اگرچه در دیماه ۱۴۰۳، نخستین گام رفع فیلترینگ با دسترسی مجدد کاربران به اپلیکیشنهای واتساپ و گوگلپلی اجرا شد، اما علی رغم انتظار کاربران برای ادامه روند رفع فیلترینگ، با گذشت چندین ماه این موضوع مسکوت مانده و به نتیجه مطلوب نرسیده است. توقف در روند رفع محدودیتها، انتقاداتی را برانگیخته و پرسشهایی را درباره دلایل این توقف مطرح کرده است، همینطور برخی از منتقدان با اشاره به سکوت مسئولان در این بخش، خواستار شفافسازی درباره مشکلات پیشرو شدهاند.
به گزارش سیتنا، در همین راستا، محمد مهاجری فعال سیاسی و رسانهای اصولگرا به اهمیت جایگاه وزارت ارتباطات در زیرساختهای اینترنتی کشور اشاره کرد و گفت: وزارت ارتباطات مسئول گسترش اینترنت و بهبود دسترسی مردم به اطلاعات است، اما متأسفانه علی رغم زیرساختهای وسیع، در حل مسئله فیلترینگ دچار مشکلاتی شده است.
وی همچنین افزود: شورای عالی فضای مجازی هم که تصمیمات مهمی در این زمینه اتخاذ میکند، ارتباط کمی با خواستههای جامعه دارد و این مشکل اصلی است.
مهاجری تأکید کرد که برای رفع مشکلات مربوط به فیلترینگ، رئیسجمهور باید وارد عمل شود و دستوراتی قاطع به مسوولان بدهد؛ چراکه اگر رئیسجمهور دستور بدهد که دیگر فیلترینگ در کشور وجود نداشته باشد، مشکل محدودیتها رفع میشود.
مهاجری در بخش دیگری از گفتوگو به هزینههای بالای فیلترینگ برای کشور اشاره کرد و گفت: امروزه هزینه فیلترینگ برای کشور بسیار زیاد شده است، همینطور به دلیل استفاده از فیلترشکنها سرعت اینترنت کاهش یافته است، به همین دلیل مشکلات زیادی برای کاربران به وجود آمده است.
وی همچنین معتقد است که این روند باعث شده عدهای از فیلترشکن فروشها سود زیادی ببرند و در حال حاضر، حجم زیادی از فیلترشکنها در کشور وجود دارد که به منبع درآمدزایی برخی افراد تبدیل شده است.
مهاجری با انتقاد از عملکرد شورای عالی فضای مجازی در حوزه رفع فیلترینگ، اظهار داشت: اکثریت اعضای این شورا هیچ ارتباطی با جامعه اطلاعاتی کشور ندارند و به نیازهای واقعی مردم بیتوجهاند؛ در واقع اعضای شورای عالی فضای مجازی باید افراد با منطق و آگاه به نیازهای جامعه باشند تا تصمیمات بهتری در این زمینه گرفته شود.
این فعال رسانهای پیرامون توجیه برخی مسوولان برای ادامه روند فعلی فیلترینگ به منظور مقابله با دسترسی کاربران به محتوای غیراخلاقی، گفت: در حال حاضر میزان دسترسی کاربران به محتوای غیراخلاقی در فضای مجازی پایین آمده است؛ حتی با وجود فیلترشکنها، استفاده کاربران ایرانی از محتوای غیراخلاقی در فضای مجازی کمتر از ۱۰ درصد است.
وی بر این باور است که میتوان با استفاده از فیلترینگ هوشمند، مسائل غیراخلاقی در فضای مجازی را کنترل کرد و از تهدیدات امنیتی جلوگیری نمود، بدون اینکه نیاز به فیلترینگ گسترده و محدود کننده باشد.
مهاجری در پایان تاکید کرد: اگر رئیسجمهور تصمیم بگیرد که فیلترینگ را بردارد، این موضوع به راحتی انجام میشود، اما در حال حاضر، سیاستهایی که به صورت غیرکارشناسی اتخاذ میشوند، باعث ادامه مشکلات شدهاند.