت در بسیاری از موارد از ابتدای تولد موجب نگرانی والدین می‌شود.

مواد غذایی ضروری را به صورت خودسرانه حذف نکنید

دکتر حسینی بیان کرد که تعدادی از مادرانی که به نوزادشان شیر می‌دهند، پیش از مشاهده علائم خاص، اقدام به حذف برخی مواد غذایی مانند لبنیات از رژیم خود می‌کنند. چنین اقداماتی می‌توانند منابع غذایی حیاتی را از دسترس مادر و نوزاد خارج کنند که در نهایت به سلامت هر دو لطمه می‌زند.

وی افزود که در شش ماه اول زندگی، نوزادان برای تغذیه یا از شیر مادر یا شیرخشک استفاده می‌کنند. در صورتی که مادر از شیر طبیعی خود استفاده می‌کند، نیازی به حذف مواد غذایی اصلی به صورت خودسرانه وجود ندارد.

ارزش غذایی مواد مصرفی را مدنظر داشته باشید

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تأکید کرد برخی مواد مانند فست‌فودها و غذاهای صنعتی که فاقد ارزش غذایی هستند، بهتر است از رژیم غذایی حذف شوند؛ زیرا تأثیری بر روند رشد نوزاد ندارند.

او همچنین هشدار داد که حذف بی‌رویه مواد غذایی حساسیت‌زا مانند پروتئین‌های گاوی، لبنیات، گندم، غذاهای دریایی، آجیل‌ها، گوشت یا سویا بدون مشورت با متخصصان می‌تواند مشکلات بیشتری ایجاد کند.

مشاهده خون در مدفوع نوزاد؛ چه باید کرد؟

دکتر حسینی به نگرانی‌های خانواده‌ها درباره مشاهده رگه‌های خونی در مدفوع نوزاد اشاره کرد و توضیح داد که در بیشتر موارد این موضوع اهمیت خاصی ندارد. اما اگر خون به مقدار زیاد مشاهده شود، مدفوع حالت اسهالی یا همراه با بلغم زیاد باشد، یا علائم دیگری مانند اگزمای پوستی یا مشکلات تنفسی ظاهر شود، نیاز به بررسی توسط پزشک متخصص دارد.

حساسیت به پروتئین کازیین شیر؛ راهکار چیست؟

بر اساس توضیحات دکتر حسینی، در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، ابتدا شیر گاوی یا شیر سایر دام‌ها باید از رژیم مادر حذف شود. اگر با این کار بهبودی حاصل نشود، باید سایر مواد غذایی حساسیت‌زا به ترتیب و با دوره‌های زمانی حذف شوند تا بهبودی حاصل شود.

وی توصیه کرد که مادران باید رژیم غذایی بدون مواد حساسیت‌زا را حداقل برای شش تا نه ماه رعایت کنند تا نوزاد به شرایط طبیعی بازگردد.

توصیه‌های خاص برای نوزادانی که از شیرخشک استفاده می‌کنند

برای نوزادانی که از شیرخشک استفاده می‌کنند، دکتر حسینی گفت اگر علائمی مانند اگزمای پوستی، دفع خون در مدفوع، اسهال یا مشکلات تنفسی مشاهده شد، احتمال وجود حساسیت به پروتئین گاوی مطرح می‌شود.

او توصیه کرد که در چنین مواردی از شیرخشک‌هایی استفاده شود که حاوی پروتئین‌های هیدرولیزه باشند. این نوع شیرخشک باید تحت نظر متخصصان گوارش یا آلرژیست توصیه شود.

احتیاط در انتخاب شیرخشک

دکتر حسینی تأکید کرد که اگر خانواده سابقه ابتلا به آلرژی به پروتئین‌های گاوی در نوزادان قبلی خود داشته باشند، باید شیرخشک‌هایی انتخاب کنند که پروتئین‌های شکسته‌شده دارند و به عنوان hypoallergenic یا HA شناخته می‌شوند.

خودداری از حذف شیر مادر

وی در پایان اظهار داشت که برای درمان نوزادانی که به حساسیت پروتئین گاوی دچار هستند، باید مداخلات پزشکی توسط متخصصان انجام شود و تا حد ممکن از حذف شیر مادر و جایگزینی آن با شیرخشک‌های رژیمی پرهیز شود.

اخبار تاپ حوادث

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.