کاظم غریب‌آبادی، دست راست عراقچی کیست؟

فرارو سه شنبه 26 فروردین 1404 - 17:06
سیدعباس عراقچی در جریان تغییراتی که در ترکیب معاونان خود داد، غریب‌آبادی را به عنوان معاون امور حقوقی و بین‌المللی خود انتخاب کرد. معاونتی که یکی از نقش‌های راهبردی در این دستگاه را بر عهده دارد و البته از جمله معاونت‌هایی‌ست که بیشتر از سوی مردم شناخته می‌شود. غریب‌آبادی که در جریان مذاکرات احیای برجام همراه عراقچی بود، در حال حاضر نیز یکی از اعضای تاثیرگذار تیم مذاکره‌کننده ایران است.

فرارو- خبر عجیبی راجع به کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه، روز گذشته در فضای مجازی منتشر شد. خبری راجع به یک خودنویس طلایی که خیلی زود مشخص شد حقیقت ندارد و به گفته محمدحسین رنجبران مشاور وزیر امور خارجه، از سوی گروه رجوی انجام شده است. حتی فیلمی از این صحنه که آنها مدعی بودند اتفاق افتاده منتشر شد که مشخص شد آن هم توسط هوش مصنوعی ساخته شده. این خبرسازی، نام غریب‌آبادی را بر سر زبان‌ها انداخته است. او ۲۵ شهریور به عنوان معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه منصوب شد.

به گزارش فرارو، کاظم غریب‌آبادی از نسل جدیدتر دیپلمات‌های وزارت امور خارجه است. هرچند تمام مدت خدمت او از دهه هفتاد تا امروز در وزارت خارجه نبوده، اما ماموریت‌هایی که در نهاد‌های دیگر انجام داده بی‌ارتباط با کار اصلی‌اش نیست. 

مجلس، وزارت خارجه و صداوسیما

غریب‌آبادی فارغ‌التحصیل دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه و دانشگاه علامه طباطبایی در رشته‌های روابط سیاسی، دیپلماسی و سازمان‌های بین‌المللی و همچنین حقوق عمومی است. فعالیت شغلی خود را پس از فارغ‌التحصیلی از دانشکده وزارت خارجه به عنوان کارشناس سرپرست آسیا و اقیانوسیه در اداره کل امور بین‌الملل مجلس آغاز کرد. از حدود سال ۱۳۷۷ به وزارت امور خارجه برگشت و هفت سال کارشناس معاونت امور بین‌الملل بود. در سال‌های پایانی دوران ریاست علی لاریجانی به صداوسیما رفت و از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ مدیریت ارتباطات و بین‌الملل معاونت برون‌مرزی را بر عهده گرفت. 

در دوران وزارت منوچهر متکی، بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۵ مشاور وزیر امور هسته‌ای بود. پس از آن ارتقاء پیدا کرد و معاون مدیرکل امور سیاسی بین‌المللی این وزارتخانه شد. در سال ۱۳۸۸ بود که نخستین ماموریت بین‌المللی خود را به عنوان سفیر رفت و سفیر ایران در هلند و نماینده دائم جمهوری اسلامی نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در لاهه شد. او در دورانی که علی لاریجانی مسئولیت مذاکرات هسته‌ای را بر عهده داشت، یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای نیز بود. 

ورود به قوه قضائیه

غریب‌آبادی یک سال پس از پایان ماموریتش در هلند، به قوه قضائیه رفت و معاون امور بین‌الملل و همکاری‌های بین‌المللی قضائی ستاد حقوق بشر شد. به طور همزمان، در فاصله سال‌های ۹۵ تا ۹۷ دبیر کمیته برجام در شورایعالی امنیت ملی نیز بود. سال ۱۳۹۷ بار دیگر به یک ماموریت دیپلماتیک رفت و سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین، اتریش شد. او سال ۱۴۰۰ به ایران برگشت و بار دیگر به قوه قضائیه رفت. این بار در قامت معاون رئیس قوه قضائیه. پس از پیروزی سیدابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ و جایگزینی او با غلامحسین محسنی اژه‌ای، غریب‌آبادی معاون امور بین‌الملل و رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه شد و تا بهمن ۱۴۰۳ نیز در این جایگاه بود. در حالی که چند ماه قبل عراقچی حکم معاونت او را صادر کرد. تا زمانی که جایگزین او در قوه قضائیه انتخاب شود او همچنان مسئولیت قبلی را نیز بر عهده داشت.

بازگشت به خانه

پس از تغییر و تحولاتی که سال ۱۴۰۳ در دولت ایران به دنبال درگذشت سیدابراهیم رئیسی رخ داد، ترکیب مدیران ارشد برخی وزارتخانه‌ها دستخوش تغییر شد و وزارت امور خارجه یکی از آنان بود. سیدعباس عراقچی در جریان تغییراتی که در ترکیب معاونان خود داد، غریب‌آبادی را به عنوان معاون امور حقوقی و بین‌المللی خود انتخاب کرد. معاونتی که یکی از نقش‌های راهبردی در این دستگاه را بر عهده دارد و البته از جمله معاونت‌هایی‌ست که بیشتر از سوی مردم شناخته می‌شود. غریب‌آبادی که در جریان مذاکرات احیای برجام همراه عراقچی بود، در حال حاضر نیز یکی از اعضای تاثیرگذار تیم مذاکره‌کننده ایران است.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.